Home + Afvallen | Kleding kopen en dromen

Afvallen | Kleding kopen en dromen

Toen ik begon met het hypnose traject om af te vallen, werd mij natuurlijk gevraagd wat mijn doelen zijn. Niet alleen wat betreft een streefgewicht, maar ook wat ik wil bereiken voor mijzelf. Ik mag dit dan ook niet zien als een traject om af te vallen, maar ik moet dit juist als een leefstijl verandering zien. Gezonder en fitter worden, meer zelfverzekerd en vooral lekkerder in mijn vel zitten. Vandaag wil ik mijn dromen en doelen met jullie delen, want mijn doelen hebben ook met kleding te maken.

Blij zijn met wat ik in de spiegel zie

Als ik een goede haardag heb, kan ik best blij zijn met wat ik in de spiegel zie. Niet altijd, maar ik zie dan wel mijn grote, blauwe sprekende ogen (al werd ik vroeger nog weleens ‘kikker’ genoemd haha), een recht gebit, volle lippen en een vrij gave huid. En natuurlijk zie ik dan nog steeds genoeg dingen waar ik niet blij mee ben, zoals die moedervlek op mijn kaak, maar over het algemeen kan ik dan best even tevreden zijn. Hoe anders is dat met de rest van mijn lichaam.

Ik weet dat ik blij moet zijn dat ik, vooralsnog, gezond ben en dat ik met dit lijf twee kinderen op de wereld heb gezet. Ben ik ook, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik doe mijn best er leuk en hip uit te zien, maar dan nog is het niet hoe ik mijzelf graag zie. Ik dacht dat afvallen niet voor mij was weggelegd, maar dat is natuurlijk onzin. De knop moest om, maar zo ver was ik tegelijkertijd nog niet. De omslag kwam afgelopen zomer. Althans, iets daarvoor. Ik wilde zomerkleding shoppen voor op vakantie en kocht een paar superleuke jurkjes. Ik trok ze aan, postte een foto op Instagram en kreeg leuke reacties. Fijn, maar als je jezelf totaal niet op je gemak voelt, komen die opmerkingen helemaal niet binnen. Ik verlangde zo naar mijn skinny jeans en blazer. Wat dat betreft duurde die zomer eindeloos haha.

Ik voelde mij zoveel fijner in die zwarte jurk… 

Nieuwe kleding kopen

In de zomervakantie hakte ik de knoop door en besloot ik te gaan voor het hypnose traject. Ik zag mijzelf bij Editie NL en wist dat ik de juiste beslissing had genomen. Volgend jaar wil ik mij wel fijn voelen in zomerkleding! Ik wil dan eindelijk een witte broek kopen, maar wil dan ook heel graag een beige broek voor naar kantoor. Afgelopen jaar durfde ik die van &Co niet te kopen, want ‘dan zag je juist alles’. Denk aan putten etc., maar ik wil het zo graag! En wat dacht je van zomerjurkjes? Ik zal nooit hele slanke benen krijgen, maar ik zou mij wel graag fijner willen voelen in zomerkleding.

Al wil ik natuurlijk niet zo lang hoeven wachten. Ik kocht onlangs al een flared in een maat kleiner, net als een trui. Tijdens één van de eerste sessies werd mij gevraagd naar mijn doel en dat moest ik voor mij zien. Een beeld van mijzelf over een tijdje. Ik zie dan echt een mooie foto op Insta voor me met een nieuwe outfit, misschien wel een rokje en leuke laarsjes. Of laarsjes over een skinny heen. De laarsjes heb ik al gezien en dat paar wordt hopelijk één van de beloningen die ik mijzelf mag geven.

Ja, kleding kopen waar ik mij écht fijn in voel, dat is mijn uiteindelijke doel!

De nieuwe outfit die ik laatst kocht

Ik houd jullie de komende periode natuurlijk op de hoogte, want het is niet altijd even makkelijk en er zijn momenten waarop ik het echt heel erg moeilijk heb. Gelukkig kom ik een heel eind met eetwissels, maar overall gezien moest ik natuurlijk wel minder gaan eten en dat is een uitdaging.  Volg je mijn avontuur mee?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  27 september 2022 / 05:08

  Natuurlijk volg ik je avontuur graag mee ??
  Het zo realistisch mogelijk visualiseren van het perfecte plaatje voor de toekomst kan je zeker helpen, maar ik wens je ook toe dat je, hoe gek dat ook mag klinken, mag genieten van de weg er naar toe ? en dat je je lijf dankbaar gaat zijn voor wat het allemaal voor je doet, of je er nu altijd blij van wordt in de spiegel of niet ? succes in dit avontuur ?❤️

  • Marisca
   Auteur
   27 september 2022 / 06:49

   Lief van je, dankjewel! Enne, met jou ook alles goed?

   Liefs!