Home + Begonnen aan een nieuwe training!

Begonnen aan een nieuwe training!

Eerder vertelde ik jullie al dat ik voorlopig geen volledige opleiding zal doen.  Dit heeft te maken met drukte (ik werk in totaal bijna 50 uur per week) en het feit dat Floris nu nog klein is. Als hij naar school gaat, gaat Milan bijna naar de middelbare school en dan zal er wel weerwat ruimte ontstaan. Tot die tijd wil ik mijzelf zeker door blijven ontwikkelen, maar op een andere manier. Zo lees ik veel en heb ik het geluk dat ik trainingen mag volgen van mijn werk en dat zij daarmee investeren in hun medewerkers. Mijn eerste trainingsdag was afgelopen dinsdag en wat was het leuk en leerzaam. Ik ben namelijk begonnen aan een behoorlijk nieuwe training: community management.

Wat is een community manager eigenlijk?

Ik praat op Mamablogger inhoudelijk over mijn werk. Dat doe ik bewust niet. Deze twee werelden houd ik bij elkaar vandaan, omdat dat niet netjes voelt ten opzichte van mijn werkgever. Zij weten van mijn blog, vinden het ontzettend leuk, maar het is een andere wereld. Geen andere Marisca, maar wel een andere kant van Marisca waar ik mijn werk niet mee wil “belasten”. Maar het is wel duidelijk dat ik mijn werk met heel veel plezier doe. Ik werk al ruim 13 jaar voor deze organisatie en sinds 6 jaar in deze functie (online communicatie adviseur). Maar de ontwikkelingen gaan hard, zeker in mijn vakgebied en opeens hoorden we de term ‘community manager’ steeds vaker. Een redelijk nieuw vak waardoor het door veel bedrijven en organisaties op verschillende manieren wordt vervuld. Omdat het in het verlengde ligt van mijn werk en werkzaamheden, was het een logische stap.

In ons geval is de community manager verantwoordelijk voor de online community. Iemand die de regels bewaakt, zorgt dat leden actief zijn en blijven, maar is ook degene die de strategie bepaalt, de community verder ontwikkelt, verbanden legt met andere communicatie uitingen etc.

Het is lastig in een vat te gieten en te bepalen waar en hoe je begint, vandaar de training. Ik krijg zoveel energie van het leren van nieuwe dingen!

Een dagje meelopen

Het leek mij leuk om jullie te laten zien hoe zo’n dag er dan uitziet. Misschien krijg je daarna spontaan zin om je ook aan te melden voor een opleiding.

Iets voor achten breng ik de jongens bij opa en oma. Milan geeft een studiedag en met deze hitte is dat geen overbodige luxe. Ik fiets daarna snel door om de trein te halen van 8.29 uur en iets voor negenen loop ik binnen bij Seats2Meet in Hoog Catharijne (bij het station van Utrecht). Een topplek!

We hebben een klein groepje van 4 personen en dus is er weel ruimte voor vragen en interactie.

Terwijl wij luisteren en volop aantekeningen maken, wordt er heel goed voor ons gezorgd, lekker!

De tijd vliegt en rond 12.00 uur is het tijd voor de lunch. Het valt mij nu pas op hoe groot het hier is en hoeveel mensen hier werken. Dit is echt een super inspirerende plek!

Ik wil niet teveel prijs geven over de inhoud van de training, maar het is verhelderend. Er valt veel op zijn plek en community management is niet iets dat je er zomaar even bij doet.

Aan het einde van de dag loop ik nog even naar de Ako voor Mamablogger en even later zit ik weer in de trein naar huis. Ik barst van de info, de energie en inspiratie. Op naar dag 2!

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je altijd iets kunt doen om jezelf te ontwikkelen. Kijk ook eens of het via je werk kan doen en investeer anders in jezelf. Het is het zo waard, jij bent het waard!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties