Home + Blogger musthaves! En ook tof als je geen blogger bent…

Blogger musthaves! En ook tof als je geen blogger bent…

Nu hebben bijna alle bloggers weleens een opsomming gemaakt met welke apps, programma’s of andere items voor hen echt onmisbaar zijn en vandaag doe ik ook een boekje open over wat mijn blogger musthaves zijn. En nee, dan heb ik het niet over Facebook, Hootsuite en dat soort voor de hand liggende tooltjes en kanalen, maar dingen die ik nu echt dagelijks gebruik en waar ik écht niet meer zonder zou kunnen.

Het spreekt namelijk wel voor zich denk ik dat een blogger een laptop/computer nodig heeft en gebruik maakt van social media, maar het zijn vaak de wat minder bekende (althans, veel mensen kennen ze nog niet) apps die het verschil kunnen maken. En wat nu als je die apps ook nog kunt combineren met elkaar? Dan wordt het al gauw nog leuker.

En ergens vind ik het ook wel spannend, want ‘copycats’ liggen als snel op de loer.

Toch vertrouw ik erop dat mensen zelf kun creativiteit wel laten spreken en lezers het dan wel door zullen hebben. Ik hoop in ieder geval dat je er wat aan hebt!

Blogplanner
Oké, deze ligt wel een beetje voor de hand, maar niet het soort planner. Er zijn een heleboel blogplanners te krijgen op Etsy bijvoorbeeld en je kunt deze ook digitaal invullen, maar ik vind het in sommige gevallen juist fijn om wat in mijn handen te hebben en met ‘sticky notes’ de onderwerpen in te delen. Ik gebruik daarvoor de home planner van de HEMA. Dit is een gezinsagenda die ik als sinds 2014 gebruik als blogplanner. Ik schreef er toen al een blog over die nog steeds goed gelezen wordt. Inmiddels weet ik dat andere bloggers hem ook gebruiken, leuk! Ik houd overigens niet alleen bij over welke onderwerpen ik schrijf, maar ook houd ik de statistieken erin bij, maak aantekeningen etc.

Canva
Canva is dus zo’n onmisbaar programma. Ik heb de app op de iPad en ik gebruik hem online op de laptop. Niet alleen onmisbaar voor bijvoorbeeld je Facebook omslagfoto, maar je kunt er ook de meest fantastische infographics op maken, ik maakte er mijn kerstgroet mee (zie hieronder) en ik gebruik het vaak voor mijn freelance klussen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alles is gratis, maar daarom krijg ik van Patrick weleens een iTunes kaart cadeau en dan kan ik weer aan de slag! En omdat je ervoor betaald hebt is het ook rechtenvrij, perfect!

We Heart It
Deze ken je vast wel en ik gebruik hem eigenlijk niet eens zo vaak voor de plaatjes, maar wel voor de achtergronden. Als ik een gave achtergrond zie sla ik deze op en daarna plaats ik er tekst in met een andere app, die vertel ik je zo meteen. Zo maak je tenminste iets wat écht origineel is.

Studio
Dit is voor mij de minst onmisbare van allemaal. Met deze app zet ik al mijn teksten in foto’s en er is zoveel meer mogelijk. Ook werkt de app erg simpel en je kunt de ontwerpen van andere gebruikers remixen met je eigen foto’s als je dat leuk vindt.

En de combi die ik maakte met We Heart It en Studio is bijvoorbeeld deze:

Ik gebruikte een marmer achtergrond die je nu heel veel ziet en plaatste er met Studio tekst in. Super simpel, maar wel heel erg leuk!

Dit zijn mijn ultieme blogger musthaves, gebruik jij deze ook? Zo ja, wat vind je ervan? En zo niet, dan hoop ik dat je wat met deze tips kunt.

Overigens is Polyvore ook heel erg fijn (extra tip) en daar maakte ik bijvoorbeeld deze collages mee:

Veel plezier met gave plaatjes maken en blogjes plannen!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 14 januari 2016 / 06:58

    Handig! Dank je wel. Ik gebruik eigenlijk alleen picmonkey voor mijn foto’s. Ik zal eens een paar tools van jou gebruiken, kijken hoe ze bevallen.

  2. 14 januari 2016 / 10:47

    Leuke tips, die twee apps kende ik nog niet maar ga ik zeker eens bekijken!

  3. 14 januari 2016 / 22:45

    Canva, dat hoor ik zo veel, dat ga ik nu dan toch maar eens echt bekijken! Bedankt voor je tips!