Home + Ontzwangeren | Ik heb er niet zo’n last van…

Ontzwangeren | Ik heb er niet zo’n last van…

Eigenlijk stond ik er helemaal niet zo bij stil totdat ik het laatst weer hoorde; ontzwangeren. ‘Negen maanden op en negen maanden af’. Mijn oma zei dit weleens en in het verzorgingshuis waar ik werkte werd dit ook altijd gezegd. Ik werkte daar toen ik Milan kreeg en toen ik weer aan het werk ging kreeg ik regelmatig de vraag of het allemaal wel goed ging. Ik moest immers ontzwangeren. Ik geloof er echt in, maar heel eerlijk gezegd heb ik er geen last van. Denk ik…

Snel weer mijzelf

Na de geboortes van Milan en Floris was ik al snel weer mijzelf. Na de geboorte van Milan wilde ik douchen, maar dat mocht alleen met hulp van een verpleegkundige. Ik moest daarop wachten, want verderop op de gang werd een tweeling geboren en bijna iedereen was daar aan het assisteren. Dat duurde mij te lang en ik dacht dat ik dat zelf wel kon. Niet dus, maar ik voelde mij in principe goed genoeg. Die nacht in het ziekenhuis ging het prima en eenmaal thuis was ik de was al aan het sorteren. Er werd gewaarschuwd voor een terugslag, maar die heb ik nooit gehad gelukkig.

Bij Floris ging het helemaal snel. Nu mocht ik wel zelf douchen en twee uur na de bevalling liep ik het ziekenhuis weer uit omdat er een tekort was aan rolstoelen. Ik voelde mij kiplekker en 1,5 dag erna was ik alweer aan het bloggen etc.

Ik besef mij heel goed dat ik mazzel heb gehad. De bevallingen waren pittig met de enorme rugweeën en bij Milan deed ik er twee dagen over, maar alles ging goed. Verder zit het een beetje in mijn aard. Ik ben enorm nuchter en dender altijd maar door. Daar voel ik mij het beste bij en als ik mij goed voel, waarom niet?

Ik grap weleens dat ik het te druk heb om stil te staan bij ontzwangeren. Toen de kinderen 12 weken waren moest ik weer aan het werk en je moet gewoon. Je stapt weer heel snel in het normale ritme en het gaat vanzelf.

Toch op jezelf letten

Dat alles wil niet zeggen dat ik niet op mijzelf let. We gaan heel vroeg naar bed en liggen er vaak rond 21.00 uur al in. Zo kom ik toch aan mijn slaap en kan ik de volgende dag weer goed functioneren op mijn werk.

We eten gezond en ik wandel veel met Floris. Zodra het droog is en het kan, gaan we wandelen. Vitamine D is belangrijk net als veel water drinken.

Ik kan dus eerlijk zeggen dat ik weinig last heb van ontzwangeren, maar ik geloof er zeker in. De één is de ander niet en ieder lichaam is anders.

Had of heb jij veel last van het ontzwangeren? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *