Home + 10x leuke en handige dingen die je kunt doen met labels en lintjes

10x leuke en handige dingen die je kunt doen met labels en lintjes

Gek eigenlijk hoe sommige kleine dingetjes echte lifesavers kunnen zijn voor ouders. Dat is ook het geval bij labels en lintjes. Je denkt er misschien niet direct aan, maar op het moment dat je ze in huis hebt zul je merken dat je ze steeds vaker nodig hebt. Dat was hier ook het geval en gaf uiteindelijk de inspiratie voor dit artikel. Dit zijn namelijk 1o leuke en handige dingen die je kunt doen met labels en lintjes.

1. Labels met een naam in gymkleding

Milan kwam laatst thuis met de mededeling dat gymkleding weleens wordt uitgeleend op school. Als een kind uit een andere klas zijn of haar gymkleding is vergeten wordt er bij hen in de klas gevraagd wie zijn of haar gymkleding even uit wil lenen. Logisch, maar als ouder zijnde vind ik dat niet altijd even praktisch en fris. Het gebeurt daardoor ook weleens dat gymkleding kwijtraakt of niemand meer weet van wie het is. De oplossing? Een label met naam in de gymkleding naaien of strijken.

2. Maatlabels wanneer je zelf kleding maakt

Maak je zelf kleding? Dan is het handig dat je er maatlabels in kunt naaien zodat je meteen kunt zien welke maat het door jou gemaakte kledingstuk heeft. Wanneer je de kleding maakt om te verkopen, geeft het ook een professionele uitstraling.

3. Instrijklabels op stoffen tasjes

Wist je dat er ook instrijklabels bestaan? Deze zijn ontzettend handig met schoolreisjes, tijdens de avondvierdaagse en/of op de gymtas. Je kunt ze namelijk maken met de naam van je kind en vervolgens strijk je hem op een stoffen tas (bijvoorbeeld de gymtas) of een portemonneetje. Zo weet de leerkracht bijvoorbeeld altijd van wie de tas is.

4. Leuke labels aan een sleutelhanger

Eenvoudig een leuke en handige sleutelhanger maken? Ook dat doe je met labels! Bijvoorbeeld met de naam van de kind of jullie achternaam zodat je deze aan al jullie sleutelbossen kan doen. Dan weet in ieder geval iedereen van wie de sleutels zijn. Daarnaast staat het ook heel erg leuk als je er een label aan naait of er een lint aan knoopt.

5. Labels op hydrofieldoeken en stoffen knuffels

Hydrofieldoeken en kleine knuffeltjes raak je heel snel kwijt. Je laat de doek eens ergens liggen en een knuffeltje wordt al gauw uit de buggy gegooid zonder dat je er erg in hebt. Gevolg is een kind dat overstuur is omdat ‘ie zijn lievelingsknuffel kwijt is. We zien op social media daarom regelmatig oproepjes van ouders die vragen of de knuffel ergens gevonden is of van vinders die zich afvragen van wie de knuffel is. Door er een label op te naaien of te strijken met een naam en een telefoonnummer voorkom je dat. Met hydrofieldoeken is dat net zo. Sommigen zijn best prijzig en dan is het zonde als je deze kwijt raakt.

Tip: het is ook heel leuk om een tekstlint op het lakentje van een baby te naaien. Bijvoorbeeld met de naam van de baby of met een lief gedichtje. 

6. Labels aan een geboortekaartje

Ik spotte laatst een heel leuke geboortekaartjestrend: een label met de naam van het kindje aan het geboortekaartje! Op Pinterest vind je veel ideetjes hiervoor en het is weer eens wat anders dan alleen een bedrukt geboortekaartje.

7. Tekstlint voor aan een juffenbedankje

Gedurende het schooljaar maken of kopen we nog weleens een cadeautje voor de juf. Ook heeft Milan afgelopen week een cadeautje gegeven aan twee zwemjuffen die hem de afgelopen maanden enorm hebben geholpen. Nu is een cadeautje heel erg leuk, maar je kunt het op een heel eenvoudige manier nóg persoonlijker maken. Wij maakten een tekstlint met een tekst voor de juf waarmee we de cadeautjes in kunnen pakken. Met 10 meter kun je voorlopig wel vooruit 😉

8. Tekstlint om een cadeautje nog persoonlijker te maken

Ik zei het net al bij het cadeautje voor de juf: met een lint maak je het cadeau nog persoonlijker. Zo maakten wij ook een lint met onze namen erop. Voor de verjaardagen van mijn moeder en (stief)vader kochten we tickets voor het concert van Di-rect dat zij volgend jaar geven in verband met hun 20-jarig bestaan. De tickets printten we uit en deden we in een leuke envelop. Lint met onze namen er omheen en we hadden een superleuk ingepakt cadeautje!

9. Tekstlint op het kussentje van de trouwringen

Hoe personaliseer je het kussentje waar de trouwringen op liggen? Met een luxe tekstlint waar jullie zelf de tekst voor hebben bedacht! Je kunt hier de trouwdatum in laten weven, maar ook een tekst als ‘Mr & Mrs …’ en dan jullie achternaam. Gaat er een bijzonder iemand in jouw omgeving trouwen? Dan is dit ook wel een prachtig cadeau!

10. Tekstlint als armbandje

Tot slot het laatste idee: het tekstlint als armbandje. Bijvoorbeeld als bedankje op jullie bruiloft, na een kraamfeest of ander bijzonder feest of evenement. Afgelopen week hadden we een personeelsfeest van mijn werk en ik zat dit jaar in de feestcommissie. Achteraf bedacht ik mij dat het eigenlijk te gek had geweest als we iedereen na afloop een tekstlint als armbandje hadden kunnen geven als aandenken aan dit te gekke feest.

Zo, dit waren niet alleen lifesavers (vooral eerste hulp bij het bedenken van een cadeautje haha), maar ook heel leuke ideeën waar je misschien niet zo één, twee, drie aan denkt. Welk idee vind jij het leukst? Laat het me weten in de comments hieronder.

Wil je zelf van die handige labels of leuke lintjes maken? Alles is mogelijk bij Nominette. Kijk er gerust eens rond en laat je inspireren.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *