Home + Over crisis, dromen en doorzetten…

Over crisis, dromen en doorzetten…

Vijf jaar geleden is het bijna. Ik was in blinde paniek en tegelijkertijd heel erg blij. Ik wist net dat ik zwanger was van M en hoewel ik daar natuurlijk zielsgelukkig mee was, was ik ook bang. Want we hadden namelijk dubbele woonlasten en hoe kon ik voor een kind zorgen als ik zelf de hele dag aan het rekenen was en mij afvroeg hoe ik de boodschappen voor de komende week moest betalen. Het was ook in die tijd dat ik mijn ‘boodschappen bespaartip‘ bedacht.

Maar de komst van M deed iets met me. Ik kon blijven zitten en kniezen in de hoop dat ik de Staatsloterij zou winnen, maar ik kon ook iets ondernemen, iets proberen. Dat was ik wel aan mijn kleintje verplicht.

We hadden tenslotte nog zo’n zeven maanden de tijd om alles bij elkaar te verzamelen en dat lukte! Het was ook in die periode dat we ons appartement verhuurden, maar dat leverde niet genoeg op en we maakten nog steeds iedere maand flink verlies. Maar goed, we hadden een dak boven ons hoofd (twee zelfs) en te eten en ons kleintje zou niets tekort komen. Maar daarmee waren we er nog niet…

Ik wilde iets ondernemen om meer te gaan verdienen. We hadden allebei een vaste baan met zekerheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden dus dat wilden we niet opgeven. Ik wilde dus iets naast mijn werk gaan doen en ik wist dat dat een groot risico zou worden. Het werd een webshop. Maar die kost ook geld en moest natuurlijk ook gevuld worden.

Stukje bij beetje werd de voorraad meer en optimaliseerden wij de webshop. Hoe? Door grote risico’s te nemen. Iets wat later betalen zodat ik kon inkopen. Slapeloze nachten heeft het mij gekost, maar ik moest IETS. Het mag duidelijk zijn, het was echt crisis.

Nu bestaat de webshop vier jaar, zijn we genomineerd geweest voor verschillende prijzen en het mag duidelijk zijn, door de webshop heb ik nu ook een heel andere baan dan toen en heeft het mij dus heel veel gebracht. Maar er is nog iets leuks wat ik kan melden; de shop krijgt een Pieces Outlet!

Je kent het merk misschien wel en ik ben er bijna 1,5 jaar mee bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt! Er is al een deel van de voorraad binnen, maar nog niet alles. Binnenkort staat alles online en zijn wij de eerste (en dus enige) webshop met een Pieces Outlet!

En tegen dat meisje van toen die zo in paniek was, zou ik willen zeggen dat alles goed komt; ‘Gewoon volhouden en doorzetten, jij kan dit. En misschien zijn we er nog niet, nog lang niet, maar je hebt wel bewezen dat je het kan.’

Dus ook al is crisis, maak je dromen waar, dat ben je verplicht aan jezelf!

Pieces, oulet, online, webshop, crisis, Marisca Kenter, mamablogger, www.queenc.nl

Uitpakken, de eerste dozen zijn binnen!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ciska Van Stijn
    28 november 2014 / 09:33

    Moooooi