Home + Een nieuwbouwhuis kopen #7 | Keuken uitzoeken en buren ontmoeten

Een nieuwbouwhuis kopen #7 | Keuken uitzoeken en buren ontmoeten

Deel zeven alweer van ons nieuwbouwtraject! Er komt steeds iets nieuws op ons af, maar we doen het stapje voor stapje. In dit deel mogen we onze nieuwe keuken uitzoeken en die wordt totaal anders dan we van tevoren dachten. Ook ontmoeten we onze nieuwe buren en wordt duidelijk dat we op korte termijn al veel knopen door moeten hakken. Lees je weer mee?

Woensdag 18 oktober 2023

En nu is het even stil. Alle stukken zijn getekend naar de bank en we hebben onze gezondheidsverklaringen ingevuld voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die willen we graag afsluiten om te voorkomen dat we door ziekte de hypotheek niet meer kunnen betalen. Het is nog even afwachten op de uitslag daarvan, maar ik verwacht geen gekke dingen.

Verder kwam vandaag deel 4 van ons dagboek online op Mamablogger en het is leuk om te zien dat jullie deze reeks zo massaal lezen.

Donderdag 19 oktober 2023

De jongens logeren bij opa en oma en dus hebben Pat en ik de tijd om de vragenlijst in te vullen ter voorbereiding op de afspraak van aanstaande zaterdag. Van onze stijl tot ons budget, alles vullen we in. Vervolgens moeten we een moodboard maken. In plaats van te knippen en plakken, maak ik een Pinterestbord waarop we allerlei afbeeldingen pinnen. Die link delen we met het keukenbedrijf. Wel zo makkelijk!

Uitnodiging kopers informatieavond 

Ook krijgen we vanavond de uitnodiging voor de kopers informatieavond welke is gepland op 9 november. Spannend, want die avond leren we ook de andere kopers kennen.

Zaterdag 21 oktober 2023: de keuken uitzoeken!

Vandaag hebben we een afspraak staan bij de keukenleverancier die gekoppeld is aan het bouwproject. We gaan kennismaken en mogen onze keuken uitzoeken. Een lange afspraak en Floris mag daarom naar opa en oma. Milan wil wel graag mee en mag zelfs een stukje intekenen. Helemaal leuk! We hadden van tevoren een vragenlijst ingeleverd en mochten ons moodboard meesturen. Wij hadden een zwarte parallel leuken in gedachten. Dat bleek echter niet te kunnen omdat onze keuken best smal wordt. Ons werd daarom een hoekkeuken geadviseerd en na wat puzzelen hebben we voor de meest praktische indeling gekozen. Omdat de keuken zo smal is, hebben we ook niet gekozen voor zwart, maar een warme poedertint die een beetje neigt naar een zandkleur. Daarop een marmeren blad (geen echt marmer natuurlijk) en zwarte details. Lekker licht en warm. Omdat de keuken er pas over twee jaar in gaat, is de opstelling wel definitief, maar mogen we nog van kleur, blad, accessoires en keukenapparatuur veranderen. De opstelling kan niet meer wijzigen omdat de bouwer hier rekening mee moet houden tijdens de bouw. Bijvoorbeeld wat betreft leidingen en de vloerverwarming.

Maandag 23 oktober 2023

Vandaag krijgen we de 3D tekening van onze keuken binnen en moeten we tekenen voor akkoord wat betreft de indeling. Dat heeft de bouwer namelijk al snel nodig. De rest van de keuken kunnen we dus nog wijzigen als we dat willen. Maar we zijn vooralsnog heel blij met hoe het nu is geworden binnen de mogelijkheden die we hebben wat betreft de ruimte. Een keuken uitzoeken is in ieder geval erg leuk, maar nog niet zo gemakkelijk, haha.

Woensdag 1 november 2023

Vandaag weer een korte update vanuit de gebiedsontwikkelaar: “wij verwachten dat we eind november aan de kopers van een woning in …. de gunningsbrief kunnen sturen, waarin staat dat de bouw van hun nieuwbouwwoning van start gaat. Vanaf dan gaat het plannen pas echt beginnen!” Dat is heel goed nieuws! We wachten het af.

Ook is ons nieuwe adres definitief, leuk!

Woensdag 8 november 2023

We kunnen weer een praktisch dingetje afvinken: de arbeidsongeschiktheidsverzekering is goedgekeurd! Dat voelt toch fijn.

Donderdag 9 november 2023

Vandaag hebben de een informatieavond voor de kopers van “ons” project. Tenminste, we zijn verdeeld in twee groepen en vandaag is onze groep uitgenodigd. Dat betekent dat we vanavond kennis gaan maken met onze buren. Vooral ik vind dat heel spannend, maar gelukkig is de eerste indruk goed. We krijgen in totaal drie korte presentaties: één van het bouwbedrijf, één van het bedrijf waar we de tegels uit mogen zoeken en één van het keukenbedrijf. Die laatste is iets minder nieuw omdat we de keuken al hebben uitgezocht, maar de eerste twee waren heel interessant. De komende periode moeten we behoorlijk wat keuzes maken. Ook gaan we waarschijnlijk toch voor de grotere aanbouw en laten we de badkamer iets vergroten. Dat betekent wel weer extra kosten en dus moeten we komend weekend even goed nadenken en knopen doorhakken.

Tot slot stelt één van de buren voor een appgroep aan te maken. Hier wordt positief op gereageerd. Zo kunnen we elkaar een beetje op de hoogte houden en vragen stellen als die er zijn.

Zondag 12 november 2023

We maken een wandelingetje door de wijk en we kunnen het niet laten om even bij de bouwgrond te kijken. Ik ben zo benieuwd hoe we hier over een jaar staan.

Dinsdag 14 november 2023

Vandaag weer wat vinkjes kunnen zetten: we krijgen om te beginnen het Woningborg-certificaat binnen. Fijn, want zo lang we deze niet hebben, werd ons geadviseerd ook niet te tekenen bij de notaris. Dit is namelijk de garantie dat de woning ook echt gebouwd gaat worden.

Ook staat de afspraak gepland met het bedrijf voor de tegels in de badkamer en het toilet én we bevestigen de afspraak met het sanitair bedrijf. Stapje voor stapje richting het maken van definitieve keuzes. Verder ben ik mij aan het voorbereiden op de aanvraag voor de voorlopige teruggave, daarmee vraag je je hypotheekrenteaftrek aan. Dit vind ik nog een lastige, want dit wil ik graag goed doen ook al zijn veel gegevens voor handen. Even kijken of ik daar zelf uit ga komen of dat ik daar hulp bij nodig heb. we gaan het zien… Hiermee sluit ik dit deel af, tot de volgende!

Instagram account

Vind je het leuk om tussentijds al te lezen en te zien hoe het met dit project gaat? Op advies van Milan heb ik een Instagramaccount aangemaakt voor dit project. Je kunt ons volgen op dit account.

Lees ook de andere delen over het kopen van een nieuwbouwhuis

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Petra Pelkmans
  17 november 2023 / 06:38

  Super leuk allemaal!
  Wel spannend om al die keuzes nu al te moeten maken.
  Ook onze ideale keuken zag er zwart uit. Zo herkenbaar wat je schrijft, ook alle zwarte keukens die wij mooi vonden op pinterest alvast gepint.
  Nu een deel van de keuken (kastenwand) saliegroen, en bij het kook/spoelgedeelte heel licht grijs, bijna tegen het witte aan.
  En zoooooo blij mee. Onze keuken was anders zo’n donker zwart gat geworden ondanks het vele/grote raamoppervlak.

  Wat betreft je hypotheekrenteaftrek, niet te snel verhogen. Als je bij de notaris langs gaat, passeert vooralsnog alleen de grond en misschien een eerste deel van de aanneemsom. Je zult nog een tijdje rente terug ontvangen van je bouwdepot. Hierdoor heb je gelukkig niet meteen de eerste maand al volledig dubbele lasten en gaan die geleidelijk aan toenemen naarmate de bouwtermijnen vorderen.
  Veel succes!

  • Marisca
   Auteur
   17 november 2023 / 07:06

   Bedankt voor je reactie! Saliegroen klinkt ook echt heel mooi, wij hebben ook nog met groene panelen in onze handen gestaan. Wat betreft je opmerkingen over de hypotheekrenteaftrek, mag ik daar nog wat vragen over stellen, want heb hierover ook de bank gesproken, maar die adviseren hierin niet.

   – Wanneer zou jij adviseren deze aan te vragen, want we wonen nu tijdelijk in een huurhuis.
   – Heb je verder nog goede tips hierover, want dit vind ik nog een lastige.

   Je mag dit anders ook mailen als je wilt naar info@mariscakenter.nl. Kijk maar even of je daar tijd/zin in hebt.

   groetjes!

 2. Liesbeth
  17 november 2023 / 08:16

  Ik wil alvast even reageren op de voorliefde voor een zwarte keuken … wij hebben momenteel in ons huis dat we 2 jaar geleden hebben gekocht een zwarte vloer.
  ( Winckelmans tegels)
  We waren blij met de industriële look in het ganse huis!
  Wel waren we vanaf het begin van plan om de ganse keuken te gaan vergroten en dachten we eerst om de zwarte vloer te behouden.
  Ondertussen hebben we door omstandigheden de keuken nog niet uitgebreid…. Wel weten we ..de zwarte vloer gaat er uit bij de verbouwing en wij gaan zeker niet voor een zwarte keuken kiezen …op zwart zie je letterlijk elke kruimeltje, vuiltje en vooral elk druppeltje water dat er op komt ..dat witte kringetjes en plekjes geeft… te veel poetswerk dus bij een zwarte keuken.
  Het ziet er bij jullie alvast veelbelovend uit en ik ben blij dat je dit alles deelt … zo krijgen we ook ideetjes. Veel succes en proficiat met jullie nieuwe huis!