Home + Alle moeders mindmappen!

Alle moeders mindmappen!

Dagelijks schieten er zo’n 1001 verschillende gedachten door mij heen. Over Milan, over mijn werk, huishoudelijke klussen, blogideeën etc. Nu kan ik heel veel plannen en goed ordenen, maar die ideeën die ik heb voor de blog, werk en studie zitten wel ergens verstopt in mijn hoofd. Omdat het dan te druk is verdwijnen ze uiteindelijk ergens naar de achtergrond. Op een dag worden ze dan weer opgerakeld of juist niet en dat is toch behoorlijk zonde.

Daarom ben ik sinds kort aan het mindmappen. Misschien ken je het wel van je werk, want daar wordt het vaak gebruikt tijdens brainstormsessies. Een huishouden is een 24-uurs bedrijf dus waarom zou je het thuis ook niet doen?

Ik kreeg vorige week van mijn lieve collega die afscheid nam, een prachtig boek van Pip Studio met heel veel bladzijdes. Bewust zonder inhoud zodat ik daar mijn eigen creativiteit in kwijt kan. Ik besloot dat dit mijn boek werd om in te ‘mindmappen’.

Wat is een mindmap precies?

Misschien heb je geen flauw idee waar ik het over heb. Dat is helemaal niet erg, want dan leg ik het toch uit? Veel mensen kennen bijvoorbeeld de term mindmap niet, maar kennen wel een woordenspin. In het midden schrijf je het onderwerp. Waarover wil je brainstormen of je gedachten ordenen? Dat kunnen ideeën zijn voor je interieur, carrièredoelen, klussen die je aan wilt pakken etc. Het maakt niet uit waar het over gaat, je kunt je gedachten altijd door middel van een mindmap ordenen.

Het onderwerp zet je dus in het midden, trek daar een cirkel omheen en schrijf daar alles omheen wat er in je op komt. Niets is fout, alles is goed. Ik merk bij mijzelf dat ik de dingen die ik blijkbaar het belangrijkst vind, het dichtst bij het onderwerp zet. De andere woorden staan wat verder weg.

Als je klaar bent zie je voor het eerst al je gedachten op papier en dat geeft meteen inzicht. Het zorgt voor rust in je hoofd. Je kunt werk maken van de dingen die je erg belangrijk vindt en strepen zetten door de dingen die eigenlijk toch niet zo belangrijk zijn.

Mij helpt het juist in drukke periodes. Druk op mijn werk, druk met Mamablogger, mailtjes, freelance klussen en dan houden we ook het huishouden nog draaiende.

Waarom dan geen to-do lijstje?

Het grote verschil met een to-do lijstje is dat je alles wat daarop staat, moet doen. Bij een mindmap moet er helemaal niets. Je hebt alles gewoon geparkeerd en gaat er pas mee aan de gang als jij daar tijd en zin in hebt. En dan nog doe je wat jij het belangrijkst vindt.

Misschien is het nooit in je opgekomen om dit te voor jezelf te doen. Bij mij eigenlijk ook niet totdat ik er één maakte voor een brainstorm op mijn werk. Dat zette me aan het denken.

Ik hoop dat je er wat aan hebt, want we hebben het immers al druk genoeg 😉

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *