Home + 5 meningen die ik als moeder bij heb moeten stellen…

5 meningen die ik als moeder bij heb moeten stellen…

Voordat ik moeder werd had ik natuurlijk al een mening over het moederschap. Ik zou het niet zo doen, of ik zou het juist wel zo doen en no way dat ik me zo zou gaan gedragen. Tja… Ik merkte dat ik in de eerste week met M. al het één en ander aan het bijstellen was. En dan onder het mom van ‘ach, wat maakt het nu uit, het is maar voor één keer’. En na vier jaar moet ik bekennen dat ik toch wel wat van mijn zogenaamde principes overboord heb moeten gooien. Nou ja, moeten… Het moest van niemand, maar ik geef toe, ook ik heb zwakheden en helemaal als het om M. gaat 😉 En ik weet niet of jullie ze zullen herkennen, maar hierbij vijf meningen die ik al aardig heb bijgesteld in de afgelopen vier jaar.

Mijn kind zal nooit tussen ons in mogen slapen, dat doet hij maar in zijn eigen bedje (m.u.v. nachtmerries en ziek zijn natuurlijk)
Euhm ja, laten we het erop houden dat M. altijd begint in zijn eigen bed en ’s morgens worden we wakker met hem tussen in. M. was een huilbaby met een flinke reflux. Alles hebben geprobeerd gedurende 1,5 jaar, maar niets hielp. Ik heb tig keer bij de dokter gezeten, heel Internet afgespeurd en alle tips zoog ik als een spons in mij op en probeerde ik vervolgens uit. Maar na 1,5 jaar compleet slaapgebrek, ’s nachts strijken/werken en gewoon compleet wanhopig zijn, word je zwak, heel erg zwak! Dus wat deed ik? Juist, ik nam hem tussenin. Wat hebben we heerlijk geslapen! Maar ja, als je daar eenmaal aan begint… Volgens de huisarts gaat het echt over en moeten we er niet zo’n punt van maken. Dat doen we dus ook niet meer en wij slapen weer heerlijk.

Mijn kind zal niet teveel verwend worden als enig kind
Ja, dat is ook zo’n dingetje. We verwennen hem niet teveel, maar die dure taart voor zijn verjaardag is er wel ieder jaar net als die enorme lading speelgoed waar we bijna een winkeltje mee kunnen beginnen. Stiekem vinden we Lego zelf ook leuk 😉

Merkkleding is niet nodig, ze groeien er toch zo snel uit
Dat heb ik echt gezegd, terwijl ik gek ben op kleding. En die mening heb ik nog steeds een beetje, maar ik moet toch bekennen dat ik wel merkkleding koop. Zowel nieuw als via Marktplaats. Het voordeel vind ik wel dat ik het altijd weer goed kan verkopen als hij er uit is gegroeid. En dan is het in verhouding weer minder duur 😉 Zo bewaar ik van de schoenen altijd het doosje en als hij eruit is gegroeid kan ik ze weer netjes verkopen. En ik beken meteen het volgende waarvan ik dacht dat ik dat nooit zou doen, maar M heeft Uggs en ze staan echt heel stoer onder een skinny!

Ik zal mijn kind nooit omkopen
Deze zullen meer moeders herkennen denk ik en ik heb het her en der ook al op het schoolplein gehoord. ‘Als je nu dit doet, dan krijg je straks thuis een snoepje’. En hoewel het bij M. niet zo vaak nodig is, heb ik het met zindelijk maken bijvoorbeeld echt wel gedaan. Of wanneer hij voor de tweede keer terug moest komen bij het consultatiebureau voor de ogen test, heb ik ook gezegd dat hij nu echt zijn best moest doen (anders moest ik voor de derde keer terug) en dan kreeg hij thuis ook een extra snoepje. Het werkte wel!

Eten wat de pot schaft
Ook dit heb ik geprobeerd hoor, maar ik maak M bijvoorbeeld echt niet blij met pasta’s, maar wel met de Hollandse pot. En ik wil wet dat hij eet, dus eten wij ook vaak gewoon die Hollandse pot en dan kijken we in het weekend wel. Ik zal echter nooit een boterham smeren als hij iets niet lust, dan eet hij maar niet. Ik heb natuurlijk nog wel principes over 😉

Dit was mijn lijstje, verder ben ik wel consequent. Nee is nee (behalve op bovenstaande dan) en er zijn regels. Daarnaast leggen we ook altijd uit waarom iets wel of niet mag. En al met al geloof ik dat we het best goed doen. M. is een vrolijk kind, is lief en beleefd dus ach, we hebben de Super Nanny echt nog niet nodig!

14773_542056845830286_156535305_n

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Ciska Van Stijn
  7 november 2014 / 09:06

  Wat een leuke blog heb er van genoten

 2. 7 november 2014 / 10:01

  Wij voelen ons best wel Super Opa en Oma Nanny, s en verwennen hem toch helemaal niet ! Het is een heerlijk lief en heel beleefd kind ! En hij lijkt op zijn moeder want hij heeft altijd een doel en komt op zijn geplande bestemming

 3. 7 november 2014 / 12:20

  Het moederschap maakt nederig! Ik heb ook heel wat ideeën bij moeten stellen. Herkenbaar dus.

  • Joke
   7 november 2014 / 20:15

   Ach meisie al dat boekjes gedoe, jullie kennen je kind het beste en weten hoe je moet handelen. Er zijn toch zeker geen regels voor want elk kind heeft een eigen gebruiksaanwijzing toch ?

 4. 7 november 2014 / 22:29

  ik denk dat iedere moeder wel wat meningen kan bijstellen;-) Hier heb ik nu ook zo mijn principes en meningen, maar kan best als ze straks zijn geboren ik er ook anders tegen aan kijk.