Home + Checklist wintergarderobe voor de kinderen, wat heb je écht nodig?

Checklist wintergarderobe voor de kinderen, wat heb je écht nodig?

Dat het de komende week nog 30 graden wordt, vergeten we voor het gemak maar even, want dat we het najaar tegemoet gaan is een feit. Het wordt kouder en de zomerjurkjes en korte broeken worden verruild voor dikke winterjassen, lange broeken en fijne truien. Als ik heel eerlijk ben vind ik de tijd die we nu tegemoet gaan de fijnste tijd van het jaar. Ook wat betreft kleding. Ik ben niet zo van de zomerkleding en verhul het liefst zoveel mogelijk. Ook wat betreft kinderkleding vind ik najaarskleding veel leuker dan zomerkleding. In deze blog geen trends, maar een handige checklist wintergarderobe voor de kinderen. Want wat heb je nu écht nodig?

Checklist wintergarderobe voor jongens en meisjes

Ik liep laatst de kleding van de jongens na om te kijken wat er aangevuld moet worden. Op dat moment liep ik een beetje vast en dat vormde de inspiratie voor dit artikel. Ik koop vaak wat ik leuk vind, maar wat hebben ze écht nodig? Op een gegeven moment liggen de kasten vol en ben ik het overzicht van wat ze hebben volledig kwijt. Tijdens het opruimen kom ik dan ook vaak dingen tegen die ze niet of nauwelijks aan hebben gehad. Ik wil dus overzicht, rust en wil meer rekening houden met het budget en duurzaamheid.

Van winterjassen tot ondergoed, deze checklist is super uitgebreid!

Een nette winterjas

Een nette winterjas kun je aan naar verjaardagen, tijdens dagjes weg, visite en andere gelegenheden. Deze blijft netjes en je hoeft je dus niet druk te maken dat de jas kapot gaat als erin gespeeld wordt. Vaak is deze jas wat duurder dan normaal. Deze jas van Milan shopte ik bij Seven One Seven.

Een speeljas

Voor Milan hebben we niet echt een speeljas meer nodig, maar voor Floris wel. Deze geruite jas shopte ik voor maar €22,99 bij Wibra.

Een paar schoenen

Dit vind ik iets te weinig, dus koop ik altijd twee paar schoenen en soms zelfs wel drie 🙈. Vaak een duurder paar zoals mooie sneakers voor Milan en stoere laarsjes voor Floris en een wat goedkoper paar.

Een paar snowboots

Deze koop ik pas als het echt nodig is, maar handig zijn ze wel.

Een paar pantoffels

Wat mij betreft onmisbaar in de winter. Heerlijk een pyjamadag met pantoffels aan of ’s avonds op de bank. Ik kan niet zonder!

Een paar regenlaarsjes

Die koop ik eigenlijk ieder seizoen, ook in de zomer. In het najaar vooral tijdens een bos- of strandwandeling en ’s zomers banjert Floris (en Milan voorheen ook) ermee door de tuin.

Een warm vest

ik houd van warme en fijne vesten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mijzelf. Voor Floris zweer ik bij de badstof vestjes van Onze Nieuwe Winkel (ook online te bestellen). Die blijven mooi en zacht en vind hij zo fijn zitten.

Drie pyjama’s of twee pyjama’s en één joggingpak

Dat hebben wij wel in huis, behalve een heel joggingpak. Een joggingbroek hebben we dan weer wel.

10 onderbroeken

Check! Die heb ik zeker op voorraad. Altijd handig!

Zeven hemden

Die had ik voorheen altijd wel. Milan wordt echter ouder dus wil geen hemden meer aan. We kopen daarom wat meer witte t-shirtjes. Floris past nog rompers, maar daarna worden er weer hemden gekocht.

10 paar sokken

Ook dat hebben we wel liggen. Van lange sokken tot sneakersokken, we hebben ze in alle kleuren.

Vijf tot 10 kledingsetjes

Probeer de kleding op elkaar af te stemmen zodat je niet alleen verschillende setjes hebt, maar ook veel met elkaar kunt combineren waardoor het lijkt alsof je nog meer setjes hebt liggen.

Zorg dat er tussen deze kledingsetjes een aantal nette setjes bij zitten voor bepaalde gelegenheden.

Reservekleding

 • Een reserve broek
 • Een reserve trui
 • Een reserve t-shirt
 • Een reserve maillot of legging (voor de meiden)

Accessoires

 • Sjaal
 • Muts
 • Handschoenen of wanten

Wat ik zelf nog praktisch vind

 • Een waterdichte (rug)zak
 • Een spijkerjasje
 • Een bodywarmer

Wat vinden jullie: is deze lijst compleet of missen er nog kledingstukken in deze checklist wintergarderobe volgens jullie? Zo ja, laat het me dan weten in de comments hieronder dan kan ik de lijst nog aanvullen.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 13 september 2020 / 09:41

  Maillots of thermoleggings. Mijn dochter draagt ook in de winter graag jurken dus dan moet er wel wat warms onder.