Home + 5x hieraan merk ik dat ik toe ben aan vakantie (en ik niet alleen!)

5x hieraan merk ik dat ik toe ben aan vakantie (en ik niet alleen!)

Vroeg opstaan lukt mij eigenlijk altijd wel, maar de afgelopen dagen kost het me echt moeite. Ik sta moe op en ik ga moe naar bed. “Ik snak echt naar een paar dagen vrij” dacht ik, maar toen realiseerde ik mij dat ik bijna vakantie heb. Mijn laatste vakantie was de zomervakantie! Ik ben tussendoor wel wat dagen vrij geweest, maar een echte vakantie? Dat is echt al even geleden en dat is te merken…

#1 | Moe, moeër, moeder

Ik ben kapot! Ik sta moe op, ga moe naar bed en heb soms het gevoel dat al de energie uit me is gezogen. Ik heb zelfs overwogen om Milan op een woensdag ziek te melden zodat ik niet zo vroeg de deur uit hoefde met ze. Dat doe ik natuurlijk niet, maar man, wat was het verleidelijk! Daarbij zijn alle moeders natuurlijk chronisch moe en dat houdt een keer op 😉

#2 | Kort lontje

Ik heb een heel kort lontje en kan maar weinig hebben. Van iedereen overigens. Ik let er echt op, maar ook ik ben maar een mens. Al moet je nu niet denken dat ik de hele dag tekeer ga tegen alles en iedereen, maar ik kan wel heel geïrriteerd reageren. Sorry!

#3 | Ik wil gewoon even helemaal niks

Ah jongens, ik snak naar even helemaal niks. Geen afspraken, geen werk, geen telefoontjes, even helemaal niks. Ik heb niet eens zin om schoenen te kopen, dat wil wat zeggen. Gewoon een dag of twee helemaal niets en alleen maar doen waar we zelf zin in hebben. Het klinkt mij nu als muziek in de oren terwijl ik juist zoveel mogelijk leuke dingen wil doen.

#4 | De kinderen zijn er ook wel even klaar mee

Ik merk aan Milan dat hij ook toe is aan vakantie. Ook hij is wat kortaf, wordt ’s morgens laat wakker voor zijn doen en hij ziet gewoon wit. Hij zegt het zelf overigens ook, hij snakt weer naar vakantie en eigenlijk tellen we nu een beetje samen de dagen af. Geen school, geen zwemmen en geen musicalles, heerlijk! Verder merk ik aan Floris dat hij reageert op ons. Even extra uitdagen en vooral doen wat niet mag. Ondeugd…

#5 | Nergens fut voor hebben

Ik zei net al dat ik snak naar een dag helemaal niks, maar als zou ik het wel willen, ik heb er gewoon even geen fut voor. Ik ben het type dat altijd het huis op orde heeft, ’s morgens om kwart voor 6 de wc boent, nog even snel op de fiets springt om een boodschap te halen in de stad, altijd zin heeft in een uitje etc. Nu helemaal niet, ik heb er gewoon geen fut voor en er dus ook geen zin in. Natuurlijk doe ik het wel en is het ook leuk, maar het voelt ook als teveel.

Even niets aan mijn hoofd, alleen maar leuke dingen doen en lekker lang op bed liggen. Nog twee weken en dan is het eindelijk zo ver!

Herkennen jullie dit? Merken jullie het ook als jullie toe zijn aan vakantie? Klets mee in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie

  1. Sandra
    6 april 2019 / 10:28

    Ja ben echt aan paar dagen rust toe… liefst niemand om me heen. Liefst zonder man en kids.. ff opladen en zelf nadenken. Maar met over 8 weken verhuizen in het vooruitzicht lukt dat totaal niet. Tijd en financieel technisch gezien niet. Probeer het wel voor het najaar in te plannen. Dus nog ff door gaan en de schade beperken