Home + Gastblog: Allemachtig Prachtig: zowel on- als offline!

Gastblog: Allemachtig Prachtig: zowel on- als offline!

Allemachtig Prachtig: zowel on- als offline!

In deze blog wil ik graag wat vertellen over de combinatie van een webshop (online) en fysieke shops (offline), de combinatie hiervan en hoe dit werkt voor mij.

Maar eerst zal ik mezelf even voorstellen: Willeke Brouwer (27), samenwonend met mijn vriend in het centrum van de mooie glasstad Leerdam. 4,5 jaar geleden ben ik begonnen met mijn webshop: Allemachtig Prachtig gewoon, naast mijn fulltime baan. Ik ben begonnen als een echte woonwebshop:  accessoires om je huis gezellig te maken, en, niet geheel onbelangrijk, tegen een betaalbare prijs.

Na 2 jaar druppelden de eerste sjaaltjes binnen (ik heb een echte sjaal-tic) en inmiddels is Allemachtig Prachtig uitgegroeid naar een webshop waar je voor zowel leuke woonaccessoires als mode accessoires terecht kunt. Ik dacht: accessoires voor je huis en voor jezelf!

Die combinatie blijkt erg goed te werken, men weet Allemachtig Prachtig inmiddels goed te vinden voor beide artikelgroepen en we verkopen diverse (internationale) merken.  Maar 3 jaar geleden wilde ik toch meer, om de omzet in mijn bedrijf te laten groeien moest er wat veranderen: van alleen de webshop zou ik niet kunnen leven.

En die droom heb ik vanaf het begin gehad, ik wil kunnen leven van mijn eigen bedrijf!

En een echte ‘stenen’ winkel voor mezelf wilde ik absoluut niet, ik wil niet ‘vastzitten’ aan openingstijden. Ik wil zelf bepalen wanneer ik werk, niet gebonden zijn. Vanuit die gedachte ben ik op onderzoek uitgegaan en kwam ik bij het concept van Loods5. Hier huur je een aantal vierkante meters (shop-in-shop), stopt het vol met de leukste spullen en zij zorgen dat het verkocht wordt.

En dan komt het leukste van allemaal: de volgende ochtend kan ik direct zien wat er precies uit mijn shop verkocht is! Ik was om en ben hier mee begonnen.

Eerst in Sliedrecht (25 m2) en een half jaar later in Zaandam (30 m2).  Wat doe ik dan zelf? Ik ben zelf verantwoordelijk voor de inkoop, inrichting, bevoorrading en styling van de artikelen in de shop. Minimaal 1 keer per week kom ik in de shop om alles op orde te maken en aan te vullen. Dit is ook echt nodig: kom ik een week niet, dan zie ik dit direct terug in de omzet. Klanten houden van nette en aangevulde shops. Anders lopen ze je shop voorbij.

Voorheen deed ik dit allemaal in mijn mini Toyota Aygo: banken plat en laden maar! Maar eigenlijk was dit niet te doen. Ik kon nooit zoveel meenemen als dat eigenlijk nodig was, omdat het simpelweg niet paste! Zonde, want je loopt simpelweg omzet mis. Inmiddels ben ik de trotse bezitter van een Caddy en hier kan een hoop in! Had ik veel eerder moeten doen! Maar zo zie je maar: gaandeweg leer je en wordt alles professioneler.

Wat ook grappig is om achter te komen, in Zaandam en Sliedrecht komt heel ander publiek. Wat in Sliedrecht direct uitverkocht is, kan in Zaandam soms weken blijven liggen (en andersom). Je moet daarin ook een bepaalde feeling ontwikkelen: wat verkoop ik waar en hoeveel?

Ik heb ook nog 2 shop-in-shops gehad (in een zelfde concept als Loods5) in Capelle ad IJssel en Beverwijk. Maar dit was geen succes. Je merkt dan toch de kracht van het merk, Loods5, heel veel mensen kennen dit en komen vanuit heel het land naar Sliedrecht en Zaandam. Daarbij komt dat ze alle zaken goed geregeld hebben, een heel actief stylingteam, een eigen magazine, een heel actieve PR afdeling (je ziet Loods5 geregeld op TV en in magazines voorbij komen) en last but not least: een heerlijk restaurant waar ik regelmatig te vinden ben (I love de cheesecake!).

Inmiddels ben ik fulltime bezig met mijn droom: mijn eigen bedrijf. Ik vind het geweldig om te merken dat de naamsbekendheid van Allemachtig Prachtig groeit en men ons in heel het land (en het buitenland!) weet te vinden. Ook zijn we, doordat we samenwerken met een PR bureau, regelmatig terug te vinden in diverse magazines. Dit geeft echt een kick!  De combinatie met de shops, de webshop en deelname aan fairs en beurzen vind ik heel leuk, lekker afwisselend en geen dag is hetzelfde!

Ik leef mijn droom en hoop dat deze droom nog  lang duurt!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties