Home + Zwangerschapsupdate #22 | Week 30

Zwangerschapsupdate #22 | Week 30

Vandaag ben ik 31 weken zwanger en ik denk dat ik nu wel mag zeggen dat we echt aan het aftellen zijn. Het aantal weken dat we nog moeten bestaat namelijk uit enkele cijfers en dan voelt het alsof we er echt bijna zijn. In werkelijkheid kan het nog 11 weken duren, maar daar ga ik niet vanuit. Tenminste, ik hóóp het niet 😉

In ieder geval kijken we nog even terug naar week 30, want het was de week van de groeiecho!

Bron afbeelding: Prenatal app

De groeiecho!

Maandag was ik precies 30 weken zwanger en was het tijd voor de groeiecho. Het was voor het eerst na de 20 weken echo dat we weer eens uitgebreid naar het kleine mannetje konden kijken. Wat een wereld van verschil weer zeg! Hij lag al met zijn hoofdje naar beneden en er wordt gezegd dat dat een goed teken is en de kans klein is dat hij nog zal draaien. We zien het wel.

Ook deze echoscopiste was, net als die van de 20 weken echo, een beetje stug. Er is er één die heel warm en hartelijk is en ook veel aandacht heeft voor Milan. De anderen zijn ook aardig, maar die geven je op de één of andere manier wel het gevoel alsof je een nummertje bent. Ze doen hun werk en dat doen ze goed, maar ook wanneer blijkt dat alles goed is, verandert de situatie niet. Ik vind het jammer, maar het is ook geen ramp.

In ieder geval was de groeiecho goed! Dat is het belangrijkste. Hij ligt goed op schema en ze vertelde dat de omtrek van het buikje meer zegt dan de omtrek van het hoofdje omdat in de buik de vetopslag zit.

Als het goed is zien we ons kleine mannetje de eerst volgende keer gewoon in het echt in plaats van op de echo! We hebben deze echo ingelijst en opgehangen aan onze foto muur. Hier hebben we allemaal zwarte lijstjes hangen met foto’s en dat worden er steeds meer. Leuk om deze er nu ook bij te hangen!

Verder hebben we afgelopen week flink geshopt voor de baby en deze shoplog komt komende woensdag online.

Ik ga deze week weer aan het werk en Milan gaat weer naar school. Nu begint het aftellen naar mijn verlof, het gaat opschieten!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 21 augustus 2017 / 07:09

  Fijn dat alles zo goed gaat :)? Heb je deze echo bij In Zwang laten doen? Wij vonden dat ook namelijk, dat er wat stug gereageerd werd haha.

  • 21 augustus 2017 / 07:10

   Die ? moest natuurlijk en ! zijn :’) Goeiemorgen haha.

  • 24 augustus 2017 / 18:40

   Ja, klopt was bij In Zwang. Vind dat toch wel jammer. Ik begrijp dat heel goed dat het voor hun dagelijks kost is, maar voor ouders is het wel hun kindje.