Home + Bijna 1 en 8 jaar | Is 7 jaar leeftijdsverschil echt zo ideaal?

Bijna 1 en 8 jaar | Is 7 jaar leeftijdsverschil echt zo ideaal?

Milan en Floris schelen op een dag na precies 7 jaar en daar heb ik al vaker over geschreven. Ik heb de voordelen genoemdmaar inmiddels zijn we bijna een jaar verder en kunnen we écht vertellen hoe het is. Je maakt je van tevoren een bepaalde voorstelling van hoe het straks zal zijn, maar in de praktijk blijkt het vaak toch anders te werken. Ook voor Milan is er veel veranderd; hij werd na 7 jaar grote broer en in het begin ligt daar een schattige baby in zijn bedje en in de box. Inmiddels is de baby bijna geen baby meer, kruipt hij overal heen en pakt hij voor je het weet de tablet van zijn grote broer van de tafel. Kortom, is 7 jaar leeftijdsverschil nog wel zo leuk?

Wat vindt Milan?

Milan vindt zijn kleine broertje nog steeds fantastisch, maar we merken ook dat hij weer steeds vaker zijn eigen gang gaat. Voorheen was hij niet weg te slaan bij Floris, en hoewel ze nog steeds superlief samen spelen, is Milan duidelijk de oudere broer met andere interesses. Gelukkig maar, want het zou niet goed zijn als dat niet zo was. Dit hoort bij zijn leeftijd en het is goed dat hij zich verder niet aanpast aan zijn kleine broertje. Hij is overigens wel ontzettend lief voor hem en helpt hem heel graag. Er is niets leuker dan die twee samen te zien.

Wat vinden wij?

Veel mensen denken dat we enorm moesten schakelen toen Floris werd geboren, maar dat viel heel erg mee. Het ging allemaal best snel als vanzelf en hij ging mee in de flow die we al hadden. Het enige wat anders is, is dat we nu rekening houden met zijn eet- en drinkschema. Daarnaast kiezen we nu uitjes die leuk zijn om met zijn vieren te doen en anders gaat één van ons samen met Milan op pad. Bijvoorbeeld naar de bioscoop. We ondernemen altijd heel veel als gezin en de weekenden zijn voor leuke dingen. Die zijn gewoon heilig. Daar is niets in veranderd. En ach, dan hebben we weer een goed excuus om naar de geitenboerderij te gaan of iets anders waar Milan niet zoveel zin meer in had 😉

Het is misschien niet het ideale leeftijdsverschil, maar ik denk niet dat deze bestaat. Overal is wel wat voor te zeggen of juist niet. Als de kinderen maar happy zijn, jullie er je goed bij voelen, dan is dat voor jullie wel het ideale leeftijdsverschil toch?

Bijna 1 en 8 jaar, ik had het niet anders gewild…

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *