Home + Werk & Gezin | November nog drukker dan december?

Werk & Gezin | November nog drukker dan december?

Momenteel leef ik op een agenda, eindeloze to do lijstjes en post-its in de gang. Schoen zetten op school, een mini voorstelling van de musicalles (waar we nog kleding voor moeten zoeken), op school helpen om een stoomboot te knutselen, een surprise maken plus een gedicht en ga zo maar door. En dan moeten we ook nog gewoon werken en het huishouden doen. Toen ik in onze agenda keek zag ik dat november een stuk drukker is dan december. Is dat bij jullie ook zo? Ik denk er wel een verklaring voor te hebben…

November drukker dan december?

Hoewel december juist bekend staat als de drukste maand van het jaar, merk ik dat het binnen ons gezin juist druk is in november. Onze eerste vrije weekenden hebben we pas weer in december. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het juist heerlijk, maar het viel mij van de week pas echt op.

Deze maand kwam Sinterklaas aan, werd extra hulp gevraagd op school, bezoeken we middelbare scholen, hebben we een paar verjaardagen, staat er nog een etentje gepland, was ik afgelopen weekend bij de Toppers en ga zo maar door. Ik merk juist dat afspraken nog snel worden ingepland, want december is al zo’n rare maand en wachten tot januari willen we ook niet.

Op mijn werk merk ik hetzelfde. We proberen zoveel mogelijk te hebben afgerond voor december, plannen nog wat afspraken in om het één en ander op te starten/voor te bereiden en daarna merk je dat het stiller wordt en projecten wat stil komen te liggen. Alles wordt vervolgens na de jaarwisseling gepland.

Lekker genieten tijdens Kerst

Met Sinterklaas die na 5 december vertrekt en de kerstvakantie in zicht, ziet december er dus rustiger uit dan november. Een heerlijk vooruitzicht! Ik hoop tijdens de kerstvakantie lekker uit te rusten en te genieten van mooie kerstdagen. Lekker bijkomen en alvast wat plannen smeden voor het nieuwe jaar.

Ik kijk onwijs uit naar de leuke weken die voor ons liggen en geniet volop van dit leuks. Drukte is namelijk niet erg als het leuke dingen zijn. Nog maar een paar weken en dan zitten we alweer in 2023.

Merken jullie ook dat november drukker is dan december of juist niet? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Debby
    22 november 2022 / 05:56

    Yes hier ook enorm drukke maand.. we hebben nu bewust wat dingen geannuleerd en momenten vrij gehouden om niet t gevoel te hebben over te lopen.. bevalt wel goed zo 🙂