Home + De onzichtbare dingen in huis vallen juist op wanneer je ze niet hebt…

De onzichtbare dingen in huis vallen juist op wanneer je ze niet hebt…

Nu de woningcrisis nog even voort duurt zijn we ons heel bewust van het feit dat we voorlopig nog wel even in onze huidige woning blijven. Zeker geen straf, want we wonen in een heel fijn nieuwbouwhuis dat van alle gemakken is voorzien. Nog meer dan ons vorige huis, waar het ook goed toeven was, maar het was wel minder luxe. Zo hadden we in ons vorige huis bijvoorbeeld geen vaatwasser. Toen ging het ook prima, maar nu is ‘ie onmisbaar geworden. Eigenlijk merken we nu pas hoe fijn sommige dingen zijn en we realiseren ons dat we die niet willen missen.

Wat voor de één niet opvalt is voor de ander heel luxe

Grappig eigenlijk, in ons oude huis vond ik het prima zonder vaatwasser. Ik waste een paar keer per dag de vaat met de hand en dat ging prima. Ik wist niet beter dus stond er niet zo vaak bij stil. Ik vond het zo ook wel snel gaan. Dan was het maar meteen opgeruimd. Natuurlijk wilden we wel een vaatwasser, zeker met verjaardagen, maar het was ook niet zo dat we niet functioneerden zonder.

Hoe anders is dat nu, want we woonden nog geen week in dit huis en de vaatwasser was al onmisbaar. Ik zou nu zeker niet meer terug willen naar de situatie van toen. Voor veel mensen al heel normaal, maar voor ons voelde het als luxe en nog steeds, want nu vragen we ons af hoe we het al die jaren zonder vaatwasser deden. Wat een heerlijkheid is het toch!

En dat is natuurlijk vaak zo, de onzichtbare dingen (of dingen die niet meer opvallen) in huis vallen juist heel erg op wanneer je het niet (meer) hebt.

 

Vloerverwarming en koele lucht in huis wanneer het warm is

In dit huis hebben we overal vloerverwarming en een warmtepomp. We hebben nog maar één radiator en die zit in de badkamer. Dat is een elektrische handdoek radiator. De vloerverwarming is fijn en we merken het vooral op de energierekening. Het huis is gasloos, dat scheelt per maand heel wat geld. Maar dankzij die warmtepomp hebben we ook de mogelijkheid koele lucht het huis in te blazen. Dat was van de zomer echt ontzettend fijn! Als het buiten warm was, was het binnen lekker koel. Heerlijk! Het voelt overigens niet als een airco. Deze koude lucht is subtieler en blaast niet de ruimte in.

Ook weer zo’n luxe die je niet ziet, maar die we toch wel zouden missen als we het niet meer zouden hebben.

De badkamer

We hebben nog zo’n voorbeeld in de badkamer. We hebben daar een spiegel die niet beslaat tijdens het douchen. Dat hadden we in ons vorige huis ook niet. Daar maakte ik na het douchen de spiegel schoon zodat ik wat zag als ik mijn haar uitborstelde. Ik wist niet eens dat er spiegels bestonden die niet beslaan, maar nu vind ik hem toch wel heel erg fijn en zou ik hem niet meer kunnen missen.

Wat we in dit huis niet hebben, maar wat ik wel heel graag zou willen in een volgend huis is Led verlichting om de spiegel. Het lijkt wel alsof er dan een led strip omheen zit en wanneer je je hand ervoor houdt, gaat het licht aan. Ik vind dat zo gaaf!

Maar goed, dat zijn dromen, want voor het zo ver is denk ik dat we eerst te maken krijgen met led bouwlampen, want dat huis moet denk ik nog gebouwd worden haha. Er wordt in ieder geval nog volop gebouwd hier in de wijk dus wie weet waar we over een paar jaar heen gaan.

Zoals ik in een eerder artikel al aangaf, hebben wij ook last van de woningcrisis. We willen graag doorstromen, hebben vaste banen en geen schulden. Ook verdienen we beiden boven modaal, maar we hebben ook geen topsalarissen. Dat betekent dat ons budget in deze tijd gewoon beperkt is. Een bedrag waar we jaren geleden alleen maar van konden dromen, maar waar we het nu niet mee gaan redden.

Welke dingen vallen bij jullie in huis nu niet echt op, maar zou je juist heel erg missen als het er niet meer was. Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *