Home + Vakantie kasboek | Dit gaven wij uit tijdens onze vakantie op Kos

Vakantie kasboek | Dit gaven wij uit tijdens onze vakantie op Kos

Sinds een paar jaar houd ik bij wat we uitgeven tijdens onze vakanties wat ik vervolgens weer deel met jullie. Niet alleen vinden jullie het leuk om te lezen, maar het bijhouden van onze uitgaven helpt ons ook dit binnen de perken te houden. Van tevoren stellen we een vakantiebudget op. Omdat we all-inclusive in een hotel verblijven (vinden wij ideaal met kinderen en zo hoeven we nergens aan te denken of te koken), houden we een budget aan van €100,- per dag. Best ruim, maar op sommige dagen gaat dat best hard. Lees je mee in ons vakantie kasboek?

Vakantie kasboek zomer 2023

Zondag 30 juli 2023

We gaan op vakantie! Omdat we de auto niet op Schiphol willen laten staan, bestellen we van tevoren een taxi. Zodra we de taxi instappen, begint onze vakantie echt. Tenminste, zo voelt dat. Omdat we van tevoren weten wat het kost, houden we deze kosten apart en berekenen we dit niet bij het dagbudget van €100,-.

 • Taxi naar Schiphol: €80,- inclusief fooi. Dit hadden we apart begroot en ging niet van het dagbudget af.
 • Vliegtuig eten en drinken: €16,50
 • Fooi hotelservice: €5,-
 • Winkeltje: €5,40

Totaal uitgegeven: €26,90 van het dagbudget en €80,- voor de taxi

Maandag 31 juli 2023

Mijn voeten doen enorm zeer van mijn slippers en ik besluit daarom toch nieuwe slippers te kopen in een winkeltje op het complex. Ze heeft hele leuke, maar die vind ik veel te prijzig. Uiteindelijk hoop ik hele lelijke, maar ze zitten heerlijk, voor €15,-. Ook huren we een bedje bij het zwembad. Hier kunnen we met zijn vieren op. We spelen er spelletjes en hebben echt ons eigen plekje. Voor dat spelletje heb ik overigens wel pennen nodig en laat ik die nu net vergeten zijn van huis. Ai, dat is zonde.

 • Huur bed zwembad: €15,- voor de hele dag
 • Slippers: €15,-
 • Pennen voor een spelletje: €6,-
 • Supermarkt: €6,20

Totaal uitgegeven: €42,20

Dinsdag 1 augustus 2023

Morgen komt de huurauto dus vandaag hebben we een dagje zwembad in het vooruitzicht. Dat is ook wel te merken aan het geld dat we uitgeven, haha.

 • €0,70 kaars aansteken in het kapelletje op het complex
 • €3,30 in supermarkt

Totaal uitgegeven: €4,-

Woensdag 2 augustus 2023

Yes, vandaag komt de auto en omdat het te ver is om te lopen, hebben we ervoor gekozen deze te laten brengen bij het hotel. Voor deze haal en breng service moeten we uiteraard wel betalen. Ik vind het best veel, maar het is een betrouwbare partij en en ophalen was ook geen optie. We staan er maar niet te lang bij stil… We rijden vervolgens naar Kos Stad waar we echt heerlijke milkshakes drinken op het terras.

 • €62,- brengen en ophalen huurauto bij het hotel
 • €21,- milkshakes op het terras (inclusief fooi)

Totaal uitgegeven: €83,- 

Donderdag 3 augustus 2023

Gisteravond zijn er foto’s gemaakt bij het hotel en vanmorgen kunnen we deze zien en kopen bij het restaurant. Dure foto’s en we kopen ze ook zeker niet allemaal. Uiteindelijk kiezen we er een aantal uit en krijgen we ze digitaal voor €64,-. Natuurlijk is dit een hoop geld, maar we vonden de foto’s zo mooi dat we er toch een aantal hebben uitgezocht. Daarna rijden we door naar het dorpje Zia waar de jongens twee souvenirs uitkiezen en we een terrasje pakken bovenop de berg met een fantastisch uitzicht.

Op de terugweg rijden we nog even langs de Lidl voor iets lekkers voor aan het zwembad.

