Home + Baby | 5x waarom ik een draagzak zo fijn vond

Baby | 5x waarom ik een draagzak zo fijn vond

De tijd vliegt en zo nu en dan sta ik weer eens bewust stil bij de babytijd van de jongens. Hoewel we de babyperiode voorgoed achter ons hebben gelaten, was het wel een heel fijne tijd waar ik met heel veel liefde en plezier aan terugdenk. Een van de dingen waar ik nog steeds fijn op terugkijk, is dat ik Floris heel vaak heb gedragen in de draagzak. Iets wat ik bij Milan destijds (13 jaar geleden) niet heb gedaan. Ik weet niet zo goed waarom. Het was minder vanzelfsprekend denk ik. Toch kan ik het iedere moeder aanraden en dit is waarom:

1. Geborgenheid en gezelligheid

Een van de redenen om een draagzak en draagdoek te gebruiken is de geborgenheid die je biedt aan je kindje. Hij of zij is lekker dichtbij en ik geloof oprecht dat dat de band tussen jullie versterkt. Ook Pat heeft Floris destijds gedragen en ook hij vond het heerlijk. Het is natuurlijk ook super knus!

2. Een draagzak is wel heel handig!

Een snelle boodschap halen, Milan naar school brengen en ophalen, of een korte wandeling naar de stad: allemaal momenten waarop ik Floris droeg in de draagzak. Je hebt je handen vrij en je hoeft niet heel die kinderwagen in- en uit te klappen of met de kinderwagen een drukke school binnen te gaan. En maak je veel gebruik van het OV, ook dan is een draagzak natuurlijk heel praktisch.

Ook is een draagzak soms fijner dan een draagdoek. Je hoeft deze niet te (leren) knopen waardoor je sneller weg kan. Klik en klaar! Zo’n fijne draagzak is die van het merk Baby Tula en dan de Free-to-Grow collectie. Het merk biedt ergonomische draagzakken in veel mooie materialen zoals linnen, katoen, mesh, velours, maar ook hennep en zelfs namaakbont voor het winterseizoen! Prints naar ieders smaak, maar vooral een superleuke draagzak voor jou je je kindje.

Ook niet geheel onbelangrijk; de Free-to-Grow draagzak groeit mee met je kindje, waardoor je hem kunt gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 20 kilo. Ideaal, want baby’s kosten immers al genoeg 😉

3. Onrust wegnemen

Zit jouw kindje in een sprongetje of is het simpelweg onrustig. Als jij toch wat gedaan wil krijgen in huis, dan kun je de draagzak pakken. Vaak neemt de geborgenheid en de bewegingen die jij maakt, de onrust weg en dat zorgt ervoor dat jij even aandacht kan geven aan andere dingen. En natuurlijk wil je daar geen gewoonte van maken, maar soms is dit wel heel fijn.

4. Fijner dan een kinderwagen?

Er wordt weleens gezegd dat niet alle baby’s een kinderwagen fijn vinden. Dit kan te maken hebben met de vering, maar ook met het feit dat kinderen niet zoveel van de omgeving kunnen zien en zich dan gaan vervelen. In een draagzak kunnen ze wat meer om zich heen kijken als ze wat groter zijn en hoeven ze ook niet constant plat te liggen. Je kan je kindje overigens ook op je rug dragen met deze Tula Free-to-Grow draagzak. Dat vinden nieuwsgierige kindjes erg fijn!

5. Tijdens vakanties en dagjes weg

Ga je naar een dorp of stadje in het buitenland met kleine stenen en kleien op de weg? Of wat dacht je van een mooie klim naar boven, maar er is alleen een trap? Smalle paadjes en authentieke steden zijn prachtig en wil je graag bekijken als je op vakantie bent. Alleen is een kinderwagen dan niet ideaal. Vergeet dan vooral de draagzak niet!

Heb jij een draagzak gebruikt? Zo ja, wat vond jij er het meest fijn aan? Klets mee in de comments hieronder.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *