Home + Even bijkletsen | Peuterspeelzaal, plannen met de feestdagen en eigenlijk een beetje té druk

Even bijkletsen | Peuterspeelzaal, plannen met de feestdagen en eigenlijk een beetje té druk

Het is alweer even geleden dat ik jullie heb bijgepraat over alles wat ons hier thuis bezig houdt. Hoog tijd dus voor een update! Zo vertelde ik laatst over de peuterspeelzaal waar Floris heen zou gaan, maar die ermee stopt. Wat is nu de status? Ook vertel ik over onze Kerst- en Oud & Nieuw plannen en als ik eerlijk ben is het momenteel wel heel erg druk…

De peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal waar Floris al vanaf het begin van dit jaar stond ingeschreven, houdt op te bestaan en dat was op zijn zachtst gezegd niet waar we op gerekend hadden. Inmiddels hebben we hem ingeschreven bij de nieuwe peuterspeelzaal en krijgen we bericht zodra er plek is. Ik had gehoopt dat zij de kinderen over zouden nemen van de “oude” peuterspeelzaal, maar dat lijkt toch niet zo te zijn. Ik baal wel een beetje van het feit dat er zo weinig communicatie is, maar dat zal er wel een beetje bij horen vrees ik… In ieder geval hebben we hem meteen opnieuw ingeschreven en mag Floris zolang nog naar opa en oma. Als we hen toch niet hadden!

Weg met Kerst en Oud & Nieuw

Ik heb het al verteld, maar we gaan dit jaar weer lekker weg met Kerst. De Cantharel in Apeldoorn is inmiddels vaste prik. Het is echt ons lievelingshotel geworden in een supermooie omgeving. Met Kerst is het daar ook écht Kerst, zelfs wanneer het regent. Aan alles is gedacht en voor de kinderen is het fantastisch. Het is oprecht genieten en ontspannen in kerstsfeer.

Met Oud & Nieuw wilden we ook weg, maar we wilden wel ergens anders heen. Anders zouden we twee keer in dezelfde week in hetzelfde hotel zitten. Dat klinkt heel decadent en zo bedoel ik het echt niet, maar als we dan toch zouden gaan, dan is het leuker ergens anders heen te gaan. We hadden ook een week weg kunnen gaan, maar ik moet de dagen ertussen nog werken en we hadden dan ook geen oppas gehad voor onze katten. En in die periode (met veel vuurwerk) vind ik dat niet zo fijn. Dit is voor ons dan een fijn alternatief. Maar goed, met Oud & Nieuw zitten we lekker in Hoorn. Daar eten we en er is entertainment voor kinderen. We zitten hoog dus kunnen genieten van het uitzicht en Floris kan ondertussen lekker blijven slapen. De volgende ochtend ontbijten we daar en doen we onze “nieuwjaarsduik” in het zwembad. ’s Middags rijden we weer naar Gouda en eten we traditiegetrouw zuurkool met spek.

Eet je op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek.

We kijken zo uit naar deze dagen!

Het is druk…

De reden dat we er naar uitkijken is dat het druk is. Heel erg druk. Dit is de drukste periode van het jaar voor Mamablogger en op mijn werk zitten mijn dagen enorm vol met een groot project. Ik ben hier voor een groot deel verantwoordelijk voor (maar doe dit gelukkig niet alleen) en omdat het zo groot is, zit daar ook heel veel werk aan vast. Tegelijkertijd staan er 1001 privé dingen gepland rondom de feestdagen en het is gewoon veel. Van Pakjesavond tot surprises maken en van een flashmob (ja, echt) tot verjaardagen. Het komt de komende weken allemaal voorbij. Ik ben natuurlijk niet de enige moeder die dat ervaart, dat weet ik, maar even wat rust met betrekking tot werk is wel heel erg welkom.

We kijken uit naar het nieuwe jaar

Verder kijken we uit naar de eerste week van januari waarin de sleuteloverdracht plaats zal vinden van ons appartement. Na ruim 13 jaar nemen we er echt afscheid van en hebben we volop nieuwe plannen. Zo willen we graag een nieuwe auto en moet er een nieuwe schuur komen. Die van ons is ruim 20 jaar oud en is echt aan vervanging toe.

We hebben eigenlijk een hoop leuks in het vooruitzicht als ik dit zo lees! We mogen echt niet klagen, dat doe ik echt niet, maar het zou fijn zijn als we tussendoor nog wel de rust kunnen vinden.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om bijgepraat te worden en hoop uiteraard dat jullie ook zo uitkijken naar de komende maand(en).

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Rebecca
  28 november 2019 / 21:15

  Wellicht een idee om te kijken naar een kinderdagverblijf in de buurt?
  Wij hadden bij onze oudste hetzelfde probleem en hebben toen gekozen voor Partou. Inmiddels zit de jongste daar ook, erg tevreden over. 🙂

  Oh en sterkte met de drukte. 🙂

 2. Christine
  30 november 2019 / 21:36

  Ha Marisca, gezellig om deze kletsblog te lezen!
  Fijn dat het met de peuterspeelzaal lijkt op te lossen nu jullie op de wachtlijst staan.. en dat opa en oma plan B zijn is voor jullie allemaal denk ik ontzettend fijn!!

  Oeh, Hoorn! Ben daar een paar keer geweest toen ik als studente inviel in de zomervakantie bij een keten waar ik door het hele land in werd gezet.. zo’n gezellig winkelhart vond ik!! Zou er graag nog eens in augustus naar willen gaan op de zogenaamde Lappendag.. lijkt me het toppunt van gezelligheid :$ Alvast heel fijne dagen daar gewenst!!

  Hier bij ons is het ook topdrukte. Op m’n werk nemen er ook een aantal collega’s verlof op terwijl we meer werk hebben dan anders, dus het is hier 200% inzetten op werkdagen om het werk af te krijgen.. niet fijn om zo naar het nieuwe jaar toe te hollen en hijgen, maar soms is het niet anders.. m’n man en ik houden nu al bewust dagen ‘geblokt’ in de decembermaand om rustmomenten in te bouwen voor iedereen in het gezin.. voorkomen dat we straks uitgeblust 2020 ingaan begint nu al met een goede planning, zonder rustmomenten vult die agenda in december zich vanzelf echt helemaal..