 • €64,- foto’s die gemaakt zijn bij het hotel
 • €12,- terras Zia (inclusief fooi)
 • €3,- souvenirs
 • €2,40 Lidl

Totaal uitgegeven: €81,40

Vrijdag 4 augustus 2023

Vandaag is wederom een goedkope dag. We bezoeken Plaka Forest (wat gratis is, al mag je tegen betaling de dieren voeren) en Paleo Pyli. Het bezoek aan dit dorp is ook gratis, maar onderaan de berg zit een oude man en die hebben we wel wat gegeven. Dit deden alle toeristen en we keken een beetje wat de rest gaf.

 • €2,- fooi aan de man die bij de berg zit
 • €2,90 supermarkt

Totaal uitgegeven: €4,90

Zaterdag 5 augustus 2023

Vandaag moet de huurauto terug en die moeten we uiteraard vol getankt inleveren. Dit zijn dan ook de enige kosten die we maken. Ik boek nog een massage, maar die wordt op de kamer genoteerd en betalen we bij het uitchecken.

 • €20,- voltanken huurauto

Totaal uitgegeven: €20,-

Zondag 6 augustus 2023

Het zit er helaas alweer op… We checken uit en betalen het resterende bedrag. Ik wil dat het liefst allemaal meteen betalen, maar dat was niet nodig. Eenmaal op Schiphol, staat de taxi voor ons klaar. Ook nu betalen we weer €80,-.

 • €152,40 bij de check-out in het hotel. Dit is voor nog eens vijf dagen huur van het bed aan het zwembad, de massage in de spa en toeristenbelasting
 • €80,- taxi naar huis inclusief fooi. Dit hadden we apart begroot en ging niet van het dagbudget af

Totaal uitgegeven: €152,40 en €80,- voor de taxi die we apart hadden begroot.

Vakantie kasboek: totaal uitgegeven deze vakantie

In totaal gaven wij €414,80 uit deze vakantie. Daarnaast betaalden we €160,- voor de taxi.

Ik vind dat we dat nog redelijk netjes hebben gedaan. Het is weliswaar al een dure vakantie, maar we hebben er wel enorm van genoten en de kosten ruim van tevoren begroot. Dat scheelt enorm.

We zijn binnen budget gebleven. Het geld dat over is, hebben we verdeeld over andere doeleinden zoals de zwemles voor Floris.

Houden jullie ook een vakantie kasboek bij? Waarom wel of niet? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Romy
  10 augustus 2023 / 13:46

  Wat leuk om te lezen! Waar hebben jullie de auto gehuurd? En was de 62 euro voor een week? Of alleen het brengen en halen?

  Bedankt voor de leuke tips!

  • Marisca
   Auteur
   10 augustus 2023 / 15:36

   Hoi,

   Bedankt voor je reactie! Die €62,- was alleen voor het halen en brengen, de kosten voor de huurauto hebben we eerder al betaald bij het boeken van deze vakantie. We boeken de huurauto altijd via onze reisagent bij Sunny Cars, dat vinden wij een betrouwbare partij.

   groetjes,

 2. Ilse
  16 augustus 2023 / 17:54

  Andere jaren gingen we op vakantie naar een resort. Dan maak je weinig extra kosten, dus toen hielden we geen kasboek bij. Dit jaar zijn we niet naar het buitenland geweest maar hebben we losse uitstapjes gemaakt. Je wilt niet weten hoe hard het geld dan je portemonnee uit vliegt, dus dit jaar hebben we zeker wel een begroting gemaakt en onze uitgaven bijgehouden. Het bedrag dat over was, gaat in het potje voor een kleine verbouwing aan onze woning.

  • Marisca
   Auteur
   16 augustus 2023 / 18:59

   Ja, bizar is dat hè? Wij merkten het al in de eerste week van de vakantie. We zouden toen al weg zijn, maar omdat onze vlucht werd geannuleerd en we om moesten boeken, zijn we bijna een week later weggegaan. Een week met slecht weer waardoor we verschillende uitstapjes binnen zochten. Geen hele dagjes, maar zelfs toen vloog het geld eruit. Goed dat jullie het hebben bijgehouden en er tot wat over was.

 3. Gertie Smith-Vranken
  22 augustus 2023 / 10:25

  Je had allinclusive en toch 15 euro betalen voor een bedje aan het zwembad. Duur toch? Op het strand huren wij 2 bedjes en een parasol voor 6 euro. Wel goed om het bij te houden.