Home + Alles over onze weekboodschappen

Alles over onze weekboodschappen

Ik deed altijd trouw boodschappen bij de good old Appie. Heb weleens een uitstapje gemaakt naar de Jumbo, maar op de één of andere manier vond ik de Albert Heijn fijner. Toch merkte ik wel dat ik steeds duurder uit was voor ongeveer dezelfde boodschappen. Veel dingen heb je iedere week nodig, en alleen wat betreft het eten varieer je. Ik lette altijd goed op, want ik heb een vast budget per maand aan boodschappen. Dat vind ik gewoon prettig. Ik wil weten waar het geld precies naartoe gaat. Maar goed, ondanks dat was ik steeds meer kwijt en ben ik het eens bij gaan houden.

Na een jaar betaalde ik ongeveer €17 meer per week voor dezelfde boodschappen! Dat is zo’n €68 in de maand en zo’n €816 per jaar!

En ik hoef je denk ik niet te vertellen wat een leuke dingen je daarmee kunt doen 😉 ik vond het zonde en ben toch eens boodschappen gaan doen bij de Lidl. Het gevaar is alleen als ik naar de Lidl ga, dat ik dan veel meer in mijn karretje mik, omdat alles “zo lekker goedkoop” is. Maar goed, ik nam de proef op de som en besloot het gewoon eens te doen. En ja, een extra toastje en bakjes salades gingen mee. Aan het einde van de rit bleek dat ik, ondanks de extra’s, veel goedkoper uit was. Het scheelt me nu gemiddeld zo’n €20 per week en ik zit hiermee dus weer op mijn oorspronkelijke budget. Het budget wat ik ruim een jaar geleden ook had bij de Albert Heijn!

Ik heb er alleen nu veel meer boodschappen voor.

Sindsdien doen wij dus de weekboodschappen bij de Lidl en ik vind het fijn. Ze hebben er alles en ik heb een kar voor voor gemiddeld zo’n €60 per week. Ik probeer hier altijd wat onder te zitten. Als ik ik geen wasmiddel, die overigens erg goed is, nodig heb en de vriezer nog vol is, zit ik rond de €50. Ik vind dit redelijk voor een gezin van drie personen. Ik heb hier alles voor: van vlees tot groente en fruit en van frisdrank tot muesli. We kunnen hier echt de hele week mee doen. Patrick rookt en dat rekenen we niet mee met de boodschappen. Ook hier heb ik een budget voor en dat redt hij prima. Het enige wat we nog extra kopen zijn twee zakken broodjes op de markt à €2,20 per week en om de week haal ik kaas bij onze vaste kaasboer voor ongeveer €4,50. Ik ben wel een Goudse hè? 😉

Kortom, de weekboodschappen zijn ook echt de weekboodschappen en dat is fijn. Ik heb vrij weinig tijd en dan is het gewoon lekker dat je niet nog drie keer in de week naar een andere supermarkt hoeft.

Dit was een week waar we ook de vriezer weer aanvulden met snacks. Er kwamen nog wat dingen bij en je ziet niet de hele kar. Hier waren we €58,35 voor kwijt.

Hoe doen jullie dat met de boodschappen? Doen jullie ook weekboodschappen en hebben jullie daar ook een vast budget voor? Laat het me weten in de comments hieronder. Oh ja, wil je nog goedkoper uit zijn met de boodschappen? Ik heb daar een heel leuk trucje voor!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 15 september 2015 / 10:27

  Leuk om te lezen hoe je omgaat met boodschappen doen.
  Waar ik dan nog wel nieuwsgierig naar ben, kocht je bij de AH A merken, huismerken of het basismerk? Dat kan ook al heel veel schelen.

  • 15 september 2015 / 14:03

   Hoi Marijke,

   Goede vraag! Ik kocht bij de AH meestal de huismerken en van bepaalde dingen, zoals de zonnebloemolie, het basismerk. Alleen mijn wasmiddel en de bakboter waren een huismerk.

 2. Reb
  16 september 2015 / 11:48

  De Lidl is ook een prima winkel!! Waar ik soms wel tegenaan loop is dat ze bepaalde dingen gewoon niet in het assortiment hebben, waardoor ik dan toch weer naar de AH moet. Heb jij daar geen last van?
  Ik vind boodschappen doen bij de Jumbo (in Gouda, Bloemendaal) trouwens erg vervelend, maar meer door de inrichting van de winkel.

 3. 1 september 2017 / 06:59

  Ik heb een vraag wat koop je zoal bij de lidl ik boodschap ook voor een week bij de lidl maar ik heb dan wel dat bv vrijdag wiinkel is bv dinsdag de helft op hoe doe je da?t?? Geef maar bwrichtje via email