Home + Oktober Woonmaand | Wat doen we met de televisie?

Oktober Woonmaand | Wat doen we met de televisie?

We doen zo ons best om ons huis leuk in te richten, maar er zijn van die dingen die gewoon lastig blijven. Denk aan al die snoeren die aan onze apparatuur zitten. Vooral aan de televisie en alle apparatuur die onze mannen daar wel erg mooi bij vinden. Een home cinemaset, boxen, de hele mikmak. Maar hoe kleed je dat een beetje leuk aan zodat de snoeren niet teveel in het zicht zitten en het toch bij de rest van het interieur past? Ik geef je wat tips.

De televisie in de muur

Wij hebben een ronde muur in de woonkamer die eigenlijk een beetje de voorloper was van de cinewall. Een cinewall is een wand waar de tv en alle accessoires in staan. De snoeren zitten dan weggewerkt in de muur. Je zet als het ware een muur voor je muur. Je zou denken dat je dan veel ruimte inlevert, maar in de praktijk valt dat enorm mee. Zo hebben wij onze muur in de woonkamer laten isoleren en daar moesten we ook wat ruimte voor inleveren. Daar was ik aanvankelijk best wat huiverig voor omdat onze woonkamer lang en smal is, maar uiteindelijk merken we er niets van. Onze ronde muur is vooral heel praktisch. We hebben namelijk een lange, smalle woonkamer en daar hoeven we nu geen tv-meubel in te zetten. Alle snoeren zijn weggewerkt en we hebben er ruimte achter. Hier staan bakken in met spullen die uit het halletje kwamen en we niet vaak gebruiken. Denk aan bepaalde sjaals, handschoenen etc. Die halen we tevoorschijn als het echt winter wordt.

Hier zie je een stukje van onze woonkamer en de ronde muur. 

De televisie ophangen

Boven hebben we de televisie op een kast staan. Vanwege de schuine muren kunnen we deze helaas niet aan de muur hangen. Als je geen schuine muren hebt kun je dit eenvoudig zelf doen door middel van een muurbeugel.

Het voordeel van beide opties is dat je geen extra tv-meubel nodig hebt. Dat scheelt enorm veel ruimte en je hoeft geen meubel af te stoffen haha.

De televisie verstoppen

Een andere optie is de televisie te verstoppen. Zo kun je hem omhoog laten komen vanuit een kast of je werkt hem weg achter deurtjes. We zien dat televisies steeds vaker worden geïntegreerd in meubels zodat ze steeds minder opvallen. Als je op Pinterest zoekt op ’televisie wegwerken’ vind je heel veel leuke ideetjes.

En als je een keus hebt gemaakt en weet hoeveel ruimte je hebt voor de televisie, wil je misschien ook een nieuwe televisie zodat je weer jaren vooruit kunt. Op de website van de Consumentenbond kun je zien welke tv’s per inchmaat het beste uit de test komen.

Wat doen jullie met de televisie en alle snoeren? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *