Home + Carrière | Het voordeel van een eigen bedrijf naast je baan (ook voor werkgevers)

Carrière | Het voordeel van een eigen bedrijf naast je baan (ook voor werkgevers)

Een paar weken geleden had ik op mijn werk mijn jaargesprek. Eigenlijk is het gewoon een functioneringsgesprek en dat blijft toch altijd spannend. Doe je de dingen echt goed en hoe ziet jouw manager jou eigenlijk? Nu werk ik hier al heel wat jaartjes, weet ik wat ik kan verwachten en weet ik de uitslag ook wel een beetje, maar het blijft toch een dingetje. Gelukkig was het een fijn gesprek. Er zijn altijd ontwikkelpunten, maar die waren niet heel spannend en ergens is het maar goed dat die er zijn. Anders zou je je misschien heel snel vervelen. In ieder geval is er een opmerking tijdens het gesprek blijven hangen, namelijk dat het voor mijn werkgever fijn is dat ik er een bedrijf naast heb. Daar had ik nooit zo over nagedacht…

Het voordeel van een eigen bedrijf naast je baan

Mijn manager vertelde dat ze dat een verrijking vond omdat je je altijd blijft ontwikkelen met een eigen bedrijf. Omdat mijn werk en mijn blog veel overeenkomsten met elkaar hebben neem ik de kennis die ik opdoe met Mamablogger mee naar mijn werk en dat leidt soms tot verrassende ideetjes. Maar het gaat verder dan kennis en vaardigheden; het laat ook zien dat je ambitieus en een harde werker bent, kunt multitasken en dat je werken ook gewoon heel leuk vindt. Dat laatste klinkt een beetje suf, maar is voor veel werkgevers een pré. En dit realiseerde ik mij eigenlijk nooit zo. Bij veel werkgevers wordt er nog weleens moeilijk gedaan over “nevenactiviteiten”.

En dat is toch eigenlijk zonde? Het één hoeft het ander toch helemaal niet uit te sluiten? Het is tegenwoordig juist heel hip om meerdere dingen met elkaar te combineren en op verschillende manieren inkomsten te genereren. Het past wel bij deze tijd waardoor het heel jammer en beperkend is om nog te denken dat het niet zo is.

Ik begrijp sommige werkgevers overigens wel. Zij zijn misschien bang dat je snel weggaat zodra je kunt leven van je eigen bedrijf, maar dat hoeft helemaal niet. Ik heb mijn baan ook niet opgezegd. Ik heb mijn collega’s heel hard nodig, de uitdaging én de secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenopbouw, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, korting op mijn zorgverzekering, opleidingsmogelijkheden etc.) zijn natuurlijk ook mooi meegenomen.

Maar wat zijn de voordelen voor jou?

Voor mij is de financiële zekerheid heel belangrijk. Het gevoel altijd een back-up te hebben voelt heel erg fijn. Voor mijn gevoel heb ik het beste van twee werelden en dat maakt het allemaal ontzettend leuk. Tot slot de afwisseling, dat maakt het voor mij misschien wel het leukst omdat ik niet altijd met één ding binnen één vakgebied bezig ben.

Het is een opmerking waar ik lang over na heb gedacht en ik vond het een mooi compliment.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *