Home + Budget uitje in de zomervakantie | Bezoek CODA Paper Art!

Budget uitje in de zomervakantie | Bezoek CODA Paper Art!

Op het weerbericht noemen ze het een ‘Hollandse zomer’ met al die regenbuien. Dat klinkt een stuk gezelliger dan hoe wij het noemen ?. Maar hoe je het ook wendt of keert, we kunnen het weer niet veranderen en doen het er maar mee. Oké, we zien de zomer misschien graag anders, maar dat wil niet zeggen dat we niets leuks kunnen doen. Nederland heeft zo ontzettend veel leuks te bieden en er is binnen genoeg te doen. Een van die tips wil ik graag met jullie delen: Paper Art in het CODA museum!

Ik heb eerder al eens geschreven over het CODA museum in Apeldoorn. Een bijzonder museum welke ook heel leuk is om te bezoeken met kinderen. Deze zomervakantie staat het museum in het teken van Paper Art en leren kinderen alles over papier en wat je ermee kunt doen. Het bijzondere aan Paper Art is dat je in CODA, maar ook buiten (ideaal als de zon wel weer schijnt) en online activiteiten kunt doen.

Leuk, leerzaam en een budgetuitje!

Tour de Papier voor kids

Leren over de geschiedenis van de papier? Een leuke natuurbingo doen? Of zelf werken met papier-maché en dierenmaskers, papieren kunstwerken en sieraden maken? Voor het hele gezin zijn activiteiten ontwikkeld om aan de slag te gaan met papier! Van origami en het allerbeste vliegtuigje tot gadgets voor een eigen reclamekaravaan of om je fiets mooi te maken. Ontdek verschillende DIY’s met papier, een fotografie- en verhalenwedstrijd en zelfs een maakpakket dat je voor thuis kunt bestellen als je niet naar CODA kunt reizen. Kijk snel op de website van CODA voor meer informatie hierover.

Met de natuurbingo van Tour de Papier kun je onderweg een leuk spel spelen. Wat zie je allemaal? Watermolens en mooie oude gebouwen, maar natuurlijk ook blaadjes, insecten én fietsers. Sommige dingen zie je goed vanaf je zadel, andere dingen vind je waarschijnlijk eerder als je aan het wandelen bent of tijdens een picknickpauze. Kijk of je tijdens je tocht alle dingen op de kaart kunt vinden en maak er samen een wedstrijdje van! Wie heeft het eerste zijn kaart vol? Of misschien kunnen jullie samenwerken om de kaart vol te krijgen. Je kunt onderweg ook mooie foto’s maken van de dingen die je hebt aangevinkt op de bingokaart.

Het leuke aan deze activiteit is dat jullie in beweging zijn en dat jullie dit als gezin samen doen. Maar eventuele vriendjes en vriendinnetjes mogen uiteraard ook mee.

Er is meer, save the dates!

Net vertelde ik al over de Tour de Papier, maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar CODA in Apeldoorn toe komen. Combineer een museumbezoek met een maakmiddag in CODA ExperienceLab of de juniorafdeling van CODA Bibliotheek. Op elke woensdag in augustus van 14.00-16.00 uur kunnen kinderen (7+) gratis in het ExperienceLab van CODA aan de slag met innovatieve apparatuur tijdens de Werkplaats Woensdag (open inloop).

Op hetzelfde tijdstip is er voor kinderen van alle leeftijden een knutselmiddag in het papieren poëziebos in de bibliotheek. De bibliotheek heeft ook een grote glijbaan! Op 14, 21 en 25 augustus kun je van 12.00-17.00 uur in het museum met de hele familie bouwen aan een groot Vikingschip van papier samen met kunstenaar Mariëlle van den Bergh uit CODA Paper Art.

Praktische informatie

  • Met kortingscode TOUR25 kunnen museumtickets voor volwassenen worden gekocht op www.coda-apeldoorn.nl/tickets
  • Kinderen tot en met 15 jaar bezoeken CODA Paper Art gratis.

Kortom, wat het weer ook doet, met dit uitje zit je altijd goed!

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *