Home + 8 tips voor kersverse ouders!

8 tips voor kersverse ouders!

Gefeliciteerd, er is een kleintje op komst! Prachtig nieuws natuurlijk, maar wat nu? Dat je leven gaat veranderen op veel punten is wel bekend. Echter moet je nu ook dingen gaan regelen waarvan je het bestaan niet eens kent. Er komt een heleboel op jullie af. Om je te helpen heb ik 8 belangrijke tips voor jou op een rijtje gezet, van verschoningstechnieken tot aan babykledingmaten. Laat die kleine maar komen! Jij kan het na het lezen van dit artikel helemaal handelen 😉

Tip 1: het verlanglijstje

Bij de geboorte van je baby ga je gegarandeerd overladen worden met cadeaus van vrienden en familie. Superleuk natuurlijk, maar als je niet uit kijkt ben je het overzicht zo kwijt. Het klinkt misschien gek, maar maak alvast een verlanglijst. Op die manier zorg je er namelijk voor dat alle cadeaus van pas komen en je precies weet wat je zelf allemaal nog moet kopen. Een ander voordeel is dat je vrienden en familie weten wat je graag wilt hebben en zij niet lang hoeven te zoeken naar het perfecte cadeau.

Tip 2: koop op de groei

Baby’s groeien als kool! De kleine pakjes zien er sowieso schattig uit, maar voordat je het weet zijn ze eruit gegroeid. Zonde natuurlijk, als je net zo’n mooi pakje hebt gekocht wat hem of haar fantastisch staat. Daarom is het handig om ook alvast pakjes in een maatje groter te kopen, want maatje 50 heb je echt niet zo lang nodig. Dat hebben wij met zowel Milan als Floris gemerkt en daarom kochten we veel meer in maatje 56. Wil je trouwens alle baby-essentials weten? Zalando heeft een baby uitzetlijst voor je gemaakt. Zeker de moeite waard om te gebruiken!

 

Tip 3: kinderwagens en buggy’s

In eerste instantie schrik je je kapot van de prijzen van deze vier of driewielers. Ik hoor van veel ouders dat ze die prijzen niet hadden verwacht, maar ik kan je verzekeren, dit is de beste investering die je maakt. Niet alleen je baby brengt het nodige extra gewicht met zich mee, maar ook al je bagage. Denk aan flesjes, luiers, voeding en dan ook nog eens je eigen bagage. Een kinderwagen/buggy is daarom de ideale manier om met jouw baby en alle benodigde spulletjes rond te wandelen. Je kunt echt niet zonder. Wij hebben trouwens voor de Mutsy Evo gekozen en zijn er nog iedere dag enorm blij mee! Begin vroeg met kijken welke kinderwagen jullie het fijnste vinden en houd de aanbiedingen goed in de gaten.

 

Tip 4: geen slapeloze nachten

Oké, beetje flauw, want je gaat slapeloze nachten krijgen. Het krijgen van een kind heeft een behoorlijke impact op je slaapritme. Om je slapeloze nachten zo aangenaam mogelijk te maken kun je een co-sleeper naast je eigen bed zetten, zodat je gelijk kan reageren wanneer hij of zij iets nodig heeft. Tevens is het handig, wanneer de fles gegeven wordt, om een thermoskan met warm water klaar te zetten. Zo kan je direct het water met de melkpoeder mengen zodra de baby wakker wordt.

Kijk, baby’s slapen nu eenmaal niet meteen door dus dan kun je het jezelf maar beter gemakkelijk maken toch?

Tip 5: altijd dichtbij met een draagdoek of draagzak

Baby’s voelen zich het veiligst dicht bij hun ouders, en ouders vinden het fijn hun baby zo dicht mogelijk bij hen te dragen. Om dit zowel voor je baby en voor jezelf comfortabel te maken, kun je een draagzak of draagdoek aanschaffen waarin je je baby tegen je borst of op de rug kunt dragen. Wij hadden allebei en hoewel ze allebei fijn zijn gaat mijn voorkeur toch naar een draagdoek. Als je eenmaal gewend bent aan het knopen, gaat dit het snelst.

 

Tip 6: controleer de temperatuur van je baby

Pasgeboren baby’s hebben hun lichaamsfuncties nog niet heel goed onder controle. Als ouder is het daarom belangrijk om regelmatig de lichaamstemperatuur van je baby te checken. Dit doe je voornamelijk in de eerste weken. Wij deden dit zo’n twee weken en daarna konden de jongens zichzelf echt goed op temperatuur houden. In een babyslaapzak of een eendelige pyjama (onesie) voelt je baby zich lekker en kan hij of zij geborgen en veilig slapen. Vooral dat laatste is heel belangrijk!

Tip 7: kleine wasjes, grote wasjes, maar vooral heel veel wasjes!

Je wasmachine zal niet weten wat het meemaakt. Met de komst van de baby draait jouw wasmachine straks overuren. Je staat straks echt versteld van de hoeveelheid kleren, hydrofiele doeken etc. dat gewassen moet worden. Het wordt aangeraden om babykleding na aankoop eerst te wassen voor het je het bij je kindje aan trekt. Gebruik daarbij speciale wasmiddel en wasverzachter voor babykleding die bijzonder zacht en de gevoelige babyhuid niet irriteren.

Tip 8: luiers verschonen

Wellicht overbodig, maar wel erg belangrijk! Laat je baby nooit alleen achter op de verzorgingstafel bij het verschonen van de luiers. Een aankleedkussen biedt wel wat veiligheid door de opstaande randjes, maar dat is natuurlijk schijnveiligheid. Zorg er daarom voor dat je alles binnen handbereik hebt op en in de commode en voor je het weet heb je een bepaalde routine ontwikkelt waardoor het lekker snel gaat en jij veilig je kindje kunt verschonen.

 

Dit waren mijn 8 tips voor kersverse ouders, welke zou jij er nog aan toe willen voegen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  26 februari 2018 / 14:10

  Leuk om deze tips op een rijtje te zien! Allemaal herkenbaar, maar het één en ander was best weggezakt 😉
  Wat ik bij de eerste niet had, een co-sleeper, die staat nu al klaar op zolder.. daar ben ik zo benieuwd naar!
  Mijn aanvullende tip?
  Kijk of je aan mealpreppen kan doen op een voor jou geschikt moment, de verleiding na een drukke dag met de baby om thuisbezorgd.nl te openen is namelijk heel reëel..

  • 3 maart 2018 / 10:05

   Dat is inderdaad een hele goede tip! Hoe werkt dat dan met die repen? Maak je die zelf? Zo ja, hoe dan?