Home + Back to School | Milans nieuwe fiets!

Back to School | Milans nieuwe fiets!

Morgen begint Milans nieuwe schooljaar en hij heeft er weer zin in! Ik vertelde eerder al dat fietsen met de bakfiets steeds zwaarder wordt en dat Milan dus ook in het nieuwe schooljaar zelf naar school gaat fietsen. Ik fiets uiteraard gewoon met hem mee, maar hij zal niet meer dagelijks in die bak zitten. Hij kan goed fietsen, maar op school hebben ze weinig plek voor al die fietsen. Daarom is het verzoek om kinderen, die binnen een bepaalde straal van de school wonen (zoals wij dus), lopend naar school te laten komen of om de kinderen te brengen.

Normaal geven we hier zeker gehoor aan en waarom ook niet? De bakfiets is gewoon handig. Maar goed, zoals ik al zei wordt fietsen met de bakfiets zwaarder en gaat Milan zelf fietsen. Hij zelf vindt het geweldig, want hij heeft afgelopen week een nieuwe fiets gekregen!

Hij had een fiets van 16 inch en hoewel deze nog wel kon, merkten we wel dat hij toe was aan een grotere fiets. Eentje waar hij voorlopig nog veel plezier van zal hebben.

Afgelopen jaar kregen we van de webshop Fietsen op Fietsen een heel mooie Popal fiets voor Milan. Deze beviel enorm goed. Zo goed, dat we eigenlijk weer een soortgelijke fiets wilden hebben voor hem. Deze fiets heeft namelijk een breed zadel en stuur en dat voelt voor hem gewoon heel stevig. Hij had de Popal Black Fighter in het lichtblauw en wilde nu graag een rode. Deze is mat van kleur én heeft een rekje aan de voorkant. Dat was natuurlijk wel héél stoer 😉

We hebben gekozen voor een 20 inch fiets dus hij gaat twee inch maten groter.

Veilig op slot zetten

Voorheen stond zijn fiets veilig in de schuur, althans je gaat er natuurlijk vanuit dat het veilig is, maar je moet hem wel op slot zetten. Op school zetten we hem ook vast aan het fietsenrek, maar dan wel met een goed slot. Er is enorm veel keuze wat betreft fietssloten en uiteindelijk kwamen we uit bij slotenspeciaalzaak.nl Hier vind je ook advies over het onderhouden van een fietsslot (je kind moet hem immers wel goed zelf op slot kunnen doen) en krijg je uitleg over de verschillende sloten. Zo weet je zeker dat je het goede slot kiest waar je nog heel lang plezier van hebt. Niet alleen omdat je fiets zo beter beveiligd is tegen diefstal, maar ook omdat je kind er goed mee overweg kan.

De afgelopen dagen hebben we veel geoefend met het fietsen op zijn nieuwe fiets, want het is best even wennen zo’n grote fiets. En dan gaan we morgen weer naar school met een nieuwe, stoere fiets die veilig op slot kan!

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Rebecca
  20 augustus 2017 / 12:24

  Gave fiets!
  Heb je nog tips voor de eerste fiets (rond de 4 jaar)?
  Heb echt 0 verstand van kinderfietsen. ?

  • 20 augustus 2017 / 12:31

   Thanks! Ja, kijk goed naar de inch maat. Op de website die ik noemde staat een tabel. Hiermee kun je de maat bepalen aan de hand van de lengte van je kind. verder adviseer ik nog geen handrem, maar een terugtraprem, dat is echt veiliger. Bij Milan zit er wel een handrem op, maar die gebruikt hij niet. Gelukkig zit er ook een terugtraprem op, zo hebben we het hem ook geleerd. Verder is een breed zadel wel fijn en vind Milan een breed stuur ook fijn. Dat voelt steviger en geeft hem wat meer grip, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

   Oh ja, en kijk even hoe hoog en laag het zadel en het stuur kunnen. Dan kan de fiets nog meegroeien en je kind moet met beide voeten goed bij de grond kunnen. Succes!