Home + Traktaties, juffen bedankjes etc. deze 3D koekjes zijn altijd leuk!

Traktaties, juffen bedankjes etc. deze 3D koekjes zijn altijd leuk!

Komende week neemt één van Milans juffen afscheid omdat zijn eigen juf weer terugkomt van zwangerschapsverlof. Tijd dus om zijn juf een cadeautje te geven. Nu doen we iets heel leuks met de hele klas, maar Milan wilde zelf ook nog graag wat geven.

Nu houd ik ervan om iets origineels te maken en toen ik deze 3D koekjes zag was ik laaiend enthousiast. Niet alleen als bedankje voor de juf, maar hoe leuk zou dit zijn voor een traktatie? Of voor die ene persoon die wel een opkikkertje kan gebruiken? Of gewoon voor thuis om dit samen met je kind(eren) te doen op een koude en regenachtige zondag? Kunnen jullie ze daarna lekker opeten tijdens een film! Koekjes bakken is leuk, zelfs voor mij ook al sta ik niet graag in de keuken 😉 Maar deze 3D koekjes bakken is nog leuker!

3D koekjes van Cookies4fun!

Via via hoorde ik van Cookies4fun en ik vond het concept zo leuk. Dit zijn de ideeën waarvan ik mij altijd afvraag waarom ik dit niet zelf heb bedacht. In de bakset vind je vormpjes en het recept voor de koekjes. Na het bakken kun je de koekjes als een puzzel in elkaar zetten en heb je een bloempotje van koekjes!

Op de website van Cookies4fun vind je overigens ook nog een recept voor suikervrije speltkoekjes. Maar goed, wij gingen dus aan de slag…

3D koekjes bakken

Laten we eerlijk zijn, ik ben absoluut geen keukenprinses en ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst koekjes heb gebakken. Ik was dan ook heel blij dat het recept gewoon in de verpakking stond, dat scheelde weer gedoe met printen of de tablet erbij houden.

Ik maakte het deeg en legde dit in de koelkast. Zo stond het ook in het recept en dat kwam mooi uit, want Milan en ik moesten nog naar de tandarts.

Daarna kon ik beginnen met het uitsteken van de vormpjes. Nu ben ik dit niet gewend en het was best wel even een precies klusje om ze mooi uit de vormpjes te krijgen, maar al snel werd ik er handig in. Tijd om de oven in te gaan!

Klaar? Stapelen maar!

Als de koekjes klaar zijn en ze voldoende zijn afgekoeld, kun je beginnen met stapelen. Ik had verwacht dat dit lastig zou zijn, maar niets is minder waar. Het ging eigenlijk heel snel!

Voor het juffenbedankje kocht ik een pot bij HEMA en daar kan hij in. Met krijtstift heb ik er iets opgeschreven en met washi tape kun je hem opvrolijken. Ook de koekjes kun je opvrolijken met allerlei lekkers. Je kunt er eindeloos mee varieren.

Wat vind je ervan? Super leuk toch?! Je kunt de bakset o.a bestellen bij Bol.com of kijk op de website van Cookies4fun voor de verkooppunten.

En ja, ik zal nu wat vaker koekjes gaan bakken 😉

Liefs, Marisca

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

VBewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie