Home + Budget dagje weg | Plaswijckpark in Rotterdam

Budget dagje weg | Plaswijckpark in Rotterdam

Wat is er nu leuker dan er in het weekend op uit trekken met het gezin? Ik kijk altijd enorm uit naar de uitstapjes die we als gezin plannen. En ook al zijn we al eens ergens geweest, ik geniet er nog maar van zo lang de kinderen nog mee willen (en moeten haha). Er komt een tijd dat ze helemaal geen zin meer hebben in die uitjes en dat hoort er ook bij. Voor het zo ver is genieten we dus nog maar even van die quality time met zijn viertjes. Al die leuke uitjes deel ik graag met jullie, zo ook deze: Plaswijckpark in Rotterdam.

Alles in één concept!

Wat ik leuk vind aan Plaswijckpark is dat je niet hoeft te kiezen tussen een dierentuin en een speeltuin. Daar vind je namelijk beiden. Maar dat niet alleen, want je kunt ook mee met de rondvaartboot, het treintje en er is ook nog eens een grote binnenspeeltuin. Oh, en bij mooi weer is er nog een watergedeelte waar kinderen heerlijk met water kunnen spelen. En dat alles in Rotterdam. We  twijfelden even of het voor onze oudste nog leuk genoeg zou zijn, maar hij vermaakt zich nog in de speeltuin en verkeerstuin. Dat geeft wel aan dat het Plaswijckpark leuk is voor het hele gezin. Wat ons betreft is dit een onwijs gaaf alles in één concept wat al leuk is voor heel kleine kinderen en waar je de grote(re) ook gerust mee naartoe kan nemen.

Een gezellige zondag in Plaswijckpark

Vlak na onze zomervakantie waren wij uitgenodigd in Plaswijckpark. Leuk, want hier waren we al een tijdje niet geweest. We planden een zondag, maar er was slecht weer voorspeld. We gingen toch omdat we er heel veel zin in hadden. Daar kregen we geen spijt van, want we hebben het er zo leuk gehad!

Hoewel Plaswijckpark in Rotterdam zit, heb je geen last van de drukte van Rotterdam. Het park ligt midden in het groen en in een prachtige wijk. En je zou het in Rotterdam niet verwachten, maar je kunt tegenover het park gewoon gratis parkeren!

Het was een grijze dag, maar volgens de Buienradar zou het voorlopig nog niet gaan regenen, dat was fijn! We meldden ons bij de kassa en werden heel hartelijk ontvangen. We kregen een te gekke voucher en een plattegrond mee (die je overigens ook aan iemand cadeau kunt doen voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag). Er werd ons gevraagd of we ons na afloop nog wilden melden omdat er nog een verrassing was voor de jongens. Ik zeg het vaker, maar dit soort dingen wennen nooit.

Het kabouterbos

Eenmaal binnen kom je direct terecht bij het kabouterbos. De kabouters verstoppen zich voor de boswachter die er ieder moment aan kan komen. De andere kabouters weten dit nog niet. Aan de kleine kinderen de taak om de andere kabouters te waarschuwen. Floris vond het nog wat spannend, maar even later ging hij helemaal meer in het verhaal en werden alle kabouters serieus gewaarschuwd. Ik vind de belevingswereld van die kleintjes zo onwijs leuk. We gingen het hele bos door en hebben de boswachter gelukkig niet gezien ?.

De draaimolen en de trein

Terwijl Milan en ik alvast in de rij gingen staan voor de trein, gingen Pat en Floris een paar rondjes in de draaimolen.

De trein maakt een rondje over het hele park waardoor je een goede indruk krijgt van wat er waar te doen is. Als je dit aan het begin van jullie bezoek doet, kun je meteen een route uitstippelen. Omdat er regen werd voorspeld en de jongens perse naar de verkeerstuin wilden, besloten we daar eerst heen te gaan.

De verkeerstuin

Er zijn twee verkeerstuinen: één voor de allerkleinsten en één voor de grotere kinderen. We begonnen met de kleine tuin voor Floris. Wat had ‘ie veel plezier!

Daarna gingen we door naar de verkeerstuin voor grote(re) kinderen. Floris was te klein voor de skelters, maar terwijl Milan het hele parcours rond crosste, ging ik met Floris alle huisjes langs. In deze verkeerstuin vind je namelijk een politiebureau waar de kinderen uit de cel kunnen ontsnappen, er is een fastfood restaurant, een wasstraat, een bank, en nog veel meer. Een soort mini stadje in Plaswijckpark! Wij vonden dit stiekem ook heel erg leuk en hadden het liefst ook op die skelters gesprongen ☺️.

Tijd om te lunchen!

Tegenover de verkeerstuinen vind je een restaurant (er zijn overigens meerdere restaurants te vinden in Plaswijckpark). We besloten hier alvast wat van onze voucher te verzilveren en haalden hier een lekker broodje en wat te drinken. We konden zelfs nog buiten zitten, want het was nog steeds droog!

Waterpret!

Oké, het weer zat niet mee, maar tijdens mooie en warme dagen kun je bij Plaswijckpark ook de verkoeling opzoeken. Kinderen kunnen met water spelen (neem dan vooral zwemkleding en handdoeken mee), je kunt varen op vlotten en je kunt lekker relaxt varen met de rondvaartboot. Deze vaarde nu net weg, maar we hebben dat al eens eerder gedaan. De rondvaart is prima te doen met kinderen, omdat deze niet zo heel lang duurt. Zo houden ze de aandacht er nog bij en vinden ze het nog leuk. Het is een fijn rustpunt voor je weer verder gaat.

Hoe mooi is dit park?! Je kunt hier ook heerlijk wandelen. 

Dierenwijck

Daarna liepen we door naar de dieren. Zoals je kunt zien was dat het moment waarop het begon te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Zolang het een beetje miezert of zachtjes regent kun je prima door, want de bomen bieden voldoende beschutting. Dierenwijck biedt onderdak aan veel dieren waar je dichtbij kunt komen. De dieren hebben mooie en ruime verblijven en kunnen ook volop genieten van het groen.

Richting huis

Het begin steeds harder te regenen dus na een paar uur zijn we richting de uitgang gelopen. De jongens mochten van ons nog wat uitzoeken in het winkeltje, we hadden immers nog een voucher.

Daarna was het tijd om ons af te melden, maar de jongens werden nog meer verwend. Er stond namelijk nog een verrassing op ze te wachten. Ze kregen beiden een goodiebag mee!

In de auto werd al gespiekt in deze goodiebags, maar eenmaal thuis bleek hoeveel erin zat. Wat een leuke spulletjes!!

We hebben een topdag gehad! Bedankt Plaswijckpark en we hebben het in de afgelopen jaren vaker gezegd: een bezoek aan Plaswijckpark is echt een aanrader!

Praktisch Plaswijckpark

Entree: baby’s tot en met 1 jaar zijn gratis. Kinderen vanaf twee jaar en volwassenen betalen €14,75 per ticket.
Parkeren: kan gratis op het parkeerterrein tegenover het park.
Toiletten: er zijn voldoende toiletten te vinden op het park. De toiletten die wij hebben bezocht waren schoon.
Eten en drinken: op het park zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden te vinden. Er is zelfs een pannenkoekenrestaurant (De Boshut)!

Website: www.plaswijckpark.nl

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *