Home + LEGO traktatie voor de juffen en meesters!

LEGO traktatie voor de juffen en meesters!

Afgelopen maandag deelde ik de LEGO traktatie van Milan al met jullie, maar we hebben natuurlijk ook nog iets nodig voor de juffen (en de enige meester bij Milan op school ;-))! Ik vond het leuk om te horen dat ze nog steeds de klassen rond gaan. Zelf vond ik dat vroeger namelijk heel erg stoer.

Omdat LEGO het helemaal is dit jaar besloot ik voor de juffen ook iets in het thema te maken, maar dan low budget dus voor ieders portemonnee.

Het werd een doosje in de vorm van een LEGO steentje met daarin een LEGO chocolaatje en een LEGO chocolaatje ernaast. Even een cellofaantje er omheen en klaar ben je! Kijk je mee?

Even beginnen met een boodschappenlijstje 😉

 • Gekleurd papier van de Action
 • LEGO malletje (ik heb hem gekocht, maar je kunt het ook zelf maken zag ik op Internet)
 • Goedkope repen chocolade (en anders gewone, kleine chocolaatjes als je geen steentjes wilt maken)
 • Dubbelzijdig tape van de Action
 • Cellofaan papier
 • Lint
 • Een schaal die geschikt is voor de magnetron
 • Schaar

In principe zou je alles bij de Action vandaan kunnen halen als je geen LEGO steentjes van chocolade wilt maken. Dan koop je daar gewoon kleine chocolaatjes. Is ook prima! Ik had toevallig een malletje liggen van de bakwinkel dus heb deze nu eindelijk voor het eerst gebruikt.

We beginnen met de doosjes. Als je op Pinterest zoekt ‘Lego box template’ krijg je allerlei resultaten waarbij je gratis de doosjes uit kunt printen. Print ze uit op gekleurd papier en knip ze daarna uit. Daarna knip je de rondjes uit waarmee je de nopjes maakt en deze plak je met kleine stukjes dubbelzijdig tape op het doosje.

Uiteindelijk is dit dan het eindresultaat, leuk toch?!

Als je doosjes klaar zijn kun je beginnen met het smelten van de chocolade. Ik pakte een gewone ovenschaal en deed de chocolade er in stukjes in. Daarna twee à drie minuten laten smelten en goed doorroeren.

Dit ziet er lekker uit toch? Daarna deed ik de chocolade in het malletje (er zitten maar vier vormen in het malletje en ik had in total 28 steentjes nodig) en zette ik deze een half uur in de vriezer.

Toen alle steentjes van chocolade klaar waren ben ik ze gaan inpakken. Ik deed een klein steentje in het doosje en er een groter steentje naast. Daar omheen een cellofaantje en een lintje en klaar ben je!

Het voordeel is dat je dit ook van tevoren kunt maken, want je zet ze vervolgens gewoon in de koelkast of in een koude ruimte. En als je niet zelf chocolaatjes maakt, maar bijvoorbeeld kleine chocolaatjes koopt is het helemaal makkelijk.

Alles staat dus klaar voor aanstaande vrijdag! Ik hoop dat je deze traktatie ook leuk vond, deze kan natuurlijk ook heel goed voor in de klas.

Laat je me in de comments hieronder weten wat je ervan vindt?

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 14 oktober 2015 / 08:01

  Super leuk en budget! Ik ben ook van plan om die malletjes gewoon te kopen, ook nog eens leuk om gewoon her te gebruiken

  • 15 oktober 2015 / 06:21

   Bij de bakwinkel hier in Gouda Astrid. Toch zijn ze ook wel online te krijgen.

 2. 14 oktober 2015 / 09:37

  Echt super leuk bedacht! Heel origineel! 🙂

  Liefs xx

 3. 14 oktober 2015 / 19:55

  Echt een heel leuk idee! Enig idee waar je dat malletje vandaan hebt?

  • 15 oktober 2015 / 06:20

   Ik heb het malletje gekocht bij een bakwinkel hier in Gouda. Zij maken ze zelf van siliconenkit wat je mag gebruiken voor het bereiden van eten. Toch heb ik de malletjes ook online gevonden (siliconen LEGO mal of even zoeken op LEGO snoepjes maken). Je zou de mal eventueel ook zelf kunnen maken. Succes!

 4. 16 oktober 2015 / 12:53

  Super origineel, ga ik zeker ook es proberen!