Home + Achter de schermen | Mama’s Musthaves Shop, een ‘soort van’ webshop?

Achter de schermen | Mama’s Musthaves Shop, een ‘soort van’ webshop?

Vijf jaar lang heb ik een webshop gehad waar ik ziel en zaligheid (en een heleboel geld) in heb gestoken. Hoewel het de eerste jaren flink aanpoten was, ging het daarna steeds beter. En hoewel het steeds beter ging, daalde mijn motivatie. Het was ook gekkenwerk: een gezin, een baan, een HBO-studie, een blog én de webshop. Ik ontdekte dat ik bloggen leuker vond en, belangrijker nog, daar zat geen druk achter. Bij de webshop wel. Daar moest ik de producten dezelfde dag verzenden. Ik moest voldoen aan de steeds ingewikkelder wordende wet- en regelgeving en de marge was tegelijkertijd klein. Kortom, het was een goede beslissing om te stoppen. Toch was het ook leuk en heb ik er alles aan te danken. Daarom hebben Pat en ik het weleens gehad over een nieuwe webshop die we dan konden linken aan Mamablogger. Maar die komt er echt niet en toch heb ik in het menu Mama’s Musthaves Shop toegevoegd. Dat zit zo:

 Mama’s Musthaves Shop

De rubrieken Mama’s Musthaves en Milans Musthaves zijn voor jullie waarschijnlijk niet nieuw. Hier deel ik bijvoorbeeld kleding, speelgoed of andere dingen waar we heel erg enthousiast over zijn. Negen van de tien keer zijn dat dingen die ik zelf heb gekocht. Daarnaast verschijnen er ook talloze andere blogs op Mamablogger én kunnen bedrijven adverteren. Meestal is dat door middel van een betaalde blog en vaak zijn dat ook webshops die bijvoorbeeld meer klanten willen trekken. Voor hen bied ik de mogelijkheid om een shopcarrousel toe te voegen aan het artikel. Deze optie bied ik nu zo’n twee jaar.

Maar na een week verdwijnen deze blogs natuurlijk van de homepage, gaan ze naar pagina 2 en gaan ze steeds verder het archief van Mamablogger in. Dat geldt tegelijkertijd ook voor de niet betaalde blogs in de Musthaves rubrieken. Logisch, maar ook jammer omdat er zulke leuke tips in staan. Althans, dat vind ik en ik hoop maar dat jullie dat ook vinden 🙂

Dit alles zette mij aan het denken, want ik kan niet alleen shopcarrousels maken, ik kan ook een shoppagina maken. Een soort webshop dus waarbij ik alleen geen eigen producten laat zien, maar onze favorieten die ik vervolgens meteen doorlink naar de juiste webshop. Het is eigenlijk een uitbreiding op de shopcarrousel die ik weleens onder een blog plaats. Dat werd Mama’s Musthaves Shop (te vinden onder MM Shop in het menu)

Hieronder vind je een screenshot van de shoppagina:

 

Combineren met affiliate linkjes

Je ziet het misschien wel vaker voorbij komen bij bloggers en ook bij mij: linkjes naar bijvoorbeeld Bol.com. Vaak zijn dit zogenoemde affiliate linkjes. Als jij dan iets bestelt via één van die linkjes, krijgen wij bloggers daar een kleine commissie over. Dat zijn vaak geen grote bedragen, bij mij ook niet, maar het is wel leuk meegenomen en vaak worden deze verdiensten weer gebruikt om de blog te optimaliseren, de hosting van te betalen etc. Ik betaal er de hosting van en koop er onder andere props voor om flat lay foto’s mee te maken. En dan is het op haha. Sterker nog, er zijn maanden dat ik er niets eens de hosting van kan betalen, omdat die opbrengsten te laag zijn 😉 De hosting betaal ik dan natuurlijk zelf of uit andere inkomsten.

Je ziet, voor ons als bloggers zijn die kleine bedragen heel erg mooi meegenomen, juist omdat het inkomen iedere maand zo verschillend kan zijn.

Ik bedacht mij dat ik in Mama’s Musthaves Shop ook affiliate linkjes zou kunnen plaatsen. Zo ben ik een groot fan van Only Carmakoma en zitten de broeken echt als gegoten. Voor mij echt een musthave die ik graag met jullie deel en als jullie er ook eentje willen bestellen via Mamablogger is dat voor mij heel fijn.

Wel bedoeld om onze musthaves te delen

En dit is leuk, maar tegelijkertijd is het in eerste instantie wel bedoeld om onze musthaves te delen. De items die we in huis hebben en waar we heel blij mee zijn kan ik hier laten zien. Dus ben je af en toe inspiratieloos wanneer je een cadeau moet kopen? Of wilde je weten hoe dat ene boek ook alweer heette? Kijk dan op Mama’s Musthaves Shop!

Ik zal de pagina minimaal om de 14 dagen updaten en uiteraard checken of alle linkjes het nog doen.

Ik hoop dat je het leuk en handig vindt. Mocht je nog iets missen, laat het me dan vooral weten.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *