Home + Christmas Countdown 2023 | Onze plannen voor de kerstdagen

Christmas Countdown 2023 | Onze plannen voor de kerstdagen

Kerst begint vroeg voor ons dit jaar! Een lang weekend vol gezelligheid en vooral heel veel lekker eten. Zoals ik al zei, sluiten we onszelf op in onze eigen kerstbubbel en maken we er een paar mooie dagen van. Hoe de kerstdagen er uitzien, lees je hieronder.

Onze plannen voor de kerstdagen

Onze kerstdagen zien er anders uit dan voorgaande jaren, want we gaan dit jaar niet weg. We vonden het zonde om zoveel geld uit te geven aan die paar dagen terwijl we net een huis hebben gekocht. Een luxe probleem, maar toch vonden we het lastig de knoop door te hakken. We hadden wel weg gekund, maar het voelde niet goed. Daarom hebben we iets anders bedacht voor dit jaar.

Zaterdag 23 december

Een zaterdag zoals zoveel zaterdagen. We zitten eerst nog om 7.00 uur in het zwembad, maar daarna is het even klaar met alle verplichtingen. Wel hebben we nog een afspraak om een lichtpan te laten maken voor ons nieuwe huis. Die afspraak hebben we in de ochtend.

De rest van de dag zien we wel wat die ons brengt. Waarschijnlijk doen we niet zo heel veel, haha. Wel hebben we wat leuks in het vooruitzicht, want we gaan met vrienden en hun kinderen uit eten bij Gasterij Molenwaard. Dit zit op Familieresort Molenwaard, het vakantiepark van Fien en Teun dat bij Avonturenboerderij Molenwaard hoort. Volg je het nog, haha? In ieder geval is op het park van alles te doen (ook als je er niet logeert en er dus gaat eten zoals wij). We zijn benieuwd en hebben er zin in!

Zondag 24 december: kerstavond

Zondag starten we lekker rustig op, want ik verwacht dat het de avond ervoor wel later wordt. Zoals altijd ontbijten we met afbakbroodjes en gekookte eieren. Ook worden de boodschappen nog bezorgd en wil ik nog even naar de begraafplaats om het graf van mijn vader een bezoekje te brengen.

’s Avonds gaan we lekker een hapje eten bij La Cubanita. Dat krijg je als je je kinderen laat kiezen haha.

Maandag 25 december: eerste kerstdag

Dan is het eindelijk Kerst! We hebben voor deze dag hele leuke plannen, maar we hopen dat het weer wel een beetje meewerkt. We gaan namelijk naar de Efteling met mijn ouders en dat is toch het leukst als je niet wegregent. We hebben daar een restaurant gereserveerd voor de avond en zijn er dus nog als het donker is. Dan is de Winter Efteling fantastisch en we hebben er zin in!

Mocht het weer echt te slecht worden, hebben we ook een plan B: dan blijven we lekker thuis met allemaal lekkere dingen, kijken we kerstfilms en zetten we ’s avonds de pizzarette aan. Ook helemaal goed, maar we hopen wel naar de Efteling te kunnen. Voor de jongens ook fijn er even lekker uit te zijn.

Dinsdag 26 december: tweede kerstdag

Tweede kerstdag doen we wel lekker rustig aan, helemaal zin in! Misschien gaan we nog even wandelen, maar verder hebben we geen plannen tot de avond. Want het is heel erg, maar ook dan gaan we een hapje eten.

De dagen erna is Pat vrij en ik de woensdag na kerst ook. Donderdag en vrijdag ben ik in principe ook vrij, maar ik ben wel bereikbaar en stand-by voor werk, al verwacht ik dat het niet zo druk wordt. Woensdag hebben we overigens meteen een afspraak voor de tegels in ons nieuwe huis, dus we gaan meteen weer door!

Dit zijn onze plannen voor de feestdagen, wat zijn die van jullie? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger. Fijne dagen alvast!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *