Home + Afvallen | Ik wil niet meer terug naar hoe het was…

Afvallen | Ik wil niet meer terug naar hoe het was…

Een paar weken geleden haalde ik de laatste kleding uit de kast welke te groot was geworden. Ik heb nog wat te koop gezet en de rest van de kleding ging weg. Ik wil nooit meer terug naar hoe het was. Dat is inmiddels wel een ding geworden, want ik ben bang terug te vallen.

Afvallen: wat te doen bij een terugval?

Een echte terugval heb ik nog niet gehad, maar wel heel wat moeilijke dagen en momenten. Veel mensen denken dat je nu wel gewend bent aan dat nieuwe eetpatroon en dat is tot op zekere hoogte ook zo. Maar eten zal altijd een dingetje blijven. Je zal altijd op moeten letten, omdat je nou eenmaal gevoelig bent voor teveel lekker eten. Tenminste, dat is bij mij wel het geval. Je bent je altijd bewust van eten en moet constant de balans houden.

De afgelopen weken vond ik vooral lastig met ijsjes. Een lekker ijsje na het eten ging er wel in, maar daar zit natuurlijk ook een hoop suiker en calorieën in. Uiteindelijk koos ik dan voor een ijsje met minder calorieën, maar eigenlijk had ik ook wat vaker ‘nee’ moeten zeggen. En dat vind ik nog steeds heel lastig…

Ik weet mijzelf tot nu toe iedere keer te herpakken door de complimenten van anderen en de reminders die ik voor mijzelf in mijn telefoon heb gezet. Reminders aan mijzelf die mij eraan herinneren waarvoor ik dit doe en dat het eten helemaal niet nodig is. Tot nu toe werkt dat, maar wat ik moet doen tijdens een echte terugval? Ik denk dat ik dan nog een keertje onder hypnose ga.

Ik wil niet meer terug naar hoe het was

Als ik foto’s zie van een jaar geleden dan word ik daar niet blij van. Waarom greep ik niet eerder in? Ik kan je er geen antwoord op geven, want ik weet het niet. Ik ben al blij dat de knop überhaupt om is gegaan, maar wat mij betreft wel te laat. De kleding heb ik bewust de deur uit gedaan. Het mag geen stok achter de deur zijn om die kleding weer aan te trekken als ik aan zou komen.

Ik ben nu zoveel blijer met mijzelf. Dat gevoel wil ik vasthouden. Ik ga mijn best doen, al zal deze angst nog wel even blijven tot ik echt een stabiel gewicht hebt bereikt.

Ben jij ook afgevallen en herken je dit? Dan ben ik benieuwd wat jij hieraan hebt gedaan. Laat het me weten in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *