Home + Money Issues | Zijn wij materialistisch?

Money Issues | Zijn wij materialistisch?

Lekker shoppen, mooie spulletjes, regelmatig nieuwe spullen in huis etc. Ik vind het heerlijk, maar ben ik dan ook perse materialistisch? Afgelopen week had ik het met collega’s over dit onderwerp en toen zeiden we al dat dit een goed onderwerp is voor Mamablogger. Zal ik jullie dan maar eerlijk vertellen hoe materialistisch ik ben?

Voordat we kinderen hadden

Tja, ik zou liegen als ik zou zeggen dat we toen niet meer voor onszelf kochten dan nu. We kochten veel voor ons interieur en vonden het ook belangrijk dat dat netjes was en er leuk uitzag. We maakten het graag gezellig. Vinden en doen we nu nog steeds, maar ik koop geen vazen meer van €60,- bijvoorbeeld. Ik ben er inmiddels achter dat we toch zo nu en dan wel wat willen veranderen en dan is dat gewoon zonde van het geld.

Ook kocht ik veel meer kleding en vooral veel duurdere kleding. Als ik nu een rok zie van €70,- koop ik deze echt niet. Ik ga toch geen €70,- betalen voor een rok?! Het is anders als je een bruiloft hebt bijvoorbeeld, maar dan nog… Nee, ik kan het prachtig vinden, maar daar begin ik echt niet meer aan. Toen dacht ik er amper over na en kocht ik het gewoon. Overigens wil dat niet zeggen dat we roekeloos geld uitgaven, want dat deden we niet, maar we verdienden allebei goed en het geld was er ook gewoon.

Uiteindelijk veranderde dat wel en helemaal toen we met dubbele woonlasten kwamen te zitten…

Dubbele woonlasten

Je gaat geld pas waarderen als je veel minder hebt. Ik realiseerde mij dat al die nieuwe spullen en kleding mij echt niet gelukkiger maakten. Klinkt natuurlijk belachelijk cliché, maar ik was net zo gelukkig toen we veel minder hadden en we het ons niet meer konden veroorloven. Ik had wel meer zorgen over de vaste lasten, maar nieuwe spullen shoppen boeide mij echt totaal niet.

En als we dan eens een meevaller hadden en we vonden dat we het wel hadden verdiend om wat te kopen deden we het toch niet. Het voelde gewoon niet goed en ik vond het heel erg zonde. Hoewel alles nu erg goed gaat, heb ik dat gevoel nog steeds. Een designer tas? Mooi, maar ik vind het zonde van het geld. Een bank die €3000,- kost? Daar koop ik er drie voor en die zitten vast net zo lekker 😉

Maken geld en mooie spullen gelukkig?

Geluk is niet te koop. Geluk is mijn gezin, mijn familie en gezondheid. De rest is bijzaak. Maar ik wil wel graag heel veel leuke dingen doen met mijn gezin. Nieuwe herinneringen maken, genieten van het leven, dingen zien en de wereld van mijn kinderen steeds een beetje groter maken. Daar is geld voor nodig. Zo simpel is dat. In zekere zin maakt geld dus wel gelukkig. Ik denk ook dat dat echt zo is. Ik weet hoe het is om er zorgen over te hebben en die stress maakt je echt geen gelukkiger persoon.

Kijk, wij hebben gewoon pech gehad. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat we geen stomme of gekke dingen hebben gedaan, maar we hebben echt pech gehad. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten en hoewel we dat ook echt wel hebben gedaan, beseften we ons maar al te goed dat dat ons geen steek verder zou helpen. Schouders eronder, een schop onder je kont en keihard werken. Dát heeft ons wel verder geholpen.

En ja, daarom genieten we nu ook zo van het leven. Al die mooie herinneringen pakt niemand ons meer af wat er ook gebeurt. Hard werken en veel plezier maken. Dat doen we samen en dat maakt ons heel erg blij en gelukkig. Dure spullen niet. We zijn dus niet materialistisch, maar gaan er wel graag op uit. Alleen wat betreft kinderkleding… Dat blijft een zwakke plek 😉

Als jij nu eens heel eerlijk bent tegen jezelf, ben je dan materialistisch? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 12 oktober 2018 / 11:00

    Ik denk niet dat ik materialistisch ben. Ik heb niet zoveel met spullen, hoewel ik het soms wel leuk vind om een jurk te kopen via de Engelse ebay!