Home + Op visite bij de Koning| een kijkje in de Oranjezaal

Op visite bij de Koning| een kijkje in de Oranjezaal

Een paar weken terug genoten we nog van lekker weer en een heerlijke vakantie. Terwijl wij ’s morgens uitgebreid ontbeten en het ontbijtnieuws keken (ik ben een groot fan van Jan de Hoop), vertelde Jan dat om 8.00 uur die morgen de eerste kaarten voor een bezoek aan de Oranjezaal konden worden besteld.

De Oranjezaal vind je in Paleis Huis ten Bosch, waar Prinses Beatrix, Prins Claus en hun drie zonen hebben gewoond en waar ook Willem-Alexander, Maxima en de prinsessen gaan wonen. De Oranjezaal is normaal niet toegankelijk voor publiek en zie je eigenlijk alleen maar op televisie.

Maar nu waren er eenmalig 25.000 kaarten beschikbaar gesteld voor de maanden september en oktober. De kaarten zijn gratis en zodra wij Nederlanders het woord gratis horen zijn we er vaak als de kippen bij. Ik ook hoor. Zeker wanneer het om zoiets unieks gaat als een bezoek aan het Paleis en de Oranjezaal.

Even weer terug naar die bewuste ochtend, want die kaarten bestellen was nog wel een dingetje…

Wij hoorden dit rond 7.30 uur en pakten meteen de tablet erbij om de website alvast te bezoeken. Toen bleek dat we maar vier kaarten konden bestellen en we hadden er vijf nodig. Patrick pakte zijn telefoon erbij en om 8.00 uur konden we meteen de kaarten bestellen. Dachten we. En dat dacht half Nederland waarschijnlijk ook…

De site lag er telkens uit, en gaf errors, maar uiteindelijk lukte het om toch de kaarten te bestellen. Yes, we hadden vijf kaarten en hoefden alleen nog maar op de bevestigingslink te klikken in de mail. Dachten we… Toen we daar eenmaal op klikten kregen we weer errors. Ik ben dan vervolgens het type wat driftig op die link blijft klikken in de hoop dat hij het opeens gaat doen. Dat deed hij op een gegeven moment ook, maar toen kwam er in beeld dat ik hier al op had geklikt (joh, al 36 keer denk ik) en dat de link het dus niet meer deed.

Allemaal leuk en aardig, maar ik had nog steeds geen tickets. ’s Avonds ook nog niet, de dag erna niet en na een dag of vier gaven we het op. We hadden ze niet, dus hadden blijkbaar toch gewoon pech. Ik had nog wel een mail gestuurd, maar kreeg daar geen reactie op.

Om een lang verhaal kort te maken, na een week verschenen de tickets toch in onze mailboxen en konden we er alsnog heen! Er was alleen één maar… Patrick dacht dat ik kaarten bestelde voor de groep van 13.00 uur en ik dacht dat ik had gezegd dat we de groep van 13.20 uur zouden hebben. Dit zou betekenen dat mijn (stief)vader dus alleen moest. Balen!

Hij vond het gelukkig niet zo erg, dus hadden afgesproken dat hij eerst zou gaan en wij er daarna achteraan zouden gaan. Bij de parkeerplaats was er een heel aardige, oudere man die vertelde dat we misschien nog wel wat konden regelen met de Marechaussee bij de hekken. Dit lukte en zo kon hij alsnog aansluiten bij onze groep! Ze hebben echt hun best gedaan om dat te realiseren, want controles etc. zijn erg streng daar.

We mochten verder in en rondom het Paleis geen foto’s maken, maar wat was het indrukwekkend! Je blijft kijken en ziet iedere keer iets nieuws op een schilderij, ook al kijk je er vijf minuten naar.

Alle medewerkers zijn onwijs vriendelijk en betrekken ook de kinderen erbij in de rondleiding. Het was echt een feestje om daar te mogen kijken. De rondleiding duurt zo’n 20 minuten en gaat echt strak op schema, maar het was het waard. Ik begreep dat er 28 september (kijk even op www.bezoekdeoranjezaal.nl) weer kaarten beschikbaar komen, maar weet het niet zeker. Terwijl ik dit typ kan ik ook niet op de site komen, dus kan het niet voor je checken.

Het kost misschien wat moeite, maar het is zeker die moeite waard. Dit is een ‘once in a lifetime’ ervaring!

Ik wil heel graag foto’s van Google plukken om je de zaal te laten zien, maar dat mag echt niet, dus je moet het even doen met deze blogpost en zelf even zoeken. Wij bezochten na afloop nog even de grote gele M en Milans dag kon niet meer stuk. En die van ons eigenlijk ook niet!

Heb jij al kaarten voor de Oranjezaal, of ben je misschien al geweest? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 14 september 2015 / 11:49

    Nee geen kaarten voor de Oranje zaal en dat gaat hem ook niet worden de komende tijd. Paleis Soestdijk staat nog wel op ons lijstje.
    Maar wel leuk dat het jullie is gelukt.