Home + Review Hotel de Cantharel | We konden weer een weekendje weg!

Review Hotel de Cantharel | We konden weer een weekendje weg!

Afgelopen weekend was een heerlijk weekend; vanwege Pinksteren was deze extra lang, de zon scheen volop en de Corona maatregelen werden weer een klein beetje versoepeld omdat de horeca open mocht. Het voelde weer een klein beetje als normaal, ook al is dat het natuurlijk nog lang niet. Terecht hoor, maar het voelde fijn om er even echt uit te zijn en te slapen in een andere omgeving. We gingen naar ons favoriete hotel De Cantharel in Apeldoorn en hoewel ik er regelmatig over heb geschreven, was deze keer wel anders vanwege de nog geldende maatregelen. Ook verbleven we in een nieuw ingerichte kamer. Hoe het was lees je in deze review. Deze is overigens niet gesponsord, we hebben ons verblijf zelf betaald ?.

Ieder jaar vaste prik tijdens Kerst

De laatste jaren vieren we Kerst in dit hotel. Dat is zo ontstaan en beviel ons eigenlijk heel erg goed. Ik vind dat Kerst vooral relaxt moet zijn en sta zelf niet zo graag in de keuken. Daarom is het zo lekker om in dit hotel te zitten waar het op en top Kerst is en alles uit je handen wordt gehaald. Je hoeft niets te doen behalve genieten en ontspannen. We voelen ons er thuis, de omgeving is er prachtig en we komen er echt tot rust. En daarom komen we er niet alleen met Kerst, maar proberen we er een paar keer per jaar heen te gaan. Afgelopen weekend kon het weer. Uiteraard golden ook daar de coronamaatregelen, maar het was er weer heerlijk!

Een andere kamer

Met Kerst boeken we altijd een familiekamer. De jongens hebben dan hun eigen kamer en we hebben een heerlijke zithoek en een ruime badkamer met een bad en een superfijne douche. We hadden gelezen dat er een aantal kamers een make-over hadden gekregen en wilden nu wel zo’n nieuwe kamer uitproberen. Dit keer boekten we een kamer aan de achterzijde met uitzicht over het veld, de moestuin en het bos.

Milan had in deze kamer een eigen bed én een eigen tv. Voor Floris was een campingbedje neergezet en wij sliepen in een heerlijk tweepersoonsbed. Ook wij hadden een eigen tv, maar die hebben we nu niet aan gehad. We hadden geen balkon, maar konden de deuren open schuiven en er lekker bij gaan zitten. Dat hebben we maar even gedaan, omdat we eigenlijk niet zoveel op de kamer zijn geweest vanwege het mooie weer.

Deze kamer ligt overigens op de eerste verdieping en is echt prachtig!

De maatregelen in het hotel

Het is een gekke gewaarwording: met Kerst was er nog niets aan de hand en nu hebben we te maken met looproutes, handen desinfecteren voor iedere gang van het eten etc. Het is natuurlijk logisch, maar het was wel even wennen. Het voelde anders en ik was bang dat het minder sfeervol zou zijn. Dat is het misschien ook wel een beetje, maar toch heeft De Cantharel er alles aan gedaan het verblijf fijn te houden.

Het eten in De Cantharel

Het eten in De Cantharel is altijd lekker. Meestal kiezen wij voor het buffet. Dat vinden wij zelf superlekker, maar de jongens vinden het fantastisch dat ze mogen pakken wat ze lekker vinden.

Het restaurant was nu alleen toegankelijk voor gasten en we konden ons goed houden aan de 1,5 meter afstand. Ook wanneer we het eten gingen halen.

Iedere keer wanneer je eten ging halen, moest je je handen desinfecteren of kon je handschoenen pakken. Dat gold ook voor het ontbijt. De toetjes waren in een andere ruimte gezet zodat de afstand bewaard kon blijven. Heel goed geregeld!

Zwemmen en wandelen

Zaterdag zijn we Apeldoorn centrum in gegaan, maar er is bij De Cantharel zelf ook genoeg te doen. Zo hebben we nog een duik genomen in het zwembad en hebben we zondag een heerlijke ochtendwandeling gemaakt. Het hotel ligt midden op de Veluwe dus de omgeving is er prachtig.

Het zwembad loopt van binnen naar buiten en maakt onderdeel uit van de Welnesstuin. Hier vind je ook sauna’s en wat dacht je van de heerlijke zonnedouches?  Als je daar voor gaat staan krijg je je portie vitamine D wel binnen!

Rondom hotel De Cantharel

We lopen altijd een rondje over het terrein van De Cantharel. We nemen altijd een kijkje bij het paardenhotel, springen op de trampoline en lopen richting Huisje James waar je heel exclusief kunt eten of kunt genieten van een heerlijke high tea. Er rijden geen auto’s op het terrein achter het hotel waardoor het veilig is voor kinderen en zij er lekker kunnen rennen en ravotten.

Genoeg te doen in de omgeving

Je kunt de binnenstad van Apeldoorn verkennen, maar in Apeldoorn vind je ook de Julianatoren, De Apenheul en Paleis het Loo. Er is dus genoeg te zien en te doen in de omgeving. Meer dan dat je in een weekend kunt doen waardoor je meteen een goed excuus hebt om terug te komen 🙂

De Cantharel is nog steeds ons favoriete hotel en we komen er heel erg graag. Ook wanneer alles even anders is dan we gewend zijn. Het was er weer heerlijk en we hebben nog twee bezoekjes in de planning staan, onder andere voor onze trouwdag.

Als je een fijn hotel zoekt in een mooie, rustige omgeving waar het ook fijn is voor de kinderen is De Cantharel een dikke vette aanrader!

42_gratis_low_budget_uitjes_mamablogger_tip_2019_

Wil je er wel even lekker tussen uit met de kids en wil je juist niet in een hotel of iets totaal anders? Wat dacht je van slapen bij de boer met kinderen? Succes gegarandeerd!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ingrid
    3 juni 2020 / 09:28

    Wij komen er ook graag, vriendelijk personeel en de omgeving is er prachtig. Was het zwembad vrij toegankelijk voor iedereen?

  2. Sandra Timmermans
    3 juni 2020 / 10:42

    Je kan er heerlijk eten van de kaart.. ja wonen in Deventer dus slapen doen we er niet.. gingen voor de kids regelmatig eten