Home + Back to School shoppen: waar let je op als je gymkleding koopt?

Back to School shoppen: waar let je op als je gymkleding koopt?

Wij zijn nu precies op de helft van onze zomervakantie, maar in regio noord beginnen de scholen over twee weken alweer. De tijd vliegt! Hoewel wij pas een week later aan de beurt zijn, ben ik al wel bezig met de voorbereidingen voor het komende schooljaar. Zo zijn de traktaties van de jongens (ze zijn in oktober jarig) al bedacht en is het merendeel van de spullen daarvoor al in huis. Ik ben graag goed voorbereid haha. Dat geldt ook voor de schoolspullen en gymkleding. Waar we op Milans vorige school een hele lijst kregen met alles wat we moeten kopen voor het nieuwe schooljaar, is dat op deze school helemaal niet het geval. Toch hebben we wel spullen nodig, waaronder gymkleding (logisch). Maar waar let je nou op als je gymkleding koopt? En ik heb een leuke kortingscode voor je wat betreft gymtassen!

Gymkleding kopen, waar let je op?

De kleding zelf

In de gymtas van Milan zit standaard een lange, maar ook een korte broek. Beide zijn trainingsbroeken, maar omdat de gymtas meestal van vakantie tot vakantie op school hangt (althans, op zijn scholen) en ik dus niet van tevoren weet wat het weer doet, zitten beide broeken erin en kan hij zelf kiezen welke hij aantrekt. Daarnaast is het bij sommige gymlessen fijner om een lange broek aan te trekken en bij de anderen weer een korte. Het ligt er maar net aan wat de activiteiten zijn.

Deze broeken zijn van katoen, dat ademt waardoor hij het niet te snel warm krijgt.

Dat geldt ook voor het gymshirt in zijn tas. Ook deze is van katoen en ademt lekker. Ik kan mij voorstellen dat dat lekkerder gymt dan in bijvoorbeeld een voetbalshirt dat gemaakt is van een synthetische stof.

Je kunt ook kiezen voor speciale gymkleding. Deze is speciaal gemaakt voor sport, is gemakkelijk wasbaar en droogt snel.

Tip: wij kopen de shirts vaak een maat groter zodat deze het hele schooljaar meegaan. Met broeken is dat vaak wat lastiger. Twijfel je tussen twee maten, kies dan de grootste.

Gymschoenen

Onze ervaring is dat gymschoenen vaker moeten worden vervangen dan gymkleding. Vaak zijn gymschoenen halverwege het schooljaar te klein. Iedere vakantie komt de gymtas mee naar huis en check ik alle kleding, maar ook de schoenen. Is alles nog heel en past het nog? Zo niet, dan kopen we nieuwe gymkleding en/of gymschoenen.

Tip: koop gymschoenen met een witte zool. Zwarte zolen kunnen strepen afgeven op de vloer van de gymzaal.

Welke gymkleding en gymschoenen voor welke leeftijd?

Wanneer je gaat shoppen voor gymkleding- en schoenen is het goed jezelf af te vragen of je kind dit zelfstandig aan- en uit kan trekken. Met kleding lukt dat vaak wel, maar met schoenen wordt dat lastiger. Koop voor jongere kinderen gymschoenen met elastiek of klittenband. Voor oudere kinderen kun je prima schoenen met veters kopen. Op een gegeven moment komen ze ook op een leeftijd dat ze dat graag willen en ze de schoenen met klittenband te kinderachtig vinden.

Dat hadden wij ook met onze oudste. Je komt dan uiteindelijk wel uit in een andere prijsklasse, maar dat vonden we ook logisch.

Ook belangrijk: de gymtas!

Een praktische gymtas is ook een must. Het is fijn als die aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Hij moet ruim genoeg zijn voor de gymkleding en de schoenen
 • Maar niet teveel ruimte innemen aan de kapstok
 • Hij moet wasbaar zijn (kleding en schoenen zitten er immers een lange tijd in)
 • Het is handig als deze licht is (voor een vakantie krijgen ze al veel mee naar huis inclusief de gymtas)
 • Een naam erop is heel erg handig, want ze raken nogal eens kwijt
 • Hij moet goed sluiten

Ik heb de perfecte tas inmiddels gevonden!

Je shopt deze tassen in de webshop van Mamapret! Ze zijn te koop in verschillende kleuren en met verschillende opdrukken met naam. Met de kortingscode ‘Tas’ krijg je ook nog eens 10% korting op alle gymtassen!

Dat is een fijne korting, want al die schoolspullen zijn al duur genoeg. Omdat Floris komend schooljaar ook naar school gaat, hebben we voor hem ook al een tas.

Deze zijn toch superstoer?! Nu nog gymschoentjes voor Floris en dan kunnen we dat ook weer van het lijstje afstrepen!

Waar letten jullie op als je gymkleding koopt?

liefs

 

 

 

Kantoor en schoolKantoor en school

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. MarjonS
  10 augustus 2021 / 09:13

  Van vakantie tot vakantie… zal lekker ruiken haha.
  Onze kinderen nemen de tas na de gymles weer terug naar huis.
  Maar hier ook vaak lange en korte broek mee. Je weet het niet van tevoren.

  • Marisca
   Auteur
   10 augustus 2021 / 19:18

   Haha dat viel reuze mee hoor. Inmiddels is onze oudste op een leeftijd dat ‘ie wel iedere keer de gymtas mee naar huis neemt. In de kleuterklassen en de eerste klassen erna was dat niet het geval, maar dan zweten kinderen ook nog niet zo.