Home + 5 redenen om vandaag nog met een bullet journal te beginnen

5 redenen om vandaag nog met een bullet journal te beginnen

Laatst schreef ik een artikel over het feit dat ik nog net niet aan elkaar hang van lijstjes. Deze lijstjes zijn echt onmisbaar voor mij, want ik houd zo’n beetje alles bij. De lijstjes geven rust en overzicht, maar ik heb deze niet overzichtelijk bij elkaar. Ik houd lijstjes bij op mijn telefoon, maar in de gang liggen fysieke lijstjes. Veel om bij te houden dus. Tegelijkertijd is de bullet journal de laatste jaren ook steeds populairder geworden. Letterlijk een dagboek en een plakboek waarin je al die lijstjes bij kan houden. Daarom geef ik vijf redenen om vandaag nog met een bullet journal te beginnen.

Wat is een bullet journal?

Je hebt vast weleens van het woord ‘bullet journal’ gehoord. Deze wordt ook weleens afgekort naar ‘bujo’. Het is een dagboek, een planner en een to-do lijst, die je zelf kan maken en aanpassen naar je eigen smaak en behoeftes. Eigenlijk ontwerp jij je eigen boek voor lijstjes!

Welke bullet journal kopen?

De bladzijden van bullet journals bestaan niet uit lijntjes, maar uit puntjes. Hierdoor kun je gemakkelijker lijstjes en tabellen maken en lijnen trekken. Sommige ‘bujo’s’ hebben verschillende kleuren pagina’s. Bijvoorbeeld wit, zwart en het bruine grift papier. Verder kan je kiezen uit heel veel verschillende kaften. Kies een leuke bullet journal die bij jou past. Het is immers persoonlijk.

Waarom een bullet journal? 7 redenen!

  1. Persoonlijke groei en bewustzijn: een bullet journal is een goede manier om inzicht te krijgen in je gedachten, emoties en doelen. Het biedt de mogelijkheid om je gedachten op papier te zetten en je persoonlijke groei bij te houden. Het helpt ook om je gedachten te ordenen en te reflecteren op wat er gebeurt in jouw leven.
  2. Flexibiliteit: een van de grootste voordelen van een bullet journal is de flexibiliteit. Jij bepaalt wat er in jouw ‘bujo’ staat, waaronder planning, notities, taken, doelen en persoonlijke groei. Het is jouw eigen persoonlijke organisatiesysteem en jij bepaalt hoe je het gebruikt.
  3. Creativiteit: een bullet journal biedt de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Je kunt het ontwerpen zoals je wilt, met verschillende kleuren, stickers en illustraties. Heerlijk om mee bezig te zijn na een drukke (werk)dag. Lekker je gedachten verzetten!
  4. Time management: de bullet journal helpt om je tijd beter te beheren. Een ‘bujo’ biedt de mogelijkheid om jouw dagelijkse taken, to do’s, vergaderingen en afspraken bij te houden en te plannen. Dit maakt het makkelijker om prioriteiten te stellen en uw tijd meer efficiënt te gebruiken.
  5. Stressreductie: je gedachten ordenen betekent minder stress omdat je gestructureerd bezig bent en je gedachten een plekje kan geven. Dit maakt je hoofd vrij voor andere dingen.

Kortom, een ‘bujo’ is letterlijk een dagboek en plakboek waar je van alles in kwijt kan. Jij bepaalt wat jij belangrijk vindt. Heerlijk toch?

En kan je wel wat inspiratie gebruiken voor jouw bullet journal? Kijk dan eens op Pinterest voor heel veel leuke ideeën!

 

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *