Home + Blog mijlpalen, hoe reageren anderen op mijn blog?

Blog mijlpalen, hoe reageren anderen op mijn blog?

Van moeders op school tot mijn kapster, steeds meer mensen krijgen door wat het werk van mij als blogger inhoudt en welke leuke dingen het met zich meebrengt. Zo kwam mijn kapster afgelopen donderdagavond binnen en meteen verontschuldigde ik mij voor de “troep”. En laat die “troep” nu alles te maken hebben gehad met Mamablogger…

Bloggen is inmiddels zo verweven in mijn hele leven dat ik mij niet meer voor kan stellen er ooit mee te stoppen. Maar goed zeg nooit ‘nooit’. Ik vind bloggen heerlijk en doe het dan ook erg graag, het is voor mij gewoon ontspanning. En dan heb ik nog de mazzel dat deze ontspanning en passie ook nog heel veel leuke dingen met zich meebrengt.

Even weer terug naar donderdagavond. Er stond een schoenendoos met nieuwe schoenen die ik had gekregen en die nog op de foto moest. Daarnaast stond een kist die we net opgestuurd hadden gekregen van Albert Heijn met de nieuwe dino’s spaaractie en verder lag er op en bij de kast van alles voor dit weekend, want terwijl jullie dit lezen zijn wij voor het eerst op een persreisje naar het buitenland (don’t worry, we hebben iemand bereid gevonden op ons huis en de katten te passen). En omdat ik vrijdag nog even moest werken, was ik donderdag al begonnen met inpakken.

Toen de kapster ook nog complimentjes gaf over mijn sneakers voelde ik mij echt bezwaard om te zeggen dat ik deze ook aan de blog te danken heb. En zo gaat het de laatste tijd wel vaker. Ik voel mij echt bezwaard soms om te zeggen dat ik iets gekregen heb. Ik hoef het natuurlijk niet te zeggen, maar om nu glashard te liegen dat ik het heb gekocht vind ik ook raar. Soms vragen mensen het ook zoals nu met het persreisje. Dan wordt er gevraagd of dat voor de blog is en ja, dan krijgen ze van mij een eerlijk antwoord.

Hoewel het nu redelijk vaak voorkomt wil dat natuurlijk niet zeggen dat het ook normaal is geworden voor ons om deze spullen te krijgen of deze dingen mee te maken. Het is niet vanzelfsprekend, absoluut niet. Gelukkig vindt onze kapster het heel gaaf net als veel andere mensen. Er zijn ook veel mensen die er naar vragen en oprecht geïnteresseerd zijn in hoe het bloggen dan precies werkt.

Ik weet niet of andere bloggers dit herkennen, maar ik vind het soms echt lastig. Je wilt ook niet arrogant overkomen, maar je bent er tegelijkertijd ook trots op, want het zijn tenslotte wel allemaal kleine blog mijlpalen. Hoe doen andere bloggers dat? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 5 juni 2016 / 23:08

    Ik ben geen grote blogger, maar ik krijg ook wel eens iets toegestuurd of aangeboden… en ja, als mensen dan zeggen goh wat leuk of wat mooi dan voel ik de drang om te zeggen dat het iets is dat ik via mijn blog heb gekregen en niet heb gekocht. Waarom ik dat gevoel heb, geen idee… maar dat stukje is wel herkenbaar. Het is eerder eerlijk als arrogant, maar toch voelt het wat raar.