Home + Moeders kunnen helemaal niet ziek zijn…

Moeders kunnen helemaal niet ziek zijn…

Daar lig ik dan; op de bank met koorts, flink verkouden, half slapend en half bezig met de mailbox van mijn werk. Tussendoor slaap ik en kijk ik tig afleveringen van Suits. Op de koorts en de verkoudheid na klinkt dit als een heerlijke middag, maar ik vind het vreselijk. Ik ben zelden ziek (kan mij de laatste keer niet eens herinneren) en blijf er al helemaal niet voor thuis. Ik ben het type dat zelfs met een flinke keel- of blaasontsteking nog doorwerkt. Niet omdat ik dat leuk vind, maar simpelweg omdat ik er niet aan toe wil geven. Moeders kunnen namelijk helemaal niet ziek zijn…

Loslaten en eraan toegeven

Dat is precies wat ik zo lastig vind. Mijn werk los moeten laten, de mailbox laten voor wat het is (ja, ook die van Mamablogger), het huishouden even laten voor wat het is en dan gaan slapen of zo. Aan dat laatste heb ik echt een bloedhekel, want ik slaap nooit overdag. Dat deed ik al amper in mijn kraamweek. Laat staan dat ik dat nu doe haha. En toch heb ik het allemaal gedaan. Ik ben niet van plan er een gewoonte van te maken, maar nu ging het echt niet meer. Ik zat met knikkende knieën op de bakfiets van de koorts en wist niet eens hoe ik moest zitten van de spierpijn. Daar heb ik niet alleen mijzelf mee, maar ook de mensen om mij heen. Ik wil mijn collega’s niet aansteken, maar mijn kinderen ook niet. Ik kan doorgaan tot het uiterste, maar daar word ik niet eerder beter van. Niemand wordt daar beter van.

Na een flinke preek van Patrick besefte ik dat hij gelijk had. En ja, hij vindt het erg leuk om dat te horen 😉 Ik besloot mij ziek te melden. Voor het eerst sinds jaren denk ik. Ik vond het vreselijk, maar het was niet anders.

Een leuke moeder zijn als je ziek bent

En dan probeer je nog een leuke moeder te zijn als je ziek bent. Lukt niet haha, maar ik doe mijn best. En wat denk je van een baby die nu de hele kamer door kruipt? Dan lig je half gaar op de bank en dan moet je alsnog achter je baby aan. Niet te doen!

Ik glimlach lief, praat schattig en verder dringt er niet heel veel tot mij door. Behalve de dingen die Milan mij vertelt over school. Minecraft, YouTube, zijn verjaardagscadeau etc. zijn echter berichtjes die even niet door mijn filtertje binnen komen 😉

Ik ga nu weer lekker op tijd slapen en hoop dan weer heel snel beter te zijn. Daar wordt iedereen om mij heen dan ook weer beter van haha.

Heb jij er ook zo’n hekel aan om je ziek te moeten melden? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Henriet
  5 oktober 2018 / 07:43

  Ik meldt me ook bijna nooit ziek.
  En ja hoor woensdag nacht werd ik er ook sinds jaren mee overvallen. Gisteren nog niet top. En nu helaas ook nog niet. Maar ga het zo toch maar even proberen.
  Jij ook heel veel sterkte en dat je maar snel beter mag zijn.

  • 7 oktober 2018 / 10:24

   Ik begin nu pas een klein beetje op te knappen. Ik hoop dat jij ook snel op bent geknapt! Beterschap!