Home + 5x dagelijkse dingen die ik eigenlijk doodeng vind

5x dagelijkse dingen die ik eigenlijk doodeng vind

Gek eigenlijk dat je tegen de meest doodgewone dagelijkse dingen, huizenhoog op kunt zien. Van die dingen die voor een ander volstrekt normaal zijn of die een ander al 100 keer gedaan heeft, maar die ik dus doodeng vind. En misschien is doodeng niet het goede woord, maar ik ben er ook geen fan van en stel het het liefst uit als dat kan. Om welke 5 dingen het gaat lees je hieronder, ik ben benieuwd of jij deze herkent.

Bellen

Bellen naar familie is oké, maar doe ik eigenlijk ook zelden, maar bellen naar instanties etc. vind ik echt vreselijk. Heel gek, maar op mijn werk heb ik er dus totaal geen last van. Daar bel ik met Jan en Alleman, kan het mij niet schelen wie ik aan de lijn heb. Daar regel ik alles en zeg ik het ook als ik het ergens niet mee eens ben. Maar ik denk dat dat makkelijker is omdat het dan niet persoonlijk om mij gaat. Zodra het wel om ons persoonlijk gaat, stuur ik liever gewoon een mailtje haha.

Snelweg rijden

Oké, deze kennen jullie al, maar hoort toch in het rijtje thuis. Ik cross overal naartoe in mijn autootje, maar over de snelweg… Nee, ik rijd liever binnendoor haha. Al doe ik er een uur langer over, maakt me helemaal niet uit. Afgelopen Kerst moest ik naar Apeldoorn rijden. Het ging prima, maar de hele weg heeft het zweet in mijn handen gestaan. Ik weet waar dit vandaan komt, want ik heb een aantal keren met pech langs de weg gestaan én heb in 2017 een ongeluk gehad. Deze was binnen de bebouwde kom, maar mijn auto was toch total loss. Kun je nagaan wat er met je gebeurt als het op de snelweg zou zijn. Dat idee vind ik doodeng en daarom rijd ik liever niet zelf over de snelweg.

Presentaties geven

Aanstaande maandag moet ik, samen met een collega, weer een presentatie geven op mijn werk. Ik kan er nu al tegenop zien haha. Praten kan ik heel erg goed, maar voor een grote groep mensen die je ook nog eens kent… Er zijn leukere dingen te bedenken. Ik doe het overigens wel hoor, omdat het erbij hoort, maar ik zal blij zijn als het achter de rug is haha.

Kiezen voor het onbekende en risico nemen

Ik ben iemand die graag op zeker speelt. Ik kies 10x liever voor zekerheid dan dat ik één keer zou kiezen voor het onbekende. Toch gaan we nu bijvoorbeeld iets spannends doen en dat is de verkoop van ons appartement. Hier wonen we niet, maar deze hebben we al die tijd verhuurd. Inmiddels gaat het goed met de woningmarkt en gaan we het proberen te verkopen. Ik vind dat echt behoorlijk spannend…

Eigenlijk zou ik wat vaker risico moeten nemen. Wie weet wat voor mooie dingen er daardoor ontstaan…

Uitzicht van het appartement die binnenkort in de verkoop gaat

Zeggen waar het op staat

Ik ben niet verlegen en durf echt wel mijn mening te geven. Bij vreemden… Bij bekenden vind ik dat toch een stuk lastiger. Ik houd namelijk echt niet van ruzie en wil iedereen te vriend houden. Ik wil dat mensen mij aardig vinden en ga daarom vaak de confrontatie maar niet aan. Dit zou ik echt vaker moeten doen. Niet boos, maar gewoon op een nette manier. Moet kunnen, maar ik vermijd het nog steeds.

Wat zijn de dagelijkse dingen die voor een ander misschien heel normaal zijn, maar die jij liever uit de weg gaat en misschien wel doodeng vindt? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Sandra
  30 augustus 2019 / 06:44

  Oh bellen herken ik zo.. manlief snapt me niet. Stel zo lang mogelijk uit en regel het wel via mail

 2. Christine
  30 augustus 2019 / 11:16

  Wat een leuke foto van je hierboven!!

  Dacht maandag al wel zoiets in je Diary toen je het over een belangrijke beslissing had..
  Succes met de verkoop van het appartement, zeker spannend!!!

  Heb ook altijd last van dat interne conflict.. enerzijds de lieve vrede willen bewaren, anderzijds wel duidelijk willen zijn hoe je zelf in een situatie staat en bij welke zaken er géén water bij de wijn kan..

  Succes maandag met presenteren!

 3. 27 december 2019 / 17:00

  Wat ik ook best eng vind is mijn blogs de wereld in sturen. 🙈 Dat mensen er wat van gaan vinden, vind ik best spannend. ☺️ Maar ik vind het ook heel leuk om te doen, dus even doorbijten maar.

  • 29 december 2019 / 16:57

   Snap ik, maar gewoon doen hoor! Je krijgt er uiteindelijk heel veel voor terug, want bloggen is ook heel erg leuk 🙂