Home + 7 jaar leeftijdsverschil en toch leuke dingen doen met elkaar. Zo doen wij dat…

7 jaar leeftijdsverschil en toch leuke dingen doen met elkaar. Zo doen wij dat…

Tussen de jongens zit precies 7 jaar leeftijdsverschil. En hoewel dat voor ons veel voordelen biedt, lopen we natuurlijk ook weleens tegen wat dingetjes aan. Een van die dingen is het plannen van vakanties en andere leuke dingen. De jongens zitten in totaal verschillende leeftijdsfases en het moet voor hen beiden leuk zijn. Dan is leuke dingen doen met elkaar soms best wel lastig, maar we proberen er een goede weg in te vinden.

Leuke dingen doen als gezin, maar wel rekening houden met het leeftijdsverschil

Milan wordt ouder en dat is te merken. De geitenboerderij vindt hij leuk voor zijn broertje, maar zelf is hij er wel klaar mee. Andersom vindt hij een museum bijvoorbeeld wel leuk, maar ondertussen bedenkt Floris allerlei manieren om daar de boel eens lekker op stelten te zetten. Die snapt dat immers nog niet en dus is het voor hem helemaal niet leuk. Als we nu een groter uitje plannen proberen we dus altijd rekening te houden met het feit dat het voor beide jongens leuk moet zijn. Een voorbeeld daarvan was de Schiphol Experience. Floris is gek op alle soorten voertuigen en keek zijn ogen uit, terwijl Milan oprecht geïnteresseerd was in het verhaal en Schiphol zelf ook fantastisch vindt.

Soms een compromis sluiten

Soms is het echter wat lastiger en moeten we een compromis sluiten. Dan gaan we bijvoorbeeld naar een geitenboerderij, maar gaan we daarna wel wat lekkers eten en dan mag Milan bepalen waar. Ook dat helpt, want voor Milan valt het ook niet altijd mee. Hij was 7 jaar alleen, had alle aandacht en we deden van alles met hem. Opeens komt daar een klein broertje bij waar we rekening mee moeten houden en dat is echt niet altijd makkelijk. We hebben geluk dat hij daar heel goed mee omgaat en zelf altijd heel makkelijk is geweest, maar daarmee loop je ook het risico dat je dan aan zijn wensen en behoeftes voorbij gaat en dat willen we voorkomen. Daarom proberen we in dat soort gevallen een compromis te sluiten.

Quality time met één van de jongens

Dit is iets wat we ook steeds vaker doen nu ze ouder worden. Zo zijn Patrick en ik gisteren samen met Milan naar het concert van Kinderen voor Kinderen geweest. Floris was bij opa en oma en wij waren samen met Milan op stap. Milan heeft er zo van genoten en wij dus ook. En toen Floris vorige week jarig was en Milan op school zat, zijn wij samen met Floris weg geweest. Ook hij vond die aandacht heerlijk. Verder plannen Pat en Milan ieder jaar samen een mannenweekend waarbij het verboden is voor moeders en kleine broertjes en gaat één van ons weleens met Milan naar de bioscoop of schouwburg terwijl de ander iets leuks gaat doen met Floris.

Het helpt overigens ook om Milan erbij te betrekken als we iets bedenken. Het blijft soms een beetje zoeken, maar we komen er wel. Leuke dingen doen met elkaar doen we het liefst als gezin en dan moeten we soms een beetje schipperen.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Wendy
  27 oktober 2019 / 09:01

  Er zijn ook hele leuke musea waar wat te beleven valt voor kinderen. Ook met voertuigen. Bijvoorbeeld. Aviodroom, spoorwegmuseum, marine museum, batavia werf. Of zonder voertuigen. Open luchtmuseum Arnhem, veiling broekoplangendijk. Gevangenismuseum veenhuizen en museum in Enkhuizen. Maar voor een 2 jarige inderdaad niet altijd even interessant. Lijkt me niet altijd gemakkelijk om iets te vinden wat ze beide leuk vinden.

  • 2 november 2019 / 09:28

   Klopt, musea doen we ook vaak en het Spoorwegmuseum vinden ze beiden nog erg leuk. Dat scheelt 🙂 Er is genoeg, maar het is soms wel puzzelen inderdaad.

 2. 28 oktober 2019 / 11:54

  Volgens mij pakken jullie het erg goed aan. Af en toe iets leuks doen met een van de twee helpt ook goed mee.