Home + Christmas Countdown 2023 | Die oh, zo heerlijke kerstbubbel!

Christmas Countdown 2023 | Die oh, zo heerlijke kerstbubbel!

Aan alles merk ik dat ik er even helemaal klaar mee ben. Ik ben zo ontzettend moe en dat komt mijn humeur niet ten goede. Ik twijfel heel erg aan mijzelf en mis even de energie om van alles aan te pakken. Er ligt nog genoeg op ons te wachten, maar het lukt mij gewoon even niet. Ik heb twee, eigenlijk drie projecten, die we echt in de vakantie op moeten pakken, maar verder gaan we even onze eigen kerstbubbel in en gaan we daar zoveel mogelijk van genieten.

Kerstbubbel: even helemaal niets

Een collega van mij had het laatst over die fijne, roze wereld in Disneyland. Waar geen zorgen en problemen bestaan en waar je alles van je af kan zetten. Ik begreep meteen wat zij bedoelde. Ik heb dat zelf ook met ons favoriete hotel en Billund in Denemarken. Hele fijne plekken! Even alleen maar leuke dingen, een wereld waarin iedereen blij is en waar geen zorgen bestaan. Die roze bubbel hopen we met de kerstdagen ook in te duiken. We beginnen op zaterdag en genieten van een lekker weekend. Daarna vieren we Kerst en ook daar wil ik volop van genieten. Dat kan vaak ook omdat tijdens de kerstdagen alles plat ligt en dicht is. Dat maakt het een stuk makkelijker om je even een paar dagen af te sluiten van werk en alles wat nog op je ligt te wachten.

Het weer lijkt vooralsnog niet echt mee te werken, maar wat het ook wordt, we hopen alleen maar dingen te kunnen doen waar we zin in hebben. Het gaat er deze dagen om dat we zo min mogelijk dingen moeten. Even geen verplichtingen, geen werk, geen beslissingen rondom het huis en geen grote financiële beslissingen. Gewoon lekker samenzijn zonder dat iemand iets van ons wil en zonder dat wij iets moeten. Daar kijk ik misschien nog wel het meest naar uit. Dat is dus onze eigen kerstbubbel.

Ik probeer deze week zoveel mogelijk af te ronden voor werk en een dag na Kerst gaan we meteen weer op pad voor ons huis en staat er een afspraak gepland. Maar die tussenliggende dagen… Ik hoop echt even tot rust te komen zodat we er daarna weer lekker tegenaan kunnen met alles dat nog op ons ligt te wachten.

Hoewel we allemaal weten dat we niet in een roze wereld leven, is het fijn een paar dagen het gevoel te hebben dat dat wel zo is. Dat hebben we soms gewoon even nodig en ik heb dat nu nodig. Mocht jij hetzelfde gevoel hebben, dan hoop ik vooral dat ook jij een paar dagen kan genieten van die fijne, roze kerstbubbel. Geniet ervan!

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  20 december 2023 / 07:42

  Herkenbaar, ben zo moe, nog 1 dag school en 1 dag werken en dan tot 2/1 vrij. Mag van mezelf ook niks voor school doen

  • Marisca
   Auteur
   21 december 2023 / 07:06

   Nog even volhouden, succes en alvast fijne feestdagen gewenst!

   X