Home + Money Issues | Aan deze 10 dingen geef ik stiekem teveel geld uit

Money Issues | Aan deze 10 dingen geef ik stiekem teveel geld uit

Als ik alles echt goed onder de loep neem zijn er zo 10 dingen waar we op kunnen besparen, omdat daar ongemerkt best veel geld aan uit wordt gegeven. Dingen die het leven net even wat leuker maken, maar dat hoeft niet perse iedere week, het kan best een tandje minder 😉 Ik maakte een lijstje van deze 10 dingen en ben benieuwd of jij ze herkent.

#1 | Parkeerkosten

Even snel de auto pakken wanneer het regent en Milan naar de musicalles moet, even snel hierheen, met de auto een dagje weg, dat ene centrum verkennen, een bioscoopje pakken en niet willen fietsen en ga zo maar door. Zelf maken we gebruik van Parkmobile en dat is echt ideaal. Het nadeel ervan is dat het zo gemakkelijk is dat je ongemerkt veel geld uitgeeft aan de parkeerkosten. Een keer per maand krijg je dan een factuur en wordt het bedrag geïncasseerd van je rekening. En dat is stiekem best veel iedere maand (rond de €20,-)

#2 | Broodje op het werk

Ik grap weleens dat ik een deel van mijn salaris weer terugstop in de organisatie, want ik bestel bijna iedere dag (zo’n drie keer per week) een lekker vers broodje. Carpaccio, filet, brie, allemaal even heerlijk! En niet duur, want de broodjes op mijn werk zijn echt goed belegd en zijn niet duur. Daar kan ik bij de bakker geen broodje voor halen. Het is niet nodig, maar een kleine luxe die ik mijzelf wel gun.

#3 | Tijdschriften

Toen ik een jaar op 15 was heb ik in een boekhandel gewerkt met een heel uitgebreid assortiment tijdschriften. Heerlijk vond ik dat! En nog steeds, want ik houd ervan. Ik verheug mij nu al op ons weekendje weg en onze vakantie waar ik ze ongestoord kan lezen. Ik haal er ook altijd inspiratie uit voor mijn eigen artikelen dus wat dat betreft heeft het nog wel een doel. Toch zijn ze behoorlijk prijzig en zou ik ze ook kunnen lenen bij de bieb.

#4 | Kinderkleding

Ook zo’n dingetje haha. Ik krijg echt geen genoeg van kinderkleding. Ik vind het zo leuk om de jongens te kleden en kan er echt van genieten als het zo leuk staat. Dat zal ook wel zo blijven haha.

#5 | Schoenen voor Milan

In het verlengde hiervan horen de schoenen voor Milan. Niet alleen omdat hij hard groeit, maar mijn zoon heeft een schoenentic, net als zijn moeder al is het voor mij nu wel een stuk minder omdat ik het aan de jongens uitgeef. Afgelopen zaterdag zag Milan weer een paar waar hij helemaal gek op was en ja, ik ging weer overstag. Ach, ik vind het stiekem veel te leuk…

#6 | De sportschool

We betalen braaf iedere maand de contributie van de sportschool, maar we gaan al zo’n twee jaar niet meer. We hebben al diverse keren geprobeerd op te zeggen, maar we zitten bij Basic Fit en op de één of andere manier kunnen we ons nergens uitschrijven. Er zit niets anders op dan erheen te gaan en dat hebben we tot nu toe niet gedaan…

#7 | Lunches en terrasjes

In het weekend trekken we er graag op uit en vinden we het heerlijk om ergens wat te gaan eten. Een soort beloning voor de hele week hard werken. Hier gaat dan ook best wat geld naartoe, al eten we niet heel luxe. Het zijn overigens vaker lunches dan diners.

#8 | Interieuraccessoires die ik eigenlijk niet nodig heb

Dat ene leuke kussentje, een nieuwe lamp, dat ene leuke vaasje, ik ben een sucker voor interieuraccessoires. De laatste tijd is het wat minder omdat we nu een interieur hebben waar ik rust in heb gevonden en waar we heel erg blij mee zijn, maar dat is weleens anders geweest. Ik was denk ik zoekende en veranderde daarom veel.

#9 | Notitieboekjes etc.

Notitieboekjes en planners. Ik kan er geen genoeg van krijgen en heb voor allemaal wel een bestemming. Het gaat helemaal negens over, want na verloop van tijd blijft de helft ongeschreven, maar niets is zo fijn als een heel nieuw notitieboekje.

#10 | Spulletjes van de Action

Toch die extra fles shampoo, toch dat speelgoedje, traktatiezakjes oma over te schrijven etc. Ik heb genoeg bij de Action gekocht dat ik niet eens nodig had. Dat gebruikte ik overigens wel voor Mamablogger dus heel erg was het niet, maar het had echt wel minder gekund.

Waar geef jij stiekem teveel geld aan uit? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 26 juni 2019 / 06:42

    Oh de sportschool kosten zijn zonde…. maar notitie boekjes, Action, terrasje zijn zeer herkenbaar!
    Vriendlief nam op zijn werk ook steeds iets. Per week toch al snel 5/6euro. Nu neemt hij, net als ik, gewoon boterhammen of brood mee.
    Meer voor de lijn dan km het geld eigenlijk ?