Home + Birthday Boys | Zelf een fotoshoot doen voor de uitnodigingen!

Birthday Boys | Zelf een fotoshoot doen voor de uitnodigingen!

Vroeger (ik heb dan altijd de neiging om vroegâh te typen haha) waren kinderverjaardagen niet zo’n spektakel als nu. Je ouders kochten een taart. Er werden kaas, worst en sapjes ingeslagen en de familie zat in een kringetje op de bank en op tuinstoelen in de woonkamer. Voor kinderfeestjes waren de uitnodigingen de grootste happening; ‘ik vertel niet wat we gaan doen, maar neem wel je zwemspullen mee’ 😉 En ja, ik heb er heerlijke herinneringen aan! Toch wordt er anno 2018 meer aandacht besteedt aan de verjaardagen. Cake smashes, fotoshoots, grote taarten, de hele mikmak. In deze nieuwe rubriek neem ik jullie mee in de voorbereidingen in de aanloop naar de verjaardagen van Milan en Floris. De fotoshoot deden we dit jaar gewoon zelf thuis en dit is hoe we dat deden…

Een fotoshoot voor een kinderverjaardag, waarom eigenlijk?

Het is de eerste verjaardag van Floris en we vieren de verjaardagen van de jongens samen. Logisch, want ze zijn een dag na elkaar jarig. Ik wilde hier iets bijzonders van maken en besloot mooie foto’s te maken van ze in een bepaald thema. Nu had ik dat bij een professionele fotograaf kunnen doen en dan waren de foto’s ongetwijfeld nog veel mooier geweest. Maar een fotograaf kost ook een hoop geld. Dat hadden we er niet voor over. De foto’s waren bedoeld voor de uitnodigingen en als mooie herinnering. Dat hoeft geen bakken geld te kosten. Daarom besloten we het thuis te doen met de juiste accessoires!

Zelf een decor maken voor de foto’s

Eigenlijk is het heel simpel om zelf een decor te maken. Kies een thema (daarover volgende week meer) waar je al wat spulletjes voor hebt. Bijvoorbeeld van de kinderkamer. Wij kozen voor een zwart/wit thema met wat metallic erdoor. We gebruikten een wit laken als ondergrond en daarop zetten we de volgende spullen;

  • zwarte blikken met zwart/wit speelgoed;
  • een retro politieauto waar Floris op kon zitten;
  • twee cijfer folieballonnen;
  • gewone ballonnen in de juiste kleuren;
  • stoffen slingers;
  • een letterbord met tekst;
  • grote confetti.

Hiermee hebben we zelf een klein decortje gemaakt voor een witte muur. Daarna was het tijd om de foto’s te maken!

Het mag dan wel niet professioneel zijn, het zag er wel gezellig uit!

Foto’s maken

Foto’s maken met een baby en een 7-jarige vergt wel wat geduld en eindeloos klikken. Ik zal dus nooit een goede fotograaf worden 😉 Toch hebben we wel wat gave foto’s kunnen maken;

Dit zijn de foto’s die we hebben kunnen redden van de SD-kaart, want tijdens het uploaden naar de computer crashte deze en waren we bijna alle foto’s kwijt… Ik kon wel huilen! Gelukkig hadden we deze nog en heb ik nog wat foto’s gemaakt met mijn telefoon.

De foto’s van Milan alleen zijn helaas gesneuveld, maar dat hebben we uiteindelijk anders opgelost. We hebben een toffe, industriële grijze muur gezocht en hier nog wat stoere foto’s gemaakt;

Uiteindelijk hebben we toch een hele verzameling toffe foto’s bij elkaar gesprokkeld en we zijn er heel erg blij mee!

We hebben zo her en der wat weggepoetst van de foto’s zoals een touw van de slinger etc., want ik ben een enorme zeur. Verder zie je op de laatste foto van Milan dat zijn gezicht daarop donker is. Ook deze foto hebben we niet gebruikt, omdat dat zonde is. Met een simpel bewerkingsprogramma kom je al een heel eind.

De uitnodigingen

Uiteindelijk hebben we drie verschillende uitnodigingen verspreid; eentje voor Milans feestje, één voor de ouders van de kinderen die Milan heeft uitgenodigd met wat aanvullende info over het feestje én de uitnodiging voor familie en vrienden waarvoor we deze foto’s hebben gebruikt. De laatste twee kaarten hebben we besteld bij Kaartenhuis. Ik had hier nog niet eerder kaartjes besteld, maar maakte er voor het eerst kennis mee. Wat ging dat lekker soepel. Ik hoefde alleen maar de foto’s toe te voegen, de tekst erin te zetten en de volgende dag had ik de kaartjes al binnen!

Ik moet zeggen dat ik mij ook erg verbaasde over de kosten. Je hebt namelijk al kaartjes vanaf €0,35,-! De kaartjes zijn groot en hoogglans afgewerkt. Dat maakt ze net wat meer luxe dan andere standaard kaartjes. Zo hoefden we dus helemaal niet heel veel geld uit te geven aan dit alles. Kinderverjaardagen zijn immers al duur genoeg.

Wat doen jullie met de uitnodigingen? Maken jullie ook altijd foto’s of er iets bijzonders van? Het is misschien een tikkeltje hysterisch, maar ik vind het oprecht leuk er iets van te maken. Gewoon ook omdat het leuk is dit te bewaren voor later.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *