Home + Kinderbijslag januari 2024, zo gaan wij het besteden

Kinderbijslag januari 2024, zo gaan wij het besteden

Na de dure feestmaand is de kinderbijslag voor veel gezinnen erg welkom. De kinderbijslag van januari 2024 komt eraan en wij hebben er al een bestemming voor. Wat we ermee gaan doen, lees je hieronder. Oh, en wist je dat de kinderbijslag in 2024 omhoog gaat? Ook daar vertel ik meer over.

Kinderbijslag omhoog in 2024?

In dit nieuwsbericht van de Rijksoverheid (bericht uit november 2023) staat dat de kinderbijslag komend jaar toch iets omhoog gaat terwijl deze eerst wat naar beneden werd bijgesteld. Dat is goed nieuws voor heel veel gezinnen. Wij krijgen er in dat geval ongeveer €40,- per kwartaal bij. Deze verhoging krijg je nog niet bij de kinderbijslag van januari, maar vanaf april 2024.  Wij krijgen vanaf april sowieso meer, omdat Floris afgelopen oktober 6 is geworden. Nu merken we daar nog niets van, maar het is hoe dan ook mooi meegenomen en we hebben nog wat in het vooruitzicht 😉

Kinderbijslag januari 2024 besteden

We blijven dit kwartaal dus nog even bij de oude bedragen en dat betekent dat wij het volgende krijgen:

 • Voor Milan: € 373,85
 • Voor Floris: € 261,70

Totaal kinderbijslag januari 2024: €635,55

Voor dit bedrag hebben we twee bestemmingen: het nieuwe huis en de beugel van onze oudste zoon. We zetten €500,- weg voor het nieuwe huis en het overige bedrag gaat in het potje voor de beugel. We kregen een flink bedrag vergoed van de verzekering, maar dat bedrag is nagenoeg op na een traject van twee jaar. Dat betekent dat we de rest van de rekeningen zelf moeten betalen. Sterker nog, toen ik dat vorige week deelde, kregen we diezelfde dag de eerste rekening van ruim €500,- al binnen. Dit bedrag leggen we daarbij.

We storten het niet op de rekeningen van de jongens, want we sparen en beleggen al maandelijks voor ze. Tussendoor krijgen ze kleding dat nodig is en/of we leuk vinden. Dit betalen we uit een potje dat we hiervoor hebben gereserveerd. Zo heeft onze jongste zoon net nog een nieuwe jas, muts en sjaal gekregen.

De kinderbijslag krijgt bij ons voor een groot deel dus een ander doel dan voor de kinderen, maar wel een heel mooi doel. Begin januari gaan we naar de notaris en dan gaat ons nieuwbouwavontuur voor ons gevoel écht beginnen. Nu voelt het allemaal toch nog een beetje abstract en de notaris is echt officieel, haha.

Hebben jullie al nagedacht over een bestemming voor de kinderbijslag van januari 2024? Of is de bestemming ieder kwartaal hetzelfde? Ik ben benieuwd! Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Else
  21 december 2023 / 06:57

  Hoi!
  Ik zet het bedrag altijd apart en als ik iets voor mijn zoon koop kwa kleding of schoenen haal ik het daaruit. Ook een mooie stok achter de deur om niet teveel te kopen.
  We hebben nu nou meer dan de helft over van vorig kwartaal (veel kleding gekregen).

  Fijne feestdagen alvast!

  • Marisca
   Auteur
   21 december 2023 / 07:06

   Hoi!

   Dat is een heel goed doel en wat fijn dat je nog zoveel over had van de vorige keer. Dat is toch mooi meegenomen 🙂

   Jij ook fijne feestdagen!

   X

 2. Janneke
  21 december 2023 / 07:35

  Hier gaat het bedrag in hun potje van mijn spaarrekening. Alleen bij hele grote uitgaven doen we er een greep uit. En dat gebeurt niet zo heel vaak, eens in de zoveel jaar. En de rest wordt gespaart voor hun studie, als ze dat gaan doen. Hoewel het mbo ook niet goedkoop is, maar ik verwacht dat ze alle twee naar het hbo gaan. En de eerste is volgend schooljaar al aan de beurt.