Home + Back to school | Milan volgt een typecursus!

Back to school | Milan volgt een typecursus!

De zomervakantie zit erop net als de eerste schooldag. Die zes weken zijn voorbij gevlogen en het is weer tijd voor school, zwemles, musicalles én een typecursus. Ik vertelde vorige week al dat Milan steeds meer interesse krijgt in bloggen en vloggen. Daarnaast zoekt hij ook vaker zelf dingen op op Internet. Hij kan immers goed lezen en vult de zoektermen steeds vaker zelf in.

Ik vond dat in het begin best lastig. Hij wordt steeds zelfstandiger en dat vond ik maar wat moeilijk. Toch kan ik daar niets aan doen en beseffen we ons heel goed dat we hem nu meer dan ooit van alles kunnen leren waar hij de rest van zijn leven plezier van zal hebben. Vandaar ook de typecursus.

Waarom een typecursus?

Alles gaat steeds meer digitaal en dat zal alleen maar meer worden. Laptops en tablets zijn geen uitzondering meer op het voortgezet onderwijs en er wordt steeds meer gelet op computervaardigheden op bijvoorbeeld stages en werk.

Milan kan voor zijn leeftijd redelijk snel typen en dat heeft hij spelenderwijs geleerd. Hij weet de letters te vinden en typt ze één voor één met één vinger. Dat is voor nu geen probleem, want hij typt nog helemaal niet zoveel, maar als hij niet leert om met twee vingers te typen kan hij daar later best last van krijgen. Niet alleen op zijn werk, maar ook al op de middelbare school bij het maken van werkstukken en wat dacht je van een pagina’s lange scriptie tijdens een studie?

Hij moet nog zeven worden, maar wilde het al heel graag leren. In eerste instantie vonden we dat een beetje vroeg, maar naar mate we er meer over nadachten werd het steeds logischer. Typen is een vaardigheid die je nodig hebt en kinderen leren snel. Als hij het nu wilt, waarom bieden we het hem dan niet aan?

Typetuin

Bij het kijken naar een online typecursus kwamen we al snel uit bij Typetuin om de volgende redenen:

  • De vormgeving sprak ons, en Milan, aan
  • Kinderen leren op een uitdagende manier spelenderwijs typen
  • Na het behalen van het examen krijgen ze een echt diploma
  • De lessen passen zich aan aan het typeniveau van je kind
  • Door de verschillende spelelementen blijven kinderen gemotiveerd om de cursus te vervolgen
  • Als een kind een foutje maakt, past de cursus zich automatisch aan en wordt de volgende opgave makkelijker. Zo behaalt je kind successen, leert het door en raakt het niet gefrustreerd
  • Je kind leert blind typen met alle vingers

Na het aanmelden kon Milan direct aan de slag en leerde hij wat de basisbalk is op het toetsenbord. ’s Middags heeft hij dit heel trots uitgelegd aan opa en oma. Hij is nu bij level 2 en vraagt zelfs of hij na het eten nog even Typetuin mag spelen. Zo zie je maar, hij ziet het echt als spelen.

Via de website kun je de demoversie bekijken en een gratis proefles doen zodat je met je kind kan bekijken hoe het in zijn werk gaat. Voor de gehele online typecursus betaal je nu €100. Voor dat bedrag kan jouw kind straks dus blind typen!

Wat vind jij van een typecursus voor kinderen? Of heeft jouw kind er al één gedaan? Zo ja, wat zijn dan jouw ervaringen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties