Home + Carrière | Dit heb ik toch maar “even” bereikt

Carrière | Dit heb ik toch maar “even” bereikt

De laatste tijd ben ik heel erg aan het nadenken over welke kan ik nu precies op wil met mijn werk en Mamablogger. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk niet zo heel veel anders wil dan dat het nu is, maar ik word het meest gelukkig van schrijven en content maken voor social media, websites etc. Laat mij maar schrijven, dan ben ik gelukkig. Ik heb behoefte aan uitdaging, maar nam ook even de tijd om terug te blikken. Zo zijn er toch een aantal dingen die ik heb bereikt die best bijzonder zijn. Geen ‘kijk-mij-eens-geweldig-zijn’ artikel, maar soms is het goed om stil te staan bij alle dingen die je hebt gedaan. Zo weet je waar je goed in bent, waar je ambities liggen en wat je hebt gedaan om te komen waar je nu bent.

Ik had geen flauw idee wat ik wilde

Ik was zo’n typische puber die geen idee had wat ze nu wilde. Als kind wist ik het allemaal heel goed, maar toen had ik geen flauw idee. Er was zoveel dat ik leuk vond. Uiteindelijk ben ik de SPW-4 opleiding gaan doen. Dit omdat een vriendin dit ook deed en ik er heel veel leuke verhalen over hoorde. Ik deed de vierjarige opleiding in drie jaar en ging aan het werk bij de organisatie waar ik vandaag de dag nog steeds bij werk. In die tussentijd is er een hoop gebeurd en daar ben ik best trots op!

Trots op | De webshop

Het begon in die periode allemaal met de Webshop. Deze heb ik 5 jaar gehad en ik begon enorm klein. Ik had bijna geen voorraad en deed alsof. Als er dan wat was uitverkocht leek het alsof ik meteen succes had. In werkelijkheid had ik er dan maar drie van haha. Later hoorde ik dat Mode Musthaves ook zo is begonnen. Toch ging het wel goed en na een hele tijd stond er een prachtige, overzichtelijke webshop met veel voorraad.

Trots op | De Pieces Outlet

Na een hele tijd trok ik de stoute schoenen aan en benaderde ik het merk Pieces. Ik weet nog heel goed dat alles in het Engels moest en ik het heel lastig vond om mijn motivatie in het Engels te moeten schrijven. Ik wilde koste wat het kost dit merk verkopen in mijn webshop. Na een hele tijd kreeg ik antwoord; mijn webshop was te klein. Ik liet me niet kisten en deed een nieuw voorstel; mocht ik dan misschien een outlet beginnen met items uit hun vorige collectie? Hier stonden ze uiteindelijk positief tegenover! Ik had daarmee de eerste en enige Pieces Outlet in Nederland!

Trots op | Aansluiten bij grote platformen

Als webshopeigenaar wil je natuurlijk zoveel mogelijk gezien worden. Dat deed je door aanwezig te zijn op grote platformen als FashionChick en Flavourites. In het begin wilde niemand mij hebben. Logisch, want ik was nog veel te klein en de webshop zag er in het begin niet uit. Ik zette door, spaarde voor een webbouwer die mijn webshop opnieuw bouwde en waagde weer een poging. Met succes, want beide platformen wilden mij toevoegen!

Trots op | Spreken op Flavourites Live Business

Uiteindelijk werd ik zelfs door Flavourites gevraagd om te spreken op het Flavourites Live Business event. Zo onwijs leuk! Ik vertelde over de webshop, de lange weg naar een beetje succes en hoe ik dit combineerde met mijn baan.

Trots op | Een baan in de online communicatie zonder diploma

Uiteindelijk was het duidelijk; ik wilde van de online communicatie mijn beroep maken, maar ja, ik had een SPW diploma. Mijn werk geloofde in mij en ik kreeg een baan bij Marketing & Communicatie. Dat klinkt makkelijk, maar zo ging het natuurlijk niet helemaal. Ik vertel er in deze post alles over. Toch lukte het, heb ik er veel van geleerd en dat doe ik eigenlijk nog iedere dag.

Trots op | Mamablogger

Voor de webshop ben ik gaan bloggen en zoals jullie misschien wel weten werd dat langzaam maar zeker Mamablogger. Ik stopte met de webshop en ben mij helemaal gaan focussen op Mamablogger. Dat was een lastig besluit, maar wel de goede beslissing. Ik had helemaal geen tijd meer om pakketten te bezorgen en in te pakken. Het werd teveel. Ik heb zulke gave dingen meegemaakt voor Mamablogger, die pakt niemand ons meer af. En wat dacht je van alle toffe merken waar ik mee samen heb gewerkt? Hoe je van niets iets kunt maken vind ik nog steeds heel erg wonderlijk!

En verder…

Ondertussen heb ik nog HBO modules afgerond: HBO Social Media en HBO Online Marketing. Het ware drukke jaren en het is nog steeds leuk. En wie weet waar ik over vijf jaar weer sta!

Als jij kijkt naar je carrière, waar ben je dan het meest trots op? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie