Home + Carrière | 5x zo ontspan je je na een dag keihard werken

Carrière | 5x zo ontspan je je na een dag keihard werken

Nu ik 32 uur per week werk heb ik meer dan ooit behoefte aan ontspanning ’s avonds. Zodra de kinderen op bed liggen is het tijd voor…. helemaal niets 😉 Ik wil dan alleen nog maar doen waar ik zelf zin in heb. Even mijn hoofd leegmaken zodat ik er de volgende dag weer tegenaan kan. Dit moet ook wel, want met alles wat ik doe ligt oververmoeidheid op de loer. En omdat ik hierin vast niet de enige ben (want welke moeder herkent dit niet?) geef ik je 5 ontspanningstips voor na een dag hard werken.

Ontspanningstip #1 | Series kijken op Netflix

Niets is heerlijker dan een avondje Netflix kijken. Niet op de tablet of op de laptop, maar gewoon op tv. Kies daarom een provider waarbij je de Netflix app of zender gewoon op je tv hebt. Dit kan onder andere met Telfort internet en tv. Voor mij is dit de ultieme ontspanning. Je gaat op in het verhaal en stapt even helemaal uit je eigen wereldje. Momenteel kijk ik New Girl en wat is dat een onwijs leuke feel good serie! Andere aanraders zijn onder andere Riverdale, House of Cards, Gossip Girl, Good Girls, The Good Wife, Modern Family en The Letdown.

Ontspanningstip #2 | In bad

Wij hebben een bad en als ik echt een heel drukke dag heb gehad neem ik een warm bad en ga ik er lekker een uurtje in liggen met een tijdschrift. Het tijdschrift gebruik ik overigens wel voor nieuwe inspiratie voor Mamablogger. Soms heb ik daar ook geen zin in en doe ik alleen maar even mijn ogen dicht en probeer ik nergens aan te denken. Vervolgens stap ik met een loom gevoel het bad uit en ben ik echt ontspannen, heerlijk!

Ontspanningstip #3 | Lezen

De boeken van Jill Mansel en tegenwoordig ook van Lisette Jonkman zijn echte aanraders. Feel good boeken die lekker weg lezen en waar je helemaal in op gaat. Sterker nog, bij sommige verhalen zou ik de hoofdpersoon wel willen zijn. Alles komt namelijk altijd goed. Perfect dus voor de broodnodige ontspanning!

Ontspanningstip #4 | Wandelen

Van de huisarts moet ik meer gaan wandelen in verband met mijn moeheid. Al is het maar een half uurtje per dag. Door weer en wind je hoofd leegmaken en genieten van het moois om je heen en de buitenlucht. Een goed idee, maar ik gun mezelf er echt geen tijd voor. Ik ben al blij als ik ’s avonds op de bank kan ploffen met die ene serie 😉 Toch weet ik uit ervaring dat het heerlijk is en ik dit echt vaker moet gaan doen. Het liefst dus door weer en wind en vervolgens lekker douchen. Daarna voel je je als herboren.

Ontspanningstip #5 | DIY-en

Traktaties maken, juffenbedankjes of een andere DIY voor Mamablogger; ik vind het heerlijk om dit te doen en creatief bezig te zijn. Niet wekelijks, maar zo nu en dan wat moois maken en een beetje fröbelen. Waar veel moeders zich afvragen waar ik zin in heb is dit voor mij de ultieme ontspanning. Hier kan ik echt van genieten. Alleen maar denken aan hetgeen dat je aan het maken bent en werken naar een fantastisch eindresultaat.

Naast al deze tips is bloggen voor mij ook ontspanning hoewel dit wel gewoon werk is. Ik heb hem echter niet in het rijtje gezet omdat ik algemene tips wilde delen en lang niet iedereen blogt natuurlijk. Al kan van je af schrijven je wel helpen. Ik kan zelfs in mijn vakantie niet zonder en ben er echt dagelijks mee bezig. Je zou dit gerust een verslaving kunnen noemen ;-), maar soms heb ik daar ook geen zin meer in na een lange dag op kantoor.

Wat doe jij om na een lange dag te ontspannen? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Rebecca
    14 augustus 2018 / 14:42

    Als je lid bent van de bieb, kun je gratis de luisterbieb downloaden. Een tip voor wanneer je aan het wandelen bent. Heerlijk!