Home + Afvallen | Hoe ging het tijdens de kerstdagen?

Afvallen | Hoe ging het tijdens de kerstdagen?

De kerstdagen zitten er alweer op en zo tussen Kerst en Oud & Nieuw zit je in zo’n periode waarvan je niet weet welke dag het is. Veel mensen zijn vrij, er is nog volop eten in huis en terwijl het buiten regent is het juist zo leuk om het binnen gezellig te maken. Het liefst met wat lekkers op tafel. Althans, dit alles geldt in ieder geval voor mij ☺️. Tijdens Kerst hebben we heerlijk, maar ook veel gegeten en eenmaal thuis was dat echt een beetje afkicken. Ik had weer meer zin in suiker en we hadden echt trek nu we opeens minder aten. Het is eigenlijk best bizar dat je weer zo snel went aan veel (suikers) eten terwijl je er zo lang over doet om te minderen. Maar goed, gisteren moest ik er van mijzelf aan geloven en moest ik richting de weegschaal…

Wegen na de kerstdagen

Voor de Kerstdagen hoopte ik één ding: dat ik in ieder geval stabiel zou blijven wat betreft gewicht. Een ons of twee erbij is niet leuk, maar ook niet onoverkomelijk. Meer aankomen had ik erger gevonden. Juist omdat het de afgelopen weken minder hard ging. De eerste 1,5 dag dat we in het hotel waren heb ik echter alles laten varen: ik at waar ik trek in had en genoot er zo van. Maar de laatste 1,5 dag merkte ik dat het me tegen ging staan. Ik zat veel sneller vol en at weer een stuk minder. En vooral kleine porties. Toen ik de tweede dag een heerlijke truffel risotto at, kreeg ik deze dan ook niet op. Zonde, want hij was heerlijk, maar ik kon echt niet meer. Het was simpelweg teveel voor mij en dat was een half jaar geleden wel anders.

Ergens had ik dus wel het idee dat ik redelijk in balans was gebleven, maar ik had zeker niet het idee dat ik was afgevallen. Dat kon toch helemaal niet? Toch wel! Het is niet veel, maar er was toch twee ons af ten opzichte van vorige week!

Ik ben twee keer op de weegschaal gestapt omdat ik dacht dat er iets niet klopte. Toch was het zo.

Meer ruimte dan je denkt

Ik dacht erover na en realiseerde me dat je er soms meer ruimte is dan je denkt wanneer je een keer de teugels laat varen. Je hoeft geen kilo’s aan te komen wanneer je een paar dagen geniet. En waarom zou je niet van de Kerst en het heerlijke eten genieten? Dat kan best. En nee, misschien val je niet af en kom je iets aan, maar ook dat is nog behapbaar, want zo snel zitten er geen hele kilo’s aan. Dan begin je in januari toch weer? Dan is iedereen gemotiveerd dus jij ook haha.

Voor nu trek ik de teugels weer strakker aan zodat ik op oudejaarsavond ook kan genieten van een appelbeignet of twee ?. In januari gaan we dan weer vol aan de bak voor de zomer en zal ik weer meer moeten gaan bewegen.

Geniet van deze laatste laatste dagen van 2022 ?!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *