Home + Bijkletsen | Nieuw gebit voor Pat, waar blijft de diary en nog veel meer…

Bijkletsen | Nieuw gebit voor Pat, waar blijft de diary en nog veel meer…

Zo dat is een tijd geleden! Ik dacht, het is zaterdag, we hebben daarom misschien iets langer de tijd ’s morgens dan normaal, dus dan kan ik jullie weer even helemaal bijpraten. Er is namelijk nogal wat gebeurd de laatste tijd. Zo heb ik een hele tijd halve dagen gewerkt na mijn longontsteking, hebben we een kleine verbouwing gehad thuis, kreeg Patrick een nieuw gebit, is hij weer fulltime aan het werk (en ik werk minder) en gebeurde er nog veel meer. Ik praat jullie even helemaal bij. Lees je mee?

Patrick kreeg een nieuw gebit

Misschien heb je het al meegekregen, maar Pat zijn hele bovengebit is onlangs in één keer eruit getrokken. Zijn gebit was heel slecht waardoor we samen met de tandarts hebben besloten alles eruit te laten trekken. Toen hij laatst ook nog eens kiespijn kreeg en de kies moest worden getrokken, hebben we alles versneld. Zijn gebit werd getrokken op de dag dat we ook begonnen met het isoleren van de muur. Twee verbouwingen haha 😉

We hadden nog een kleine discussie met de kaakchirurg, want hij wilde in eerste instantie alleen de zijkanten trekken. Maar dat is toch gek? De rest zou dan pas over twee maanden worden getrokken en dan zou hij al die tijd zonder kiezen zitten. Dat is toch helemaal niets? We moesten praten als brugman, maar kregen het voor elkaar. Het hele bovengebit werd in 20 minuten getrokken en zijn nieuwe bovengebit ging er meteen in. Het was een hele ingreep, maar wat is het opgeknapt. Ook heeft Pat helemaal geen napijn gehad, het is alleen maar heel erg wennen.

8 mei gaat het ondergebit eruit. Dit is een tijdelijk gebit en aan het einde van het jaar krijgt hij zijn definitieve gebit.

Klussen in ons huis

Zoals jullie gisteren al hebben kunnen lezen, hebben we de muur laten isoleren. Gisteren kwam onze nieuwe bank binnen en nu is de woonkamer even klaar. Volgende maand willen we een nieuwe schutting zetten van 22 meter lang en 2 meter hoog. Ook dat wordt weer een flinke klus. We willen in ieder geval een schutting van gebruikt steigerhout en dat betekent dat alle planken op de palen moeten worden geschroefd.

Daarna gaan we aan de slag met de tuin en onze slaapkamer. We hebben nog zóveel te doen!

Weer hele dagen aan het werk

Ik heb twee weken ziek thuis gezeten met een longontsteking, maar de nasleep ervan duurde maar liefst vier weken! Ik heb die vier weken halve dagen gewerkt en was ’s middags echt kapot. Ik herkende mijzelf echt niet meer. Gelukkig lukte het me wel weer om te bloggen, maar daar heb ik hulp bij gehad en dat deed ik vanaf de bank. Verder deed ik zo weinig mogelijk om zo snel mogelijk weer te herstellen. De huisarts, verschillende zelfs, hadden mij al gewaarschuwd dat het wel drie maanden kon duren, maar daar wilde ik natuurlijk niet aan 😉 Uiteindelijk was het zes weken en dat duurde al te lang. Sinds twee weken werk ik weer hele dagen. Eindelijk!

Minder werken en Patrick weer fulltime aan de slag

Inmiddels is ook Patricks ouderschapsverlof voorbij en is hij weer fulltime aan het werk. En daar moet ik erg aan wennen. Thuis komt alles weer op mij neer terwijl ik ook 26 uur per week werk en Mamablogger mijn bedrijf is. En dat is best een goedlopend bedrijf ook al nemen veel mensen dat nog steeds niet serieus 😉 Ik vind het best pittig en soms best zwaar, zoals ik laatst al vertelde. Daarnaast hebben we ook een sociaal leven, komen de kinderen altijd op de eerste plaats en zijn we ook nog druk in en rond het huis bezig. Als ik naar mijn agenda kijk, voor de komende weken… pfff…

Tijdens Patricks laatste dag ouderschapsverlof

Waar blijft de diary?

Ik krijg steeds vaker de vraag waar de diary blijft. Deze komt zeker terug, maar omdat ik de laatste weken halve dagen werkte en verder niet zoveel deed, was er ook niet zoveel om te laten zien. Komende maandag is ‘ie er nog niet, maar ik denk dat hij de week daarna weer helemaal terug is!

Dan krijgen jullie weer vaker dit soort foto’s te zien

 

Hoe gaat het met Mamablogger?

Ook dat is een veelgestelde vraag in mijn omgeving. Het gaat goed, de bezoekersaantallen stijgen nog steeds, maar mijn MOZ ranking is wel aardig gekelderd na een laatste update bij MOZ en daar baal ik heel erg van. Ik zat op 35 en nu op 25. Ook zie ik bij andere bloggers dat het bij hen flink omlaag is gegaan, ook bij grote bloggers. Ik ken zelfs iemand die van 40 naar 20 is gegaan! Er wordt door adverteerders naar de MOZ ranking gekeken en die is behoorlijk belangrijk. Het voelt zo wrang. Je werkt iedere dag keihard om toffe content te bedenken, je site te onderhouden, mooie foto’s te maken etc. en dan kelder je gewoon met 10 punten. Nu gaan we maar weer hard aan de slag om opnieuw omhoog te krabbelen…

Verder heb ik meer categorieën aan het menu toegevoegd zoals geld & budget, afvallen, mindset, planners & agenda’s, klushuis etc. Zo wordt het voor jullie ook makkelijker om alles te vinden en het zijn onderwerpen die mij heel erg interesseren. Ook heb ik nog steeds leuke opdrachten, maar het is altijd maar de vraag of dat volgende maand nog zo is. Maar ach, dat houdt het ook leuk. Je weet nooit wat het brengt.

Verder zijn we happy en hebben we samen een start gemaakt met een nieuw project. Dat vergt behoorlijk wat werk, dus ik weet niet wanneer dat klaar is. In ieder geval hebben we genoeg toffe ideeën en zijn we lekker bezig.

Zo, dit was weer even de update. Hoe gaat het met jullie? Ik hoop natuurlijk heel goed!

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

 1. Christine
  24 maart 2019 / 17:18

  Vooral fijn om te lezen dat jullie verder happy zijn.. 😉
  Wist eerlijk waar niet dat een longontsteking zo’n impact kan hebben! Kan me voorstellen dat dat er behoorlijk inhakt, met name wanneer je lichaam je voor zo’n lange periode steeds laat merken dat het maar op have kracht kan functioneren, terwijl je geest en mindset dat op volle kracht doen!!
  Echt heel vervelend dat je zo gekelderd bent bij de ranking, ik kende dit technische verhaal erachter niet, maar zo ook weer wat wijzer geworden.. hopelijk gaat jouw (altijd originele!!) content je gauw weer aan punten opwaarts helpen!
  Nog een vraagje over Patrick z’n nieuwe gebit: heeft hij boven nu al wel het definitieve of is dat ook tijdelijk? En die foto van dat speeltuintje: daar zitten wij ook regelmatig, onderweg van of naar de stad 😉 Zou inderdaad heel leuk zijn wanneer er weer een diary verschijnd, maar ik vond het niet meer dan logisch dat je in deze roerige tijd er even geen tijd voor vrij kon maken. Toch best een bewerkelijk artikel lijkt me.. wel heel fijn dat je de afgelopen tijd hulp hebt gehad voor de site tijdens het ziek zijn!!