Home + 5 dingen die dit jaar echt anders moeten…

5 dingen die dit jaar echt anders moeten…

Goede voornemens en plannen, ik heb ze allemaal. Deze komen alleen wel ergens vandaan. We verzinnen namelijk geen voornemens en we maken geen nieuwe plannen voor dingen die lekker lopen. Dit doen we omdat we ergens ontevreden over zijn of iets anders willen. Ik heb inmiddels mijn doelen met jullie gedeeld en deelde afgelopen maandag met jullie al mijn maanddoelen voor januari. Allemaal leuk en aardig, maar ik zal zelf ook moeten veranderen.

Ik bedacht 5 dingen die dit jaar echt anders moeten. Anders kan ik nog zoveel willen, maar lukt het alsnog niet. Wat ik wil veranderen heeft vooral met mijn onzekerheid te maken. Altijd maar aardig gevonden willen worden door iedereen (wat overigens toch niet lukt) en conflicten vermijden. Nu kom ik behoorlijk voor mijzelf op, maar in sommige gevallen zeg ik maar niets voor de goede, lieve vrede. Al denk ik dat veel van jullie dit ook wel zullen herkennen.

Dit moet komend jaar echt anders:

#1: geen energie steken in mensen die dat niet verdienen

Deze staat met stip op nummer 1. Wij staan altijd voor iedereen klaar en iemand hoeft maar te bellen of we helpen diegene. We lopen er de deur niet plat, maar dat hoeft ook niet. Als je van elkaar maar weet dat je op elkaar kunt rekenen. Helaas blijkt in de praktijk dat dat andersom niet zo is en ja, dat doet behoorlijk zeer. Ik heb er flink wat tranen om gelaten, maar ook besloten dat nu niet meer te doen. Het lost toch niets op en ik kan die energie beter in andere dingen stoppen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar we doen ons best!

#2: meer sparen

We hebben veel plannen in en rond het huis en daar is geld voor nodig. Ook willen we met Kerst en oud en nieuw weg en wordt het ook eens tijd om naar de zomervakantie te kijken. Het komt ons natuurlijk niet aanwaaien en daar zijn keiharde euro’s voor nodig.

#3: mij niet druk maken om wat anderen vinden

Ik vul altijd alles in voor een ander. Zo van ‘als ik dit doe, dan zullen mensen dit er wel van vinden’. Uiteindelijk blijkt dit dan helemaal niet zo te zijn en als het wel zo is, is het eigenlijk ook helemaal niet zo spannend. Dan is dat maar zo. Als wij maar weten hoe het echt zit is dat voldoende. Ik hoef mij niet te verantwoorden aan een ander.

#4: echt kiezen voor mijzelf en voor mijzelf opkomen

Dat is een heel goede en ligt in het verlengde van de andere punten die ik noemde. Ik houd vaak mijn mond om conflicten te vermijden. Daarbij moet ik nu echt kiezen voor mijzelf. Wat wil ik en hoe wil ik dat bereiken? Ik zal vaker nee moeten zeggen tegen dingen waar ik niet echt blij van wordt en beslissingen zorgvuldiger moeten nemen.

#5: klussen in huis

Ja, heel stom, maar wel noodzakelijk. Naast vakantie, moeten we ook sparen voor klussen in en rond het huis. Klussen aan het dak, de dakgoot en de gevel, het staat allemaal op mijn wishlist en het moet er nu echt van komen. We hebben een huis uit 1909, helemaal verbouwd natuurlijk, maar de muren zijn oud en een huis heeft gewoon onderhoud nodig. Eigenlijk ben je met een eigen huis nooit klaar.

Wat moet er bij jou/jullie echt anders komend jaar? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 4 januari 2017 / 08:40

  Piekeren over zaken die helemaal niet belangrijk zijn. Sommige dingen mogen bij mij meer het ene oor in en het andere dan meteen weer uit. Zeker als de mensen dus het betreft – waar ik me dan zorgen over maak – het zelf geen punt vinden.

 2. 4 januari 2017 / 09:27

  Nummer 3 en 4 gelden voor mij ook… ik laat me veel te vaak kwetsende dingen zeggen. En het dan maar laten omdat ik geen zin in ruzie heb… Dit heb ik met 1 persoon in het bijzonder… vind het heel jammer want ik hou helemaal niet van ruzie en gezeur maar ik wil niet alles meer zomaar pikken…

  Wordt idd een lastige haha, jij dan alvast heel veel succes met je doelen!! Gaat vast goed komen!

 3. 4 januari 2017 / 12:40

  Meer sparen en niet meer druk maken om wat andere mensen denk is heel belangrijk